Постојат духовно-културни и биолошко-животински страни на човечкото суштество. Некој им дава предност на едните, друг на другите. Јас им давам предност на првите, а не би дозволил умствено да ме заведат туѓите култури и богатства, за да ги зголемам вторите па да ги изгубам првите. Често се случува со заминувањето од Македонија да се изгуби првото, а и второто да не биде задоволително што значи чиста мизерија и пораз.
Силната и бројна држава кога тогаш повторно ќе се издигне. А малобројната секогаш ќе биде слаба и потисната. Нашево време тоа најдобро го потврдува. Гледај Кина, Индија, Бразил, Русија, Турција.
За националната сила и квалитетниот човечки живот материјалното богатство не е најбитно. Многу западните држави се богати, но сега се национално руинирани.?
Сериозно те прашав на што дрога си не сакаш да кажеш
Ајде сега малку поинаков муабет.
2001 година повикан отидов, убивав и ме убиваа за оваа скапана гнила грутка што смрди корне, значи нај светото нешто сум и го ставил на тацна без ништо да барам за возврат.
Многумина како тебе вклучувајки те и тебе вадевте лекарски уверенија, се криевте по соседни држави, по села по провинциски градови за да не ве најдат лигуши и гниди од луѓе сте прво и основно.
Целиот живот плаќам данок кога недај боже да дојде ред за нешто сериозно јас треба да барам донации за да си го спасам животот или животот на најблиските.
Знаеш преку кур ми е од гомнојадци кој за пари јадат гомна кај ќе стигнат и кога ќе стигнат се прават патриотишта а се тешки гомнаришта.
Сите сте по некој јавни претпријатија, министерста владини проекти ова она, па да и јас така би бил највечи патриот и јас би бил најгласниот македонец не за друго да не ми избега гласачкото тело и плаќачите на данок.
БЕДНО СКРИ СЕ НЕ СЕ ПОЈАВУВАЈ преку курот веќе од такви патриоти ко тебе само кога нив им паше и им треба да испушан некој кур настапуваат со тоа колку тие се супер а сите останати се гомна.
Државата и народот ти е онаму каде што ти е нај убаво каде што имаш за себе и твојте околу тебе, јебеш ти демагогии за цврстина непокор и пичке си материне на сите им е дојдено преку тасета од тоа. Иди на јавна аднимистрација објаснувај им колку е убаво тука пошто на нив да убаво им е.