Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
То е се вративме во реалноста, толку ни е силата со некој повремен блесок. (n)

добро бе шо мака имаат овие нашиве фудбалери,ако можат така да се наречат.цело време трчаат со тоа топката по теренот како балерини , а уствари не знаат шо да прават со неа.Како некој да им дал LSD па се целосно дезориентирани , дури и не знаат на каде треба да напаѓаат само вртат кругови.
ЗАМРЗНАТИ ПИЛИЊА. да не ја должам многу , за да има време и некој друг да ги пофали:ROFLMAO:

Момци бе, катастрофа сме ние низ целиот циклус, цело време играта е ваква, безидејна, без тактика и концепција, се влечеме на индивидуалните квалитети на Пандев и Ибраими.

Сепак, мене ме разочара скроз одбраната во овој циклус. Очекував да е најдобриот дел од тимот, тие играат ко аматери. А и шо ќе очекуваш од Шиков... :tapp:

Трагично е што сеа сите на Чеде ќе му прекоруваат за измената на Бабунски, а не за лошата игра и поставеност на тимот...

бре дали забележавте? Тасевски аплаудираше кон публиката, па опцу..
ги опцул?
јас би им го извадил...

јас сум од скопје, репрезентацијата не треба да игра во скопје. уствари шо зборам. стока сме, кај и да играат. искривена е сликата за нашата публика - кога водиме пеат, кога губиме свират! wow у секој спорт, да знаеме да направиме атмосфера кога сме добри, ама тоа не се добри навивачи, добри навивачи се оние на ирска кои пееја 90 мин и на секој гол примен они посилно и пострасно... против шпанија ли беше 1-4?! така се сака репрезентација
ги опцул...
на сите до еден што свират на градски ако кажам јавно што им мислам, ваљда ке ме отсранат од форумов, а во саглам држава и ќе одгварам прекршочно..

ПЛУС, абе не ми се свига тој стадион!! не знам зашто, како гробница ми е, преголем...у смисол габаритен, не мислам на капацитет, иако и капацитетот е очигледно преголем залак за скопје градот кој освен лига на шампиони фудбал ништо друго не признава, а интер-тото нема видено со години! тоа сме ние.... нема хемија меѓу публиката и доле на терен, теренот ужас, темно..срање публика... и свират бидејќи не ни оди со шкотска!!
СПУШТЕТЕ СЕ НА ЗЕМЈА СИТЕ ДО ЕДЕН, прекинете да вреќате репрезентација или не гледајте спорт!!! да ме прашува некој мене - нека ве снема!

Најголема кривица има Чеде...којзнае што му имаше велено на Бабунски да прави, па тој треба да земи топка а не да бега од неа, еден играч имаме од Барса шо знај да игра и наместо тој да биди шо ќе ја земи топката тој цело време измеѓу беше, тоа се грешни задачи шо Чеде му ги дал. Греота детето, дали во Барса вакави движења ќе прави.
Не само Давид, тотална грешна поставеност во првото.

А баш си помислив дека еден циклус ќе завршиме со позитивен билнс на домашен :rolleyes:
Последни ќе завршиме на крај :(

Заслуживме нерешено според мене иако се разбудивме од 70-та минута. Тричковски како успеа да ја утне таа ситуација не ми е јасно... Бабунски изигра слабо, и реално треаше да го извади, ама мораше да почека до полувреме. Вака цел морал му го сјеба, а грешката не беше на Бабунски, туку на Чеде пошто не знам зошто воопшто стартуваше со Давид во средината.
Ибраими ни е бог на десно крило, без него видовме дека не оди. Црнчено му го испи паметот на Георгиевски, ама за голот подеднакво е крив и Пачовски. Аман бе Томе, бива ли од таму да не го затвориш аголот :place:
Костовски е добар играч одамна го зборам тоа и требаше да стартува со него во првиот состав.
Една шанса доби, си ја сири убаво и добро реализираше, втората шанса ги натскока двајца играчи и за малку не погоди, и се тоа во 10-тина минути на теренот.
Јаховиќ скоро ништо не покажа, а Пандев направи еден куп грешки.
Тасевски мислам дека малку ја живна играта, ако не се лажам он ги даваше топките во празно при шансата на Тричковски, и контрата пред да примиме гол, кога Пандев ја прими, ја додаде до Ивановски кој ја зашутира ван стадион...
Штета што таков наивен гол примивме за 1-0, а слободниот беше ремек дело...
Како само дозволија при израмнување на 1-1, утепан противник, да ни се вратат од мртвите со наша грешка и слободен од опасна ситуација...

Корнерите ми бодат очи. Или не можат да добацат, или ја рогаат вон шеснаесетник, или е прекратка, или кратко проигрување, па овој му ја враќа во аут итн.

Бековите денес ни беа камења, мада и слабо имаше удвојување. Класично силување ни дадоа по десна страна...

Aко ништо друго,барем Тартан арми напраија повеќе инвестиции отколку вмро и сдсм што донесоа инвеститори.

Реално,според вечерашнава игра,заслуживме да изгубиме.Тоа црнчето што играше крило не бушеше по таа страна и прво и второ полувреме.
Се виде дека фалеше Ибраими во средниот ред,Јаховиќ изгубен,Тричко не се виде.Шкотланѓаните си одиграа цврста одбрана како и секогаш со контра напади преку крилата.Таква им е играта.

И да,секоја чест за Тартан Арми !!

Јаховиќ нема потреба да го зимаат веќе , добар си е Јове , а може да проба и да го игра Трајковски шпиц некогаш, ако не е физички јак за таму , добро игра и како шпиц . Мирко ИВАНОВСКИ на оваа џукела треба да му се стави црн печат на пасошот да неможе да влезе у државава а не па да игра за нас , врти сучи ругај по Пандев пак на крај он е тој што ги праи головите , Шиков ужас , катастрофа, феил невиден па тој само едно стадо овци дај му и на шара прати го .. у глобала земено општ хаос ни е составов од тренер до помошник до младински до играчи и се . А и ќе заборавев , јес да е млад Бабунски али да не е татко му тешко дека ке облечеше некогаш национален дрес , ке ораше по она нивине у струмица и кавадарци за некој тим (без навреда) тоа е тоа .

А и ќе заборавев , јес да е млад Бабунски али да не е татко му тешко дека ке облечеше некогаш национален дрес , ке ораше по она нивине у струмица и кавадарци за некој тим (без навреда) тоа е тоа .

Аааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа.
ОВА Е ВРВ ШТО ГО ПРОЧИТАВ ВЕЧЕРВА!!!!!!!!! :cuc::cuc::cuc:
:pos::vozbud::facepalm::вонзем:

Koga posleden pat Tricko od korner nafrlil?
Sega za sega samo sutovi ili pasovi dava mesto da nafrli.Kakov retard.

Georgievski bese sramno nadigran od Anya,cista sreka sto ne bese i ovoj nesto mnogu jak inaku ke ne rasturea.

Inaku ofsajdot sto go dosudija a igracot 5metri ponazad. :pos: :pos:

:pos::pos::pos:
Патетика... И ние сме имале репрезентација...
Од Албанија сме послаби.
Чекај. Има некој од којшто не сме послаби???
Најблиску шо ми текнува Андора. Понекогаш.

Taчно, он го напраи фаулот. Или Шиков? Ма небитно, битно Пандев плаќа за у репрезентација да игра.

Поштуем вакви голови, алал нека му е на Малони.
Не заслуживме да победиме утакмицава, дури у 70 мин ни текна да играме фудбал.
Честито победа на шкотите.

Ако некаде има снимка прво види како дојде до тоа воопшто Шкотите да тргнат во напад. Во денешниот фудбал ако како екипа се потпираш само на последниот дефанзивен ред најблаго кажано си наедбал а тоа се виде и денес. Головите паѓат најмногу поради злаб среден ред а не поради дефанзивците.

бре дали забележавте? Тасевски аплаудираше кон публиката, па опцу..
И јас го видов тоа ... мислам рече " ти ебам тоа публиката " ... прво аплаудираше па го рече тоа ... како и да е,во право е се согласувам ... која дволична вештачка мизерна публика имаме и тоа е реалноста .... Двочична .... ЛИЦЕМЕРИ ..... а и грешка оверал на Чеде мислам дека е што не го покрија,фластер да му удрат на Црнецот .... сите акции на Шкотска одеа преку Црнецов ... а и не дупите ве молам Георгиевски е крив ... колку пати го запре Црнецов ... една грешка направи зошто изгуби сили,изморен,попушти ... а и требаше одма пресинг да удри Чеде ... Бабунски да го стави резерва ... знаев дека не требаше стартер ... се плашев да не го изгорат Бабунски од преголем притисок ... се уште нема играно на високо ниво и млад е ... треба полека со него .... со Ристовски и Трајковски се може зошто оди веќе играат на високо ниво фудбал,можат да издржат ... како и да е .... го подржувам Чеде .... ја трансформираше репрезентацијата од пасивна во активна состојба .... ВЕ МОЛАМ КАЖЕТЕ МИ !!! ДАЛИ Е ФАКТ ДЕКА ДОСЕГА ПОД РАКА НА ЧЕДЕ !? МАКЕДОНИЈА ГО ИГРА НАЈПРОДУКТИВНИОТ ФУДБАЛ ВООПШТО ДОСЕГА ВО НАШАТА ИСТОРИЈА !? ДАЛИ ПОЧНАВМЕ ДА ДАВАМЕ ПО НАЈМАЛКУ ЕДЕН ГОЛ НА НАТПРЕВАР !? ДА Е ОДГОВОРОТ !!!

Го подржувам Чеде да остане !!! Со него сум !!! :(

Вечниот проблем со македонскиот спорт е тоа што, тие што можат и знаат како, седат на трибините.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom