Другарска љубов меѓу машко и женско... има или слабо?

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Нема другарство..Сите што ме дружат интензивно сакаат да се опробаат со мене за девојка и затоа ме држат близу...чекаат шанса ..Тоа не е пријател ..Зашто кога ке го одбијам на фино, ГО СНЕМУВА за 2 минутки и не се јавува повеќе и не одговара...
А генерално не постои ни за мене другарство ..секогаш едниот сака повеќе....Моите сегашни другари не ги гледам како потенцијални дечковци, него само као интересни, забавни, паметни дечки на кои им се свиѓам :):P

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
.Моите сегашни другари не ги гледам како потенцијални дечковци, него само као интересни, забавни, паметни дечки на кои им се свиѓам :):P

Или на кратко се работи за предмети за задоволување на твоето его. Си правиш "тест4иња" колку си способна за флертување, т.е. освојување на момци, за потоа фино лепо да ги одјебеш, класичен пример на она што америве го викаат biatch :icon_lol:

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Или на кратко се работи за предмети за задоволување на твоето его. Си правиш "тест4иња" колку си способна за флертување, т.е. освојување на момци, за потоа фино лепо да ги одјебеш, класичен пример на она што америве го викаат biatch :icon_lol:
Ај искрено одговори ми.. Твоите другарки ти се другарки затоа што не ти се свиѓаат физички,и не ги гледаш како потенцијална можна девојка ....Или ти се свиѓа али не си сигурен дали и она тебе те свиѓа па испитуваш терен и ја дружиш ;) Ако е така онда и ти си ист :P Све е тоа исто..
А јас не ги влечам за нос ..им кажувам индиректно дека не се мој тип дечки али они упорни мислат дека ете ке ми станат блиски и ке паднам у нивна мрежа :P Затоа ме дружат ..а бич сум малце :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Моментот кога ќе сфатиш дека си другар со девојката која ја сакаш, е од кога ќе почнеш професионално да и' кажуваш што добро и' стои, каква личност преферираш или пак коа ќе ја слушнеш каква личност она преферира, а најмалку од тие критериуми ги исполнуваш.

Со други зборови, стануваш другар со нејзе доколку неможеш да влезеш во врска, односно кога ќе споделуваш премногу работи од кои всушност многу малку ве интересира и кај двете страни.

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Не.. Можеби блискоста или интимноста или пак кој знае што ги поврзува тие две „ другарчина “. И тогаш сваќаш дека подобро би било остатокот од животот да го делиш со некој/а што си бил ептен близок отколку со некој странец во твојот живот. Како и да е, тоа е најубава љубов и најуспешна барем според мене ..

Член од
3 октомври 2013
Мислења
30
Поени од реакции
9
Постои! Знам многу примери што се заедно буквално од пелени, сега имаат по 20 и кусур и си се сакаат како брат и сестра! Дефинитивно постои. Понекогаш машките знаат да бидат подобри другари од женските. Можат да ти дадат многу подобри совети од нивна гледна точка :)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.431
Поени од реакции
30.914
А како се вика машката верзија на класичниот пример? Mofo? Bro?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.692
Поени од реакции
34.208
Само емоционално недоразвиени неможат да имат другарска врска со спротивен пол.

Не ми се верува дека на темата се зборува озбилно.

Никој не е толку површен..

Или е, а?

:unsure:

Член од
17 декември 2012
Мислења
113
Поени од реакции
48
Тие што најчесто гледаат другарките да ги легнат или смуваат, во 80% од случаевите се одбиени и тие на крај остануваат сами со машко друштво или наоѓаат ради-реда пријателки. Иам доста другарки блиски, со кои зборуваме на секакви теми, од политика до интима, со кои одиме на одмор, излегувања, дружба, па никад не ни паднало на памет да имаме секс или било што слично, али затоа во кое време да ми се потребни за искачање, за совет, за дружба, тука се стално. Иам другари кои секоја една девојка ја гледаат како парче за секс, па затоа ниту секс добиваат ниту пријателство. Има разлика од другарка и девојка/е*ачица. Ниту сум скратен од женско другарство, ниту сум скратен од секс и добро функционира све.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.878
Поени од реакции
20.498
Само емоционално недоразвиени неможат да имат другарска врска со спротивен пол.

Не ми се верува дека на темата се зборува озбилно.

Никој не е толку површен..

Или е, а?

:unsure:
Вотче дијар, искрено јас до сега немам сретнато така без посебна причина да ми биде другар, јас имам другари, арно ама тие ми останале само другари затоа што сме пораснале ептен заедно, и плус најголемото зошто е што им било страв од брат ми секат, може грешам, арно ама се друго попратно пробале на некој начин нешто, ако не директно од околу...
Може сум јас емоционално недоразвиена а ? :icon_lol:

Никат не е касно да дознаеш за некоја фалинка во самиот себе де (n)

2

~2A

Гостин
Зошто почувствував потреба да ви кажам дека постои другарска љубов помеѓу машко и женско?
-Не знам, можеби поради многуте негативни одговори. xD

Пред околу 4-5 години се запознавме со девојчето, онака океј.. Јас како срамежливо детенце кое и не беше толку комуникативно, најпрвин почнавме на мсн, па за потоа како иде времето на фејсбук. Иако по 1-2 пати се гледавме неделно, не зборувавме толку во живо. Можеби јас бев тој што не зборува, срамежлив бев (да бидам искрен уште сум, ама помалку :) ).

Со текот на времето си изградивме безрезервна доверба, да разговарме на било која тема, да си помагаме меѓусебе, ако не ништо друго да си споделиме тешкотиите и маката. Колку толку ќе ни олесни. :)

После неколку години, значи тоа иде пред 2 години ми призна дека чувствувала нешто за мене и можеби прераснува во љубов. (имаше (демек) дечко то време).
Јас глупак од срам и то на фејсбук, ја оплескав работата, па за да потоа некое време не контактираме, можеби месец.

Но, ден денес си контактираме, исто како порано и да ви кажам тоа можеби е единственото нешто што ме прави среќен. Но, од друга страна чувствувам вина/ грижа на совест за тоа што и го направив, ама како и да е поарно чути пукни отколку да отвораш стари рани. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom