The Walking Dead

1010335_708395882519906_1538240004_n.png

wtf when did the governor lose his second eye!?!?! :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Ете да се вклучам во екипата јас сум нов. Два пати ја почнав еднаш на Fox Crime пред година-две, еднаш лани летото и не запали, па ете ова лето било пресудно и изгледа сум бил во такво расположение (а сигурно има удел и овој пеколен ден под клима) да ми влезе под кожа :icon_lol:

Свежо изгледана прва сезона, доста напната, одлични ликови, добро е што имаше само шест епизоди и да не воведат натаки во серијава. Втора сезона веќе ми е симната, очекувам сигурно побавно дејство како што читам по коментарите, но некогаш и тоа темпо ми се допаѓа се зависи од тоа за каква серија станува збор.

Најтрогателна сцена дефинитивно со Ејми и Андреа, моментот кога ја загуби скроз и кога и пукна со пиштолот ми беше врвот, доста напната епизода, можеби и најдобрата од цела сезона. Финалето ми беше онака малце послабо, но се надевам понатаму уште подобри, ваљда рејтинзите не грешат и се надевам нема да го добијам она чувство дека серијата е преценета бидејќи тоа и го имав пред да почнам да гледам.

Ќе се навлечам ли на неа или да не ја симнувам воопшто? :D

Ќе се навлечам ли на неа или да не ја симнувам воопшто? :D

Првата сезона дефинитивно ќе ја изгледаш во 2 дена, барем јас тоа го сторив. Одлична е, цело време акција со доста адреналин, завршува епизодата одма ќе сакаш да ја гледаш наредната. Наредните 2 сезони се со повеќе драма во нив, ама сепак одлична серија е, вреди да се гледа.

А и да, убаво ти рекле погоре, ако сакаш ваков вид приказни, дефинитивно ќе се заразиш.

Ме убедивте, т.е. Норман ме убеди. :icon_lol:
Вчера ми рекоа дека е преполна со толку одвратни сцени што ни ја нема да можам да ја сварам. Ха! Ај баш да видиме! :)

Ме убедивте, т.е. Норман ме убеди. :icon_lol:
Вчера ми рекоа дека е преполна со толку одвратни сцени што ни ја нема да можам да ја сварам. Ха! Ај баш да видиме! :)

Има ептен нецензурирани, крвави и неверојатно реални сцени.
Шминката и ефектите исто неверојатни. Врв во зомби универзумот е серијата од тој аспект.
Има кул ликови, да како Дерил, иако ми беше малку клише. Мојот фаворит го убијаа, ама ми се допаѓа што тераат по стрип и се доследни.
Ама наспроти кул ликовите има дупло помизерни, онака love-to-hate. Па драмата со нив е бољка! Ако имаш навика да читаш темиве после изгледана серија, ќе видиш кој хејт паѓал, а и генерално по интернетот за одредени ликови. Слики и меме-а е полна темава, ја скролав набрзина сабајле, сум се згазил од смеење. Инаку приказната интригира а тоа е битното. Прва сезона е апсолутен врв, 9/10, втора и трета ја вадеа по две епизоди па 6-7/10. А сега кога се расплетаа од третава, се очекува четвртава сезона да е фантастична. Што друго да ти кажам, знам дека ради Дерил ќе ја обожаваш, во најмала рака. Пошо, ако го убијат него 70 посто од фан базата инстант се откажува од серијата. Другите 30 после една епизода без него. :D

На прва сезона не штеди на нет, понатаму сеисто е. :)

На фокс даваат секоја сабота и недела од 23:45 по три епизоди. Вечерва ќе ги емитуваат 4,5 и 6 епизода од првата сезона. Од недела со втора сезона почнуваат. :)

Неделава ја изгледав првата сезона, не очекував дека ќе ми се допадни серијава бидејќи не сум по хорор и по зомби стаф но тотално се навлеков на серијава, must see e. :) 10/10 има првата сезона од мене.
Во наредните две недели да се изгледаат уште двете сезони и да се чека четвртата, која според продуцентите ќе биде поморничава од изминатите три, can't wait. :D

Прва сезона папа! Серијава е страшно нешто! :vozbud:
Како почнав до четврта сезона уште по еднаш ќе ги изгледам. :pos:
Скидам капа колку реално се направени зомбијата. Прво ме штрекна во прва епизода девојчето со куклата (иако знаев дека е зомби), па после кога се влечеше зомбито без нозете аууу! Али сепак највеќе ме наежи гледањето низ клучалката со жената на Морган, морници ме полазија низ цело тело.
Ме интересира што му шепна Џенер на Рик пред да излезат... кој од овие го има вирусот... не гледам што друго би му шепнал.
Исто го чекам братот на Дарил да се врати, е тоа ќе е забавно за гледање! :vozbud:

Обожавам одлична opening theme! :cuc:

п.с. кога ја видов Сара си викам еј супер, ја обожавав во ПБрејк... после се покајав. :icon_lol:

Прва сезона папа! Серијава е страшно нешто! :vozbud:
Како почнав до четврта сезона уште по еднаш ќе ги изгледам. :pos:
Скидам капа колку реално се направени зомбијата. Прво ме штрекна во прва епизода девојчето со куклата (иако знаев дека е зомби), па после кога се влечеше зомбито без нозете аууу! Али сепак највеќе ме наежи гледањето низ клучалката со жената на Морган, морници ме полазија низ цело тело.
Ме интересира што му шепна Џенер на Рик пред да излезат... кој од овие го има вирусот... не гледам што друго би му шепнал.
Исто го чекам братот на Дарил да се врати, е тоа ќе е забавно за гледање! :vozbud:

Обожавам одлична opening theme! :cuc:

п.с. кога ја видов Сара си викам еј супер, ја обожавав во ПБрејк... после се покајав. :icon_lol:

spojler.
За неверојатни 2 дена ги изгледав сите 3 сезони.

^ Чисто коментирав, не беше прашање тоа погоре, видиш никој од другите не ми одговори. Да не го имав видено тоа во серијата, ќе ти го пријавев мислењето ради спојлер, no hard feelings :)

Последните епизоди од втора сезона ја извадија, посебно таа во биртијата.
Иначе се ќе се сведеше на неколку реченици:
„Дајте ми го оружјето, имам право и јас да бидам наоружана“
„Карл и Лори се мое семејство, јас ќе си ги заштитувам“
„Карл немој да идеш наоколу, биди ми на видик.“..... „КАААААРЛ! Го имате видено Карл некаде?“

Ми се свиѓа што внесоа нови ликови, ама пак мака ми е што убија некои од постојните. :(
п.с.
GMCLn8N.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom