Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Пореален, амин. Секоја дискусија со тебе вака завршува, залетај се, истреси зелена, на крајот следува: „не си реален“ , „и самиот знаеш дека не е така“ , „добра ноќ“...

Целото муслиманско население во Македонија е агресивно и непријателски настроено кон се' немуслиманско. Секоја недела се евидентирани понеколку грабежи на цркви или истепани деца.

Кај ги наоѓате овие информации бе :/
Исламот ли е виновен за тоа,па и пред некое време муслимански деца беа тепани на плоштад,па јас ниеднаш не го дрвев овде на форум за тоа :/
Тие што ги ограбуваат црквите апсете ги бе друже,и викни ме мене јас да им ги пресечам рацете за стореното дело.
Замисли јас секое убиство од христијани да го припишувам на христијанството.
Јас ти велам,луѓето што се уапсени се со криминално досие,ограбувачи на банки... не верувам дека знаат како џамија изгледа внатре,но тебе не те спречи тоа на исламот да му го припишеш.
Па затоа и не планирам да се убедувам со тебе дека не е така,немам до толку време.ти си реален,продолжи си така.

A be bratce so kogo si nasol diskusija da pravis.. Ne se raboti sto ne e realen, problemot e vo toa sto e psihopat...

A sto se odnesuva do temata... Malu Morgen, za toa ca pricekate uste pet veka

Знам ама ај си реков да направам дискусија,да не речат не знаеле,никој не им кажал. :)

Како и да е,јас се одјавувам за вечерва.

Кај ги наоѓате овие информации бе :/
Исламот ли е виновен за тоа,па и пред некое време муслимански деца беа тепани на плоштад,па јас ниеднаш не го дрвев овде на форум за тоа :/
Тие што ги ограбуваат црквите апсете ги бе друже,и викни ме мене јас да им ги пресечам рацете за стореното дело.
Замисли јас секое убиство од христијани да го припишувам на христијанството.
Јас ти велам,луѓето што се уапсени се со криминално досие,ограбувачи на банки... не верувам дека знаат како џамија изгледа внатре,но тебе не те спречи тоа на исламот да му го припишеш.
Па затоа и не планирам да се убедувам со тебе дека не е така,немам до толку време.ти си реален,продолжи си така.

Исламот е највиновен, ти напишав погоре што тој вели за неверниците. Не велам дека не биле тепани муслимански деца, слободно постирај, но знај дека реципроцитетот тука од старт те зезнува.

Не е баш така, апсете ги... До пред некој период, наоѓаше начини да ги оградиш од вината, немало докази и слично, а и самиот знаеш дека се муслимани, бидејќи ограбените цркви сите беа во населени места со доминантно муслимани. Не е баш мудар потег да ги менуваш ставовите како што ти одговара.

Во Октиси, имамот го собра целото село во рок од две минути кое најагресивно се спротистави на градење црква, тепаа невини луѓе. Побожни луѓе беа тие во Октиси што тепаа народ, за чија религија велите дека е религија на мирот.

И ти самиот си доказ за нецивилизираноста на муслиманите. Се закануваш на Шемса и Магус со ќотеци, што е патетично.
Круцијални се разликите помеѓу муслиманите и рисјаните. Кај второнаведените не владее онаа close-mindednes, ја нема заслепеноста наметната од религијата.
Христијанството можеби тука на форумов било и повеќе критикувано од Исламот, но ниту Мики, ниту Чорбаџијата никому не се заканувале со ќотеци, напротив често се дружат со останатите членови од форумот.

И ред други гнасни работи приредени од муслиманите...

A sto se odnesuva do temata... Malu Morgen, za toa ca pricekate uste pet veka
Се додека инаетот ви е ѕвезда водилка на вашата вера, се што може да добиете ќе бидат протести, одбивност и презир.
Веќе реков, ќе повторам пак - начини има таа ваша обврска да биде наменета само за вас, но инаетот ви е посладок, тоа што не го знаете е дека после тие 5 века горчлив вкус ќе ви остане.

Се додека инаетот ви е ѕвезда водилка на вашата вера, се што може да добиете ќе бидат протести, одбивност и презир.
Веќе реков, ќе повторам пак - начини има таа ваша обврска да биде наменета само за вас, но инаетот ви е посладок, тоа што не го знаете е дека после тие 5 века горчлив вкус ќе ви остане.

Чисто се сомневам дека нешто ќе остане после информацискиот бум (интернетот) од богови, религии и слично. :icon_lol:

Се учи, во Нерези некогаш и во 3 почнува езанот, до 4:30 максимум, подоцна немам слушнато.

Најискрено.

Neznam dali nekoj ti odgovoril na ova posto ja nemam dovrseno temava so citanje sakam samo da ti kazam deka toa nema sansi da bide taka .
- No dokolku e taka kako so tvrdis togas vejke toa ne e islamski i nemozes da go obvinuvas islamot.
- Leten period najrano se pee ezan okolu 4-30 i vo tekot na cela godina doaga do hmmm,..... 6-00 , navecer leten period najkasno do 22 a preku cela godina doaga nekade do kaj 20-00 , se sto e sprotivno od ova ne e islamski i nemozes da go obvinuvas islamot.
Te molam ne me citiraj nesakam da se mesam na ovaa tema i da se raspravam na nisko nivo ova go pisav samo za informacija !! pozdrav :D

И 5000 да се око орлово, во споредба со Велешани се 0,001%. И имаат џамија и сеуште имаат џамија. А дали имаат во селата и кој им забранува? Јас бе око јас им забранувам, идам сред село и им викам: Аљоо џамија јок. Јок. И така во селата нема џамија. Јас во едно, Raziel; во друго село и Лигеја; во третото, оти толку се торбешки и босански села во Велес. Нема да ме зачуди на следен попис и Албанци да станат, али еве ние тројца исто сме попишувачи плус тебе ќе те земеме бидејќи од око ги сеќаваш и ќе кажеш што миризба шират. Може и примерок од анал им земаш за статистика.
Тоа оти немале џамија во селана ти одговор.

Кажи си така , 2000 муслимани не можат во Велес езан да викнат. Колку за да знаеме како да настапиме во темите каде 200 христијани кукаат како се малтретирани од муслиманите кои не има даваат да имаат четврта црква во селото.
Леандрова толеранција < Средновековна толеранција

И што има во поракава нешто што те буни? Нема некои арапски називи кои повикуваат на револуција, на радикален ислам нема траги, нема називи од паролине кога ги браневте убијците, чиста парола, земјата ја добивме со крв, ќе ја браниме со крв. Јас не гледам закана, ти гледаш?
Никаде ја нема само „мртов шип&тар е добар ши*птар“ од која зуб ти се крева во ге положба таа само во маалоно на Pillow Queen; ја има ќе ти ја сликам некогаш. Срамота е такви пароли да има на џамија културен народ сме ние, позитивен, внимателен.

Да де ништо не е тоа , и кукастиот крст не е ништо лошо, деца се играле.

Не читај ти фејсбук за велешка џамија, читај вести за Велес. Бидејќи се блиску седиштето на црквата и џамијата, да ти раскажам една случка на еден поп што беше во Велес. Непоштен поп крадел што крадел, бабичките се собраа после пазар (и пазарот е на тоа место) да фанат да го соблечат гол и го пуштиле да трча низ улица. Велешки баби се тоа, они се многу праведни. Друг еден после дојде се викаше Вранишковски, си пеел по други правила. Бабите брадата му ја корнеа пред епархија и на клоци го исфрлија од град.
Е сега замисли на овие супер бабички некој оџа да им се врека и мир да им руши, а они во црна џамија (маалоно) живеат. Што би му се случило на оџата? Знаеш колку е блиску минарено и Вардар? Три чекори.

Не се виновни бабите , од многу отров што имаат дишено се вакви ... чим ве бива толку , дај доселете се во Чаир и применете го истото , ќе ги спасите скопјаништана од звучниот терор.
Бабите нека пазат внуците што им прават таму во Австрија и Германија, им се отруја и они со белоно.

Да џамијата е запалена два пати до сега, сама од себе. Ти да не помисли дека некој си прља раце со тоа? Не бе око, така сама од себе си гори ко факел, првиот пат мислам дека гром ја погоди, а вториот пат во 2001 година незнам од што се запали во подрум бев не слушнав.
Немој грев на душа да ни фрлаш, тоа Алах така сакал да гори неверници се собрале и им фрла громови.

Нека се знае и нека се памти.

И за крај, за Велешка толеранција. Кога си таму не лај многу се вика, има посебна книга за таа толеранција, незнам оти не е вметната како поглавје во Куранот.

Не во нашето поглавје се вели: Кога си во Скопје , Тетово , Гостивар ... не лај многу против Езанот пошто можеш да добиеш бесплатен превоз Скопје-Велес низ Вардар. (без разлика дали бабата ти е од црна џамија маало).

Да се вратиме на темата: До кај се протестите ? Испратете ја темата кај емисијата Бумбар , така ќе разберат и бабите од Велес, само они се лекот.

Се учи, во Нерези некогаш и во 3 почнува езанот, до 4:30 максимум, подоцна немам слушнато.

Најискрено.

Кога почна искрено , остани до крај : Дали те буди езанот и дали го приметуваш редовно?

Neznam dali nekoj ti odgovoril na ova posto ja nemam dovrseno temava so citanje sakam samo da ti kazam deka toa nema sansi da bide taka .
- No dokolku e taka kako so tvrdis togas vejke toa ne e islamski i nemozes da go obvinuvas islamot.
- Leten period najrano se pee ezan okolu 4-30 i vo tekot na cela godina doaga do hmmm,..... 6-00 , navecer leten period najkasno do 22 a preku cela godina doaga nekade do kaj 20-00 , se sto e sprotivno od ova ne e islamski i nemozes da go obvinuvas islamot.
Te molam ne me citiraj nesakam da se mesam na ovaa tema i da se raspravam na nisko nivo ova go pisav samo za informacija !! pozdrav :D

За време на Рамазан вика порано, на некои 20 минути после Имсак. Тоа значи дека вика нешто после 3 часот.
Иначе редовното време преку Рамазан беше измеѓу 4:30 - 5:00.

Иначе што не е Исламски ? Тоа што вика во 3 а не во 5? Сеедно е тоа, нема да смени ништо кај бабите од Велес , они се додека не прекине викањето на Езанот нема да се откажат од намерата да ги фрлат муезите од минариња. Еднаш ќе ти го забранат езанот , а после ќе ти ги запалат џамиите , и после ќе ти речат , е не може пак џамија , ова ќе биде музеј сега , пошто има темели на црква така рекла баба ми од Велес.

Кажи си така , 2000 муслимани не можат во Велес езан да викнат. Колку за да знаеме како да настапиме во темите каде 200 христијани кукаат како се малтретирани од муслиманите кои не има даваат да имаат четврта црква во селото.

Да де ништо не е тоа , и кукастиот крст не е ништо лошо, деца се играле.

Не се виновни бабите , од многу отров што имаат дишено се вакви ... чим ве бива толку , дај доселете се во Чаир и применете го истото , ќе ги спасите скопјаништана од звучниот терор.
Бабите нека пазат внуците што им прават таму во Австрија и Германија, им се отруја и они со белоно.

Нека се знае и нека се памти.

Не во нашето поглавје се вели: Кога си во Скопје , Тетово , Гостивар ... не лај многу против Езанот пошто можеш да добиеш бесплатен превоз Скопје-Велес низ Вардар. (без разлика дали бабата ти е од црна џамија маало).

Да се вратиме на темата: До кај се протестите ? Испратете ја темата кај емисијата Бумбар , така ќе разберат и бабите од Велес, само они се лекот.

Кога почна искрено , остани до крај : Дали те буди езанот и дали го приметуваш редовно?

За време на Рамазан вика порано, на некои 20 минути после Имсак. Тоа значи дека вика нешто после 3 часот.
Иначе редовното време преку Рамазан беше измеѓу 4:30 - 5:00.

Иначе што не е Исламски ? Тоа што вика во 3 а не во 5? Сеедно е тоа, нема да смени ништо кај бабите од Велес , они се додека не прекине викањето на Езанот нема да се откажат од намерата да ги фрлат муезите од минариња. Еднаш ќе ти го забранат езанот , а после ќе ти ги запалат џамиите , и после ќе ти речат , е не може пак џамија , ова ќе биде музеј сега , пошто има темели на црква така рекла баба ми од Велес.

Ти еден факт забораваш, а тој е дека живееш во Република Македонија со мнозинство христијани. Ако сакаат и петта црква ќе направат. Да беше ова Република Шошонија, па да има дебата за изградба. Секоја педа од оваа земја се вика РМ. Сум ти кажала многу пати, ако не ти се свиѓа и не си помирен со тоа, ене ти го Косово метла од тука.

Нема што да се доселуваме во Чаир, кога со векови живееме на тој простор, со неколку генерации. Нит Езан имало, ни Дардании, нит ќе има. Таму неможеш да просперираш, дојди досели се ти слободно и кажувај закони. Ајде чим си толку јак за исламизација собери ги мудата од земја и досели се правдина да делиш. Дојди и бело ќе ти дадат и црвено од носот по желба. Олово нема сега во воздухот, али може рекративно да те пуштаат од Бентот до Хив, да се раздвижиш.

Велиш така пишува а? Па зошто се криеш ко пичка некоја на форумов? Вака многу лаеш, што не оставиш податок кој си да го провериме поглавјево? Си се пикнал во подрум и само дофрлаш басни, јакиов маж.

Нема да има езан во Велес! Никогаш! А во Октиси ќе има 3 цркви, оти така сакаме. А ти пукни си слободно :icon_mrgr:

За болдираното , лошо си сватил , грешка си ...

Ќе беше така доколку да речеме во Брест (муслиманско село) таму во длабоките планини езанот се вика без звучници , а во Теарце (мешано село) се вика со звучници.
Во Дебар без звучници , а во Тетово со звучници.
Во Коџаџик без звучници , а во Лажец со звучници.

Не , езанот се вика со звучници и во селата каде 100% се муслимани , и во селата каде 30% се муслимани.
И во селата во длабоките планини , и во рамничарските.

Тоа е општ прифатен начин за викање езан , со звучници.

А ти што ги сваќаш поинаку , како провокација , како заплашување , тоа треба да го смениш во главата.

Еве ти во Брест скопска црна гора (најблиските македонци се можда 20км далеку)

Езанот во село Бозовце , последното село во Шар планина , таму на граница со Косово , нема ниеден македонец во близина.

Кого плашат овие ?

Барем речи дека ти пречи , но не дека се заплашува некој.
Крстот со граѓански пари стори и свети над Скопје , му ги менуваат светлата и му ги плаќаат сметките со мои пари (и со твои) ... ако е провокација , поголема провокација од крстот на Водно нема. (каде во Библијата пишува дека треба да се издигнат крстови по планините ? , ова е нова традиција , понова и од звучниците, барем звучниците се замена за тешкото качување во минаре 5 пати на ден ... но крстот ?)

Во с.Милетино-Тетово 30% се па што има 2 џамии(не ми сметаат џамиите) па што има појачала и звучници што се слушаат до Челопек и Блаце дури и до Брвеница???

Во Челопек на граница со македонското население има џамија кај што буквално рока коа има молитва...насабајле у 5 како под прозор да ми пее...и плус кога ќе рокнат и овие од Милетино..

Значи има 5 џамии(3 Челопек,2 Милетино) на однос 50/50,а ако ја фатиме и Брвеница кај што се слуша и до таму пеењето односот е 70/30% и сега овие 70% се должни да трпат чисти провокации?? Што ќе биде ако на сите цркви: Челопек 2,Милетино 3,Блаце 2,Брвеница 1, се рокнат звучници и појачала кога ќе се пеат молитви и ќе чука камбана? ќе се натпреваруваме кој има појако појачало и звучници? секој аргумент е инвалид.
2.jpgUntitled.jpg

Ти еден факт забораваш, а тој е дека живееш во Република Македонија со мнозинство христијани. Ако сакаат и петта црква ќе направат. Да беше ова Република Шошонија, па да има дебата за изградба. Секоја педа од оваа земја се вика РМ. Сум ти кажала многу пати, ако не ти се свиѓа и не си помирен со тоа, ене ти го Косово метла од тука.

Нема што да се доселуваме во Чаир, кога со векови живееме на тој простор, со неколку генерации. Нит Езан имало, ни Дардании, нит ќе има. Таму неможеш да просперираш, дојди досели се ти слободно и кажувај закони. Ајде чим си толку јак за исламизација собери ги мудата од земја и досели се правдина да делиш. Дојди и бело ќе ти дадат и црвено од носот по желба. Олово нема сега во воздухот, али може рекративно да те пуштаат од Бентот до Хив, да се раздвижиш.

Велиш така пишува а? Па зошто се криеш ко пичка некоја на форумов? Вака многу лаеш, што не оставиш податок кој си да го провериме поглавјево? Си се пикнал во подрум и само дофрлаш басни, јакиов маж.

Нема да има езан во Велес! Никогаш! А во Октиси ќе има 3 цркви, оти така сакаме. А ти пукни си слободно :icon_mrgr:

Ама си се наоштрила , немој многу пошто ќе помислам дека и ти си баба.

Што дриблаш пред празен гол цело време , да шутнеше порано: Работата била од инает ќе изградиме цркви и од инает ќе посакаме да се забранат езаните.

Немој да се тревожиш од начинот на изразување кој сам го наметнуваш.

Езани се пееле и ќе се пеат, не за инает , туку дека така треба , и во Македонија и во Турција и насекаде каде има муслимани староседелци.

Нити посакувам некој да се исели од Скопје во Велес, навикнувањето е возможно, само нека се отстранат злите мисли.

Во с.Милетино-Тетово 30% се па што има 2 џамии(не ми сметаат џамиите) па што има појачала и звучници што се слушаат до Челопек и Блаце дури и до Брвеница???

Во Челопек на граница со македонското население има џамија кај што буквално рока коа има молитва...насабајле у 5 како под прозор да ми пее...и плус кога ќе рокнат и овие од Милетино..

Значи има 5 џамии(3 Челопек,2 Милетино) на однос 50/50,а ако ја фатиме и Брвеница кај што се слуша и до таму пеењето односот е 70/30% и сега овие 70% се должни да трпат чисти провокации?? Што ќе биде ако на сите цркви: Челопек 2,Милетино 3,Блаце 2,Брвеница 1, се рокнат звучници и појачала кога ќе се пеат молитви и ќе чука камбана? ќе се натпреваруваме кој има појако појачало и звучници? секој аргумент е инвалид.
Прегледај го приврзокот 73367Прегледај го приврзокот 73368

Абе вие многу развиени уши сте имале , од Челопек во Брвеница ви пречат езаните. Нели ви пречи автопатот кој 24 часа го имате на многу поголема близина него ли џамијата?

Од старт работата почна лошо , злонамерно (змиски? што би рекол Ставрогин) ... Божиновска впери прст само кон џамиите како нарушувачи на мирот , со што разбравме дека проблемот се џамиите а не нарушувањето на мирот.

Извини но за Милетино имаш промашување големо ... 30% се христијаните а не муслиманите.
И при овие бројки, бројот на верски објекти во Милетино е:
5 христијаски
2 муслимански

Пријателе ти со математика не стоиш добро , како може 6.000 муслимани наспроти 1000 христијани да биде 50-50 ?

Нема зошто да се рокнат појачала на црквите , пошто тоа ќе биде очигледна провокација , исто како што би било провокација да викне езан 20 пати на ден.

Иронично е змија како тебе да зборува за отстранување на зли мисли...

Змија :) , сепак змијата не е толку злобна , според познавачите на змиите , тие не касаат ако не ги вознемириш :р
Стварно не знам кое мислење имаш ти , но јас сепак не се тревожам од цркви и крстови, камбани и молитви ... ако ми пречи нешто тоа е злоупотребата на верата за политички цели ... сведоци сме дека црквите се празни , а кога гледаш барања за нови цркви насекаде, сум против ова.

И вие би требало да сте навикнати досега од џамиите. И не страда цела нација од езаните , туку само тие кои се ептен блиску , колку македонци има такви ? Многу малце.
пошто се малку ... треба да трпат, така?
е па кога и овде се малку, нека трпат и они. што е фер, фер е!!!

Се додека има безобразни безбожници во државава кои стануваат најголеми христијани кога треба да се искаже исламофобија,нема да олабавам.
А и нема да се намали звукот на џамиите.
тоа е формула која вие ја користите. еднаш кога ви треба сте 400 000, али кога ќе се спомне алкохол, силување, нетепање на жени, јадење на срца ..... и ред други гнасотии, .... тогаш одма тие не се муслимани и бројката паѓа на 3% вистински муслимани.

ако Секој аргумент е инвалид..да видиме малку од твоиве аргументи
Miletino (Милетино, Albanian: Miletina) is a village in the municipality of Brvenica, in Polog region. According to 2002 census 67% of the population consists of ethnic Albanians.
Population 1986.
Albanians 1336.
Macedonians 642.д

Даље:
Според пописот од 2002 година, селото Челопек брои 5287 жители, од кои:

Брвеница има 2.918 жители од кои: 2.834 се Македонци, 68 се Срби, 1 е Бошњак и 15 се изјасниле како други.

Според пописот од 2002 година, во селото Блаце живеат 344 жители, сите Македонци.

Е сега,математика за овие 4 села што ги спомна:
Христијани: 4 349
Муслимани: 6 139

Груба математика е дека се 60% со 40% во овие села,а само во Милетино 70% со 30%.

Верски објекти:
7 цркви.
5 џамии.

Ако нашиве аргументи се инвалиди,тогаш твоите се парализирани одамна.

Пореален, амин. Секоја дискусија со тебе вака завршува, залетај се, истреси зелена, на крајот следува: „не си реален“ , „и самиот знаеш дека не е така“ , „добра ноќ“...

А со тебе не може ни да се дискутира, секој муслимано го обвинуваш за убиството на четиритте деца...

Целото муслиманско население во Македонија е агресивно и непријателски настроено кон се' немуслиманско. Секоја недела се евидентирани понеколку грабежи на цркви или истепани деца.

Ова мора да се кажува за вас, знаеш каква е ситуацијата затоа сакаш да ја фрлиш вината кај другиот...

Децата од најрана возраст се задоени со омраза кон се' различно, еден од потазе случаите беа истепаните деца во Куманово кои кога ги тепале ги терале да го рецитираат Куранот. Се работело за деца, четиринаесет-петнаесет годишни, деца.
Јас лично сум видел деца македонци кои пишуваа смрт шптарима по ѕидови... кој ги учи не знам....

Не може да очекувате почит и разбирање од некои кому посакувате смрт.
Македонците - за шптарите гасни комори
Албанците - Тоше педере
Разликата очигледна....

Мора најпрво ренесанса да ви се случи во главите, па потоа да барате почит од oстанатите. Се' додека се однесувате агресивно и омразено гледате на останатите, ќе нема разбирање.
Признавам дека треба да се смениме, подобриме, повеќе да учиме, но повеќе се плашам за вас, затоа што мислите дека сте богови кои намерно не владеат со светот...

Ајде...ја ти кажувам информации од прва рака...сите знаеме пописот како беше напраен тогаш и зошто беше одложен пред 1 година. Од цело Албанско населени у Челопек пола и више се печалбари у Швицарска и Немачка и само за Бајрам у август ги има......така да со вакви смешни бројки немој молимте....67% албанци у Милетино :pos: ..ајде живејте си вие во вашите американски статистики зошто очигледно неможе да се води реална дебата со вас и не вреди да се оправам за нешто што нема цел затоа ајде чао

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom