Оваа генерација на Македонци е срам за целата Македонска нација и историја од создавањето на првиот Македонец пред милениуми и милениуми па до Александар,Самуил,Гоце и наваму,СРАМ ЧИСТ.. и тоа јас ти го кажувам ова лично и персонално,правнук на Никола Карев и човек чии прадедовци и дедовци биле од прв до последен случајно или намерно Партизани или Комити,јас се срамам како моите и нашите предци го давале животот за ние денеска да живееме слободно,а ние толку сме неспособни неможеме за по пристоен живот да се избориме,НЕ ЗБОРАМ ЗА РОПСТВО,што ако Македонија беше сега окупирана од некого ? па ние додека постои планетава нема да се ослободиме затоа што оваа генерација Македонци не е воопшто борбена,ратоборна што викаат Србите СО ИСКЛУЧОК НА ПОЕДИНЦИ,СО ИСКУЧОК И ЧЕСТ НА НИВ.. види само што се случуваше пред,за и после убиството на оние 5 Македонци кај Смилковско езеро,цела Македонија чутеше не смееше да писне,да каже ЕЈ а не друго,само оние 1000 души и тоа навивачи на Вардар и по некој од другите клубови излегоја на улица,и иронијата беше,овие протестираат а тие од зградите ги гледаат како филм,како да проаѓа циркус,ама затоа знаат истава оваа публика да кажат ТЕШКО МИ Е,СИРОМАШЕН СУМ,ЖИВЕЕМ ПОЛОШО ОД РОБОВИТЕ ВО АМЕРИКА ШТО БИЛЕ,АМА ЗАТОА ДА Е ЖИВ ГРУЈО/БРАНКО МИ ДАДЕ РАБОТА ОД 10.000 ден,СМЕТКИ МИ ИМАТ ПО 5.000 ЖИВЕЕМЕ ОД ПРВИ ЗА ПРВИ.. како да се бунтоваме ? па неможе,тоа не е во крвта на овие денешни МАКЕДОНЦИ,плус и власта во Македонија е таква,тоа е мрежа,одма ќе се санира секој што реално може да го освести народот АКО УСПЕЕ,затоа во Македонија никогаш нема да биде како во Египет,Либија,Сирија,како почна Арапската пролет во Тунис,инжинер,неможе да најде работа,на пазар продава зеленчук,доаѓа инспекција му запленува се и му зема,и тој се запали,и државата влезе во хаос,ама власта падна,тие не добија подобар живот ама се побунија,имаја храброст.. еве од мојот град и тоа свеж пример ќе ти кажам,инспеција му лупа на еден клучар казна 4.000 евра... тој човек во живот не видел 4.000 евра како изгледаат со очи,толку за 10 години да штеди од правење клучеви неможе да собере,ајде нека писне ? а ќутиш нели... епа неможе така,и не е само тој,има ваквии безброј примери,ние да бидеме среќни што Западот има милост над нас,па не ги пушта овие поголемово малцинство да се дигнат против државата,ако тоа се случи ОСВЕН ГОСПОД нема друга сила на земјава што ќе не спаси од катастрофа,остави тоа што ние лаеме на интернет ЌЕ ВЕ СОТРЕМЕ,ОВА ЌЕ ВИ НАПРАЕМЕ ОВА ЌЕ ВИ НАПРАЕМЕ,МАКЕДОНИЈА ДО СМРТ.. ВО ПОБЕДА.. како во времето на Комунизмот,тоа умре... сега чека цел Македонски народ само да дојде некој џелат и да ни ја исече главата,друго ништо не гледам..