Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Срамота е да го извади во 42, резултат 0-0.Освен ако се работи за некаква повреда

Прво, критиките кон Чедо Јаневски се неосновани. Споредете игра под водство на Јонуз или Тошак, со игра на Чедо Јаневски. Порано бевме за никаде, однапред се впишуваа поени со нас, сега колку - толку барем на терен сме покомпетитивни. Како им игравме на Словенија, Данска и Бугарија? Одлично. Со Белгија немаше шо да бараме, тие сега се една од најдобрите репрезентации во Европа, а тек по некоја година...
Второ, денеска нашите беа слаби. Факт. Па шо оти? Неќна Франција играше нерешено со Грузија, Холандија се вадеа со Естонија. Понекогаш се има и слаб ден. Никој жив не може да ме убеди дека Шкотска и Велс се подобри тимови од Македонија. Која тактика ја имаа шкотите, да ја рокаат топката напред на левото крило Ања, знаејќи дека е брз. Некаде го напаѓаат Даниел Георгиевски, ама дечкото одигра колку можеше, некогаш го минуваа, некогаш сопираше.
Околу Бабунски, играчот има квалитет, тоа се гледа со сам факт што е дел од Ла Масија. Но, сеуште не е за репрезентативец. Му треба ментално калење, храброст.
Шиков не ми се допаѓа, можда е време Грнчаров пак да игра.
Знам дека уште Бабунски не е спремен да изигра на високо ниво .... он има талент,но му треба јачина на телото,моќ да се развие .... што вика неговиот тренер Еузебио,тренер на Барса Б .... он е атрактивен за гледање,талент голем,прекрасна визија на простор,перфектна кондиција и форма, но нема ..... вика нема цврстина,resistanse, отпор .... со текот ма годините ќе го развие ова,но ќе изгуби на неговата брзина .... затоа го става досега по 30 минути при крај .... му треба сила да развие,отпор ...
Инаку сите други афинитети ги има ..... сигурен сум јас дека за пола или една година ќе биде подготвен .... среќен сум што ќе имаме силна млада генерација што иде и се надевам многу дека мак фудбалот,лигата ќе оди чекор по чекор со овој бран .... :)

Изјавата за Бабунски .... 17 минута делот ....

http://www.youtube.com/watch?v=m6cPOKJfRm0&feature=youtube_gdata_player

Реков јас , најголема грешка е што се направи стадион во Скопје , да беше некаде на средина Прилеп , Битола , Велес 100% ќе беше наполнет секоја утакмица , вака ем безпари ги оставаат да влагаат и пак не идат на утакмица . Пак и тие што беа зеле семките в'раце и само грицкаат , срам ме фати 300 шкоти да надвикаат 20пати поголем број на македонци , ај што бевме ние 50-60 деца на северна(кај источниот влез) почнавме да пејме ама џабе кога другите семкари само седеа ко ќутуци , после почнаа една група мислам дека беа гемиџии да пеат и тие . Срамота е ова што се дешава , на спортски настан никогаш нема да го наполнат стадионот скопјани.

Добро бе само Пандев има срце и техника да дрибла !?
Зошто не се инсистира да се пробива цело време од страна , мислам дриблинзи си сака играта , така се мотивираат и другите играчи али што е она одaт во дуел и се враќаaт назад почнувајќи од Бричкото :tapp: .

Вчера како да играа за МК Куп Маџари солидарност протов Зик Новаци и тепаше Маџари...
Ебате фудбалот. Кривикилави обете репрезентации со тоа што нашите покилави и покриви. Ќе им каже некој дека не треба да љокаат пред натпревар?

Виделе луѓето дека Бабунски игра во Барселона и сега плукај по Чеде дека го извади од игра, не дека некој го гледал цел натпревар. Се надевам нема да го видам повеќе Бабунски на онаа позиција, барем година две додека порасне и зацврсти, засега може да игра на позицијана од Пандев, таму не треба многу физичка моќ , а и плус знае да даде добар пас.

Babunski begase od topka i od duel.
Site drugi bea krshojna. So topka ne mozea da se svrzat. osobeno prvo poluvreme. Posle drvono Tasevski imase nekolk dobri pasovi i OP sansi...pa ni brcnaa gol po nasa vina. I pak sansi...i drvono Jahovic sekoja topka kon nego bese kontra za skotite. Pa vlee J.K. i brcna gol...
Posle ona mamleno skotsko da ne go urnisaa vo gol so topka ke vlezese, trojca mina kako Bojan Krizaj...I op, pak ni brcaa, super gol...se na se...losa strategija, losa taktika, los izbor na igraci za vrska, mlitava igra i od obete reprezentacii so toa sto skotite zasluceno pobedija.

Не знам како може да паднат на провокација фудбалерите и да и иронично да и ракоплескаат на публикава НАША, и дури да ја опцујат (не знам кој фудбалер го напрај тоа), кога тие вадат транспарент за Слободна на Кили, верувајте не ги сфатив сериозно. :)

Да изгубиш од ваква Шкотска...ЖАЛНО!

И оние што свиреа цело време (што се случува буквално на секоја утакмица), би ги наденал на колец свите до еден!

Ало бе, спуштите се на земја! Не смо Бразил, па очекуете од играчиве да играат којзнае што. Сфатите дека толку ни е силата, и против Англија игравме нерешено, и против Холандија. Ама тоа од секогаш биле повремени блесоци, и толку!
Не не бива, разберите више еднаш!

Ако имаш ти три чисти шо пишиш, ....

Ни гугл транслејт не помага на ова шкрапанициве ти што си ги пишал, ако не те интересира ја што пишувам ич не читај а не да ми дрвиш тука *** јасно ?

Македонската репрезентација под 19 години, на полувреме имаат водство од 2-0 со Фарски острови

Црна Гора има водство од 2-1 кај Турција. Најверојатно сите 3 репрезентации ќе имаат по 6 поена.
Како ќе се одреди кој ќе биде прв, втор, трет... ? Гол разлика, или меѓусебни дуели ?

^
Тепавме 5-0...ама за жал ради гол разликата сме 3ти. Сега да се надеваме дека ќе бидеме најдобро 3то пласирана и да одиме понатаму,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom