Другарска љубов меѓу машко и женско... има или слабо?

Курт Кобејн

Вистинскиот
Член од
25 јануари 2014
Мислења
56
Поени од реакции
73
Јас како некој што повеќе пати бил одбиен од таа причина и повеќе пати одбил од таа причина можам да дадам едно мое филозофско гледиште :D
Значи има многу машко-женски пријателства, ама сите се поради тоа што едниот не го привлекува другиот. (пази, едниот!!!)
Имам другарки што на времето ми се пуштале, а ја не сум ги френдзонирал нив, иам другарки што сум им се пуштал, па ме френдзоунирале мене. Најинтересно е што и машките и женските се палат на луѓе што им делуваат незаинтересирани за нив (сексуално). Така да ако и двете страни се незаинтересирани една за друга, неизбежно е после некое време да се разбуди нешто.
Сите ние иаме другарка што ни е онака океј, не би биле у врска со неа, ама би ја ебеле у дадена ситуација 100% (ваљда и женските имаат такви другари, не се само машките сексуално оптеретени)
А и башка тешко се остануе другар у денешно време со толку алкохол, да бидеме искрени. :D

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Јас како некој што повеќе пати бил одбиен од таа причина и повеќе пати одбил од таа причина можам да дадам едно мое филозофско гледиште :D
Значи има многу машко-женски пријателства, ама сите се поради тоа што едниот не го привлекува другиот. (пази, едниот!!!)
Имам другарки што на времето ми се пуштале, а ја не сум ги френдзонирал нив, иам другарки што сум им се пуштал, па ме френдзоунирале мене. Најинтересно е што и машките и женските се палат на луѓе што им делуваат незаинтересирани за нив (сексуално). Така да ако и двете страни се незаинтересирани една за друга, неизбежно е после некое време да се разбуди нешто.
Сите ние иаме другарка што ни е онака океј, не би биле у врска со неа, ама би ја ебеле у дадена ситуација 100% (ваљда и женските имаат такви другари, не се само машките сексуално оптеретени)
А и башка тешко се остануе другар у денешно време со толку алкохол, да бидеме искрени. :D
Ти ептен бедас си бил....

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A
Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
Зошто почувствував потреба да ви кажам дека постои другарска љубов помеѓу машко и женско?
-Не знам, можеби поради многуте негативни одговори. xD

Пред околу 4-5 години се запознавме со девојчето, онака океј.. Јас како срамежливо детенце кое и не беше толку комуникативно, најпрвин почнавме на мсн, па за потоа како иде времето на фејсбук. Иако по 1-2 пати се гледавме неделно, не зборувавме толку во живо. Можеби јас бев тој што не зборува, срамежлив бев (да бидам искрен уште сум, ама помалку :) ).

Со текот на времето си изградивме безрезервна доверба, да разговарме на било која тема, да си помагаме меѓусебе, ако не ништо друго да си споделиме тешкотиите и маката. Колку толку ќе ни олесни. :)

После неколку години, значи тоа иде пред 2 години ми призна дека чувствувала нешто за мене и можеби прераснува во љубов. (имаше (демек) дечко то време).
Јас глупак од срам и то на фејсбук, ја оплескав работата, па за да потоа некое време не контактираме, можеби месец.

Но, ден денес си контактираме, исто како порано и да ви кажам тоа можеби е единственото нешто што ме прави среќен. Но, од друга страна чувствувам вина/ грижа на совест за тоа што и го направив, ама како и да е поарно чути пукни отколку да отвораш стари рани. ;)
sto e tvoe kesi dojde...?

Член од
30 март 2008
Мислења
146
Поени од реакции
121
Најинтересно е што и машките и женските се палат на луѓе што им делуваат незаинтересирани за нив (сексуално). Така да ако и двете страни се незаинтересирани една за друга, неизбежно е после некое време да се разбуди нешто.
Аууу колку само не си во право за ова. Може за тинејџери важи оваа „логика“ ама која зрела и барем просечнопаметна личност ќе се лупа од ѕид за некој што не и возвраќа ни малку и гледаш дека е џабе?

Според мене не е до алкохолот. Тој е само тригер-фактор и знак дека имало симпатии и без негово дејство, само што ете требало нешто да ја поттурне раобтата :)

Он топик - Да, постои. Може да биде компромитирана од различни фактори. Блискоста колку те прави да гледаш некого како брат/сестра, толку и ти ги открива неговите интимности и те приближува до него на тој начин што ќе те копка сексуално да го спознаеш. Омотот на ситуации диригираат како ќе тече другарството.

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Постои бе зашто да не постои, само извртена е вредноста и ретко да ја има вистинската ситуација како другарска љубов помеѓу машко и женско битие. Плус, најдобро опстанува таквата состојба доколку не постои сексуална и физичка привлечност. Љубовта општо како поим многу луѓенца сеуште не ја дефинирале така да треба всушност сите ние да бидеме другарчиња и да се градиме до бесконечност од сите аспекти.

Член од
11 септември 2015
Мислења
4
Поени од реакции
0
Дали е возможна другарската љубов ? и на кој начи би постапиле од другасртво да преминете во нешто повеќе .

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.421
Поени од реакции
4.332
Возможна е и те како но внимавај да и бидеш другар а не другарка! Ако те доведе во ситуација да и станеш другарка тогаш си наебал, ке и бидеш само батлер и рамо за плачење! За да не дојдеш во таква ситуација покажи повеке машкост, смелост, одлучност и не биди сервилен према неа. Биди коректен, фер, широк, но не оди под своето достоинство. Не дозволувај да ти раскажува за симпатии, дечковци и сексови и не давај совети за тие работи со што ке и ставиш до знаење дека имаш други планови со неа а ќе ја избегнеш и провалијата да подоцна ви се распадне врската во расправии за тоа што ти го кажувала како на другарка! И најбитно - биди брз оти нема вечно да ти биде така блиска другарка и да бидете еден покрај друг, ке си фати дечко и ке биде покрај него а не покрај тебе... а исто така, ако ти е блиска и многу време поминувате заедно, имај во предвид дека најверојатно и таа има некои чувстав за тебе па затоа биди брз и не дозволувај да си рече ,,па на овој не му текнува,,..

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.357
Поени од реакции
7.122
има али најчесто 99% од случаите ќе сте заљубеле одма а не по 10 години од другарството........знај тој/таа му се матат нон стоп некои други во глава

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Нема другарство..Сите што ме дружат интензивно сакаат да се опробаат со мене за девојка и затоа ме држат близу...чекаат шанса ..Тоа не е пријател ..Зашто кога ке го одбијам на фино, ГО СНЕМУВА за 2 минутки и не се јавува повеќе и не одговара...
А генерално не постои ни за мене другарство ..секогаш едниот сака повеќе....Моите сегашни другари не ги гледам како потенцијални дечковци, него само као интересни, забавни, паметни дечки на кои им се свиѓам :):P
Јави се кај мене, јас ќе ти бидам другар. Нема да киднам и нема да се пробувам.
Само имам девојка да знаеш, во случај ти да ме засакаш...
Па може и ти да избегаш :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom