Протести поради звучниците на џамиите

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Јас не видов иницијатива за дискотеките и слични звуци,туку само за езанот.
И тоа,провокативна иницијатива,која има одредена цел а притоа никаков резултат,можда предвремени се спремаат,што викаш ти? :)

Е за ова се согласувам со тебе;)

И 5000 да се око орлово, во споредба со Велешани се 0,001%. И имаат џамија и сеуште имаат џамија. А дали имаат во селата и кој им забранува? Јас бе око јас им забранувам, идам сред село и им викам: Аљоо џамија јок. Јок. И така во селата нема џамија. Јас во едно, Raziel; во друго село и Лигеја; во третото, оти толку се торбешки и босански села во Велес. Нема да ме зачуди на следен попис и Албанци да станат, али еве ние тројца исто сме попишувачи плус тебе ќе те земеме бидејќи од око ги сеќаваш и ќе кажеш што миризба шират. Може и примерок од анал им земаш за статистика.
Тоа оти немале џамија во селана ти одговор.

И што има во поракава нешто што те буни? Нема некои арапски називи кои повикуваат на револуција, на радикален ислам нема траги, нема називи од паролине кога ги браневте убијците, чиста парола, земјата ја добивме со крв, ќе ја браниме со крв. Јас не гледам закана, ти гледаш?
Никаде ја нема само „мртов шип&тар е добар ши*птар“ од која зуб ти се крева во ге положба таа само во маалоно на Pillow Queen; ја има ќе ти ја сликам некогаш. Срамота е такви пароли да има на џамија културен народ сме ние, позитивен, внимателен.

Не читај ти фејсбук за велешка џамија, читај вести за Велес. Бидејќи се блиску седиштето на црквата и џамијата, да ти раскажам една случка на еден поп што беше во Велес. Непоштен поп крадел што крадел, бабичките се собраа после пазар (и пазарот е на тоа место) да фанат да го соблечат гол и го пуштиле да трча низ улица. Велешки баби се тоа, они се многу праведни. Друг еден после дојде се викаше Вранишковски, си пеел по други правила. Бабите брадата му ја корнеа пред епархија и на клоци го исфрлија од град.
Е сега замисли на овие супер бабички некој оџа да им се врека и мир да им руши, а они во црна џамија (маалоно) живеат. Што би му се случило на оџата? Знаеш колку е блиску минарено и Вардар? Три чекори.

Да џамијата е запалена два пати до сега, сама од себе. Ти да не помисли дека некој си прља раце со тоа? Не бе око, така сама од себе си гори ко факел, првиот пат мислам дека гром ја погоди, а вториот пат во 2001 година незнам од што се запали во подрум бев не слушнав.
Немој грев на душа да ни фрлаш, тоа Алах така сакал да гори неверници се собрале и им фрла громови.

И за крај, за Велешка толеранција. Кога си таму не лај многу се вика, има посебна книга за таа толеранција, незнам оти не е вметната како поглавје во Куранот.
:гик:
Бре заебани ова велешанкивеееееееее
--- надополнето: 27 септември 2013 во 21:29 ---
Da Hattab1 e eden od dvajcata pokorektni muslimani vo toj pogled.

Koje dobro poznatiot?
ДОБРО БЕ ШО МЕ МЕШАШ МЕНЕ ЖИТИ ОКО ?
--- надополнето: 27 септември 2013 во 21:31 ---
Искрено, повеќе би дуел со добро познатиот. Вахабијава не вреѓа мајки, шајки и сл. без причина барем...
Остајте ме на мира аман шо ме мешате и кај што треба и кај шо не треба, не го спомнуваjте залудно името мое зошто ќе го осетите гневот мој :icon_lol:
И форумов не е тоа шо беше.

ДОБРО БЕ ШО МЕ МЕШАШ МЕНЕ ЖИТИ ОКО ?

:eek:

Појма немав дека мисли на лик со ник "добро познат". Очекував некој добро познат деклариран муслимански лик.

Инаку, не бери гајле, не те мешам никаде. Скраја да е.

Stfarno ne znam zashto tolku go karate za zvuqnicite vo xhamia. Uopshte e sfetski poznato deka nai golem demokratia ima vo Shfiqarska. Ne za xhabe polla Kosova i Maqedonia go zhivee tamo i uzhiva demokratski prava kao nikade u sfetot so super standardizacia za zhivot i familia. Eve kako shfiqarcite go reshavale problemot nai praktiqki. Vo referendum. Poshto e malce neigienski da ima minari odozgora koj mozhat da paxhat u gllava shfiqarskiot zakonot go vika ne mozhe da ima xhami. Povishe za siguracia na narodot da ne go povreduva gllavata. Isto tako, ne mozhe oxha da go dere u glas za pojaqalo zatova shto go glushi narodot i mu stfara nervoza. Vaka e nai dobro a ne kao nekoi shto sakat da go skaraat nashiot narod. Koi sakat da qitat za povishe infromacia ima sfe tuka.

Inaqe, u Shfiqarska ima 400 000 muslimani i site se aftoktoni, kao uopshte sekade u sfet shto se aftoktoni.

Па кај муслиманите има повеќе христијанофоби отколку кај христијаните што има исламофоби. До сега сите муслимани што ги имам запознаено збореле лошо за мојата религија и ми велеа дека нашата религија е нелогична и глупа а нивната е логична и вистинска.

Скриени педофили... нели "пророкот" им го дозволува тоа пошто и он тоа го правел. "Религијата" у Саудиска Арабија им дозволува, се извинувам поради изразот, да ебат деца. А за "неверниците"( оние кои што мислат дека тоа е погрешно ) се знае, отсекување на главата.
Каква религија какви бакрачи, сега фали уште некрофилите и зоофилите да основаат своја религија.

Мириса на дуел:pipi:

Кажете кај ќе се начекате, да поставиме коефициенти.

Че се начекаме на чошето од чколијата,си знај тој :D
--- надополнето: 28 септември 2013 во 00:27 ---
Е за ова се согласувам со тебе;)

Ама џабе што се согласуваш,на кутрото македонче можеш на се да му скренеш внимание освен на реалните проблеми.
Може за се да покрене иницијатива,само не за она што треба.
Се крадат милијарди за непотребни проекти
Автопатот,просечен пат кој поврзува две села во австрија или швајцарија.
Болниците крш
Невработеност,не сакам ни да коментирам. са
Функционалност на државата = 0.

Ама на кутрото македонче само езанот да му сметал,и само за тоа иницијатива да се покрене.
Е па македонче,е па чорба :)

Ама џабе што се согласуваш,на кутрото македонче можеш на се да му скренеш внимание освен на реалните проблеми.
Може за се да покрене иницијатива,само не за она што треба.
Се крадат милијарди за непотребни проекти
Автопатот,просечен пат кој поврзува две села во австрија или швајцарија.
Болниците крш
Невработеност,не сакам ни да коментирам. са
Функционалност на државата = 0.

Не се само тие вистинските проблеми, и други има. Убивањето деца, тепањето деца, бркањето Македонци од дома во Западна Македонија, сквернавењето цркви, крадењето цркви, и ред други работи.

Се' се ова реални, вистински проблеми.

Не се само тие вистинските проблеми, и други има. Убивањето деца, тепањето деца, бркањето Македонци од дома во Западна Македонија, сквернавењето цркви, крадењето цркви, и ред други работи.

Се' се ова реални, вистински проблеми.

Па барајте ги виновниците бе пријателе.

Па барајте ги виновниците бе пријателе.

Виновниците се муслимани, и мислам дека убивање и тепање деца, и тивок систематски геноцид со селењето на Македонци од западниот дел, е многу пострашно од неасфалтиран пат или украдени милиони.

Виновниците се муслимани, и мислам дека убивање и тепање деца, и тивок систематски геноцид со селењето на Македонци од западниот дел, е многу пострашно од неасфалтиран пат или украдени милиони.

Па што им треба цела година да ги обвинат и осудат,имајќи јасни докази??

Па што им треба цела година да ги обвинат и осудат,имајќи јасни докази??

Не се спорни доказите, власта е неспособна да ги реши проблемите. Секое судење на муслимани, па и кога муслимани ќе убијат деца, муслиманите вршат терор, буквално. Тепаат по улици се' што ќе најдат, кршат се' наоколу.

Најверојатно не ги осудуваат сите, стравувајќи од граѓанска војна. Толку ви треба, јебига.

Тоа што останува е на вас самите паметот да ви дојде, дека деца не треба да тепате и убивате, цркви не треба да ограбувате и спалувате, Македонците не треба да ги раселувате таму каде што сте доминантно население...

И, да, истото се однесува и за темава, ако некому му пречи до тој степен езанот, би требало да го намалите.

Не се спорни доказите, власта е неспособна да ги реши проблемите. Секое судење на муслимани, па и кога муслимани ќе убијат деца, муслиманите вршат терор, буквално. Тепаат по улици се' што ќе најдат, кршат се' наоколу.

Најверојатно не ги осудуваат сите, стравувајќи од граѓанска војна. Толку ви треба, јебига.

Тоа што останува е на вас самите паметот да ви дојде, дека деца не треба да тепате и убивате, цркви не треба да ограбувате и спалувате, Македонците не треба да ги раселувате таму каде што сте доминантно население...

И, да, истото се однесува и за темава, ако некому му пречи до тој степен езанот, би требало да го намалите.

Не знам како оцени дека власта е неспособна,апсењето беше филмска акција.
Дури и исламски мотив се најде за убиството,а луѓево ограбувачи на банки,ама нејсе.
Не би одел понатаму,бидејќи нити исламот е виновен за тоа што го напиша,нити јас се пронајдувам себеси во твоите зборови,нити во реалноста е онака како што напиша.

Што се мене ми пречи,па никој не намалува. :)

Не знам како оцени дека власта е неспособна,апсењето беше филмска акција.
Дури и исламски мотив се најде за убиството,а луѓево ограбувачи на банки,ама нејсе.
Не би одел понатаму,бидејќи нити исламот е виновен за тоа што го напиша,нити јас се пронајдувам себеси во твоите зборови,нити во реалноста е онака како што напиша.

Што се мене ми пречи,па никој не :)намалува.

Виновен е Исламот, Исламот вели преобратете ги сите во Ислам, ако одбијат, убијте ги. Најкратко.

Инаку, е неспособна. Јас сум сигурен, дека имаат докази за тие што редовно ограбуваат и раселуваат Македонци, но системот е попара и е нефункционален.

Хипотетичка ситуација, сите кои тепаат, убиваат, ограбуваат, раселуваат да ги испоапсат, а земаме предвид што се случувше на протестите кога беа убиени четири деца. Со глава гарантирам, дека целото муслиманско население ќе се впушти во акција на убивање каури и палење цркви. Затоа и избегнуваат да апсат. Од стравување за горе наведеното.

Виновен е Исламот, Исламот вели преобратете ги сите во Ислам, ако одбијат, убијте ги. Најкратко.

Инаку, е неспособна. Јас сум сигурен, дека имаат докази за тие што редовно ограбуваат и раселуваат Македонци, но системот е попара и е нефункционален.

Хипотетичка ситуација, сите кои тепаат, убиваат, ограбуваат, раселуваат да ги испоапсат, а земаме предвид што се случувше на протестите кога беа убиени четири деца. Со глава гарантирам, дека целото муслиманско население ќе се впушти во акција на убивање каури и палење цркви. Затоа и избегнуваат да апсат. Од стравување за горе наведеното.

Не си реален ни малку,а ни поштен.
Но нема врска,мисли си така.
Но и сам знаеш дека не си реален.
Поздрав.

Не си реален ни малку,а ни поштен.
Но нема врска,мисли си така.
Но и сам знаеш дека не си реален.
Поздрав.

Пореален, амин. Секоја дискусија со тебе вака завршува, залетај се, истреси зелена, на крајот следува: „не си реален“ , „и самиот знаеш дека не е така“ , „добра ноќ“...

Целото муслиманско население во Македонија е агресивно и непријателски настроено кон се' немуслиманско. Секоја недела се евидентирани понеколку грабежи на цркви или истепани деца.

Децата од најрана возраст се задоени со омраза кон се' различно, еден од потазе случаите беа истепаните деца во Куманово кои кога ги тепале ги терале да го рецитираат Куранот. Се работело за деца, четиринаесет-петнаесет годишни, деца.

Не може да очекувате почит и разбирање од некои кому посакувате смрт.

Мора најпрво ренесанса да ви се случи во главите, па потоа да барате почит од oстанатите. Се' додека се однесувате агресивно и омразено гледате на останатите, ќе нема разбирање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom