Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто клошар ? Дека најде подобро платена работа ? Овие од ФФМ ако направиле таков договор да може да го прекине кога сака тогаш зошто е крив Чеде ? бтв не гледам причина зошто би останал до крај во репрезенација а да одбие подобра плата кога и така немаме шанси за подобро место во групата .
Не е клошар заради тоа што прифатил поголема плата.
Прво, клошар е затоа што не ги извести во ФФМ.
Второ, клошар е оти глумеше дека му е гајле за селекцијата, изваѓаше 19 годишни играчи во 42 минута, покажуваше сила на ситни риби.
Трето, постојано имаше поддршка од навивачите и јавноста, заслуживме известување пред да му биде официјалната промоција, поголема ми е платата, жена ми не ме пушта, итн, итн...
Да не набројувам понатака, ова е исто како да си во сериозна врска и од на пример Facebook да дознаеш дека дечко ти/девојка ти прави свадба со некој друг додека вие на некој начин сте заедно. Многу педерски потег.

Чеде можeби воведе некоја си дисциплина во репрезентацијата и покажа што значи да се има авторитет над играчите. Тоа посебно во случај со Попов и компанија. Од формациска точка ја продолжи формацијата од Тошак (4-2-3-1) и официјално форсирана формација од ФФМ кон помладите категории, но овој пат со далеку подобра двојка во средината и Ибраими во животна форма изминатата година. Искрено во поглед на играта импресиониравме на почетните негови дуели, а потоа бевме монотон тим кој не беше нешто за пофалба. Можеби поради тешката група не добив некоја импресија, но според мене пред Чеде има и други селектори кои покажаа многу повеќе, пред се сметам на Катанец кој и покрај тоа што работеше под ФФМ на Хаџиристески одлично ја имплементираше својата замисла кон играчите од таа генерација која според мене е неколку скалила подолу од оваа сега со исклучок на неколку играчи.

Наводно 23 илјади месечно ќе земал во Монс наспроти 7 илјади кај нас, се гледа што го премислило добро :)

Штета, имаше концепт човекот, а мислам дека имаше и голема почит од играчите. Ме чуди начинот на кој си заминува, ма да се некако мислам дека имало некоректен однос од ФФМ кон него, наводно имало проблеми околу договорот, можеби и мешање во работите околу Попов и Бабунски. Работењето на Илчо до сега не ми се разликува многу од тоа на Хари, пак си има кланови кои си ги поставуваат работите како нив им одговара.
Инаку скоро сигурен сум дека Хаџиевски ќе им биде изборот за нов селектор, ма да се мислам дека он е најпреценет македонски тренер и дека втор пат би се избрукал на селекторската позиција. Мој фаворит е Тони Савевски, али тешко дека на овие би им текнало да го контактираат него.

Не е Стратев нов селектор, само последниве два натпревари ќе ги води он, после ќе се донесе замената.

Стратев две утакмици, ќе не измочаат и Велс и Србија...и после него Филе, како спас за Македонската репрезентација. А нас ни Господ не може да не спаси, а не Бабунски кој преку сила му давам 2-3 натпревари од наредните квалификации а после да почне да го пцуе и колне од најмало до најстаро.

Дефиниција за морална одговорност е:
=По поразот и катастрофалната тактика и воопшто игра против Шкотска дома, најодговорниот да понуди своја оставка. (не мора неотповиклива)
Институцијата тренер на МФР не смее да се користи за остварувење на приватни (кариера) цели.
За овој резил сега е време Илчо да си поднесе одговорност и да докаже чест, ако воопшто ја има. Сега за сега ја невидов некоја разлика помеѓу него и Хари.
Нема никакви планови за развој на мак.фудбалот , елаборати, истражувања, статистики, контроли, ништо, ТАПА.
Како да седат шестоодделенци по тие луксузни канцеларии и фотељи.
Мене би ми здосадило цело време да спијам на работно место...... па од досада би фатил нешто....... МРЗИ....ГОТОВАНИ....ПАРАЗИТИ........

спушти карти, дигни карти........... ќе грми Филип 2........:tapp:

Наводно 23 илјади месечно ќе земал во Монс наспроти 7 илјади кај нас, се гледа што го премислило добро :)

Или пак конечно се свестил и видел со какви говеда си има работа (ФФМ)

Плата по УЧИНОК !!!!!
Ако за „плата„ за тренер на МФР има буџет од 100 000 до 200 000 евра тогаш:

- 2000 евра фиксна плата.
- 30 000 за квалификациска победа на гости. (3-бода се 3-бода кој и да е)
- 20 000 за квалификациска победа дома.
- 10 000 за пријателска.

Или ќе има напредок, или од неискористените пари за премии ќе имаме по мин. еден малски терен годишно.

Вака ли ќе се бориме за тоа трето место у група бе?
Чеде, дебилу еден се надевам никад повеќе нема да се вратиш навака, остани у Белгија и да не те гледаме по фудбалски терени низ Македонија.
Пичка од човек!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom