Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
^
Мислам дека Moses ќе игра пред Aspas - Aspas е центрачен напаѓач и мислам дека е примарно земен за на клупа односно замена за Sturridge... Инаку да во глобала тоа е тоа... :)

^
Мислам дека Moses ќе игра пред Aspas - Aspas е центрачен напаѓач и мислам дека е примарно земен за на клупа односно замена за Sturridge... Инаку да во глобала тоа е тоа... :)
Али Мозес е на позајмица, Аспас не. Иако можно е и така, ќе видиме Суарез коа ќе се врати. Целта е Кутињо да игра 10ка, со моменталниот состав (без Суарез) би требало Мозес 100% да игра лево крило од следно коло. Кога ќе се врати Суарез ќе видиме кој ќе биде десно :)

Али Мозес е на позајмица, Аспас не. Иако можно е и така, ќе видиме Суарез коа ќе се врати. Целта е Кутињо да игра 10ка, со моменталниот состав (без Суарез) би требало Мозес 100% да игра лево крило од следно коло. Кога ќе се врати Суарез ќе видиме кој ќе биде десно :)

Мозес е деснак, автоматски би играл лево.
Аспас ќе игра десно.
Мозес е кај нас само да Кутињо игра 10.
Суарез кога ќе се врати ќе има ротација само на крилните позиции (ова се додека е спремен за игра Стариџ)

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk 4

Зборот ми беше дека Aspas (од тоа што имам прочитано) не го бива по крилните позиции. Имаше еден фан на C. Vigo зачленет на RAWK и имаше подетално опишано како Aspas бил дупка на крилните позиции додека пак кога играл како CF бил сосема друг играч, демек нешто со позиционирањето во и надвор од шеснаесетникот. И од тука ми е мислењето дека Aspas е земен за на клупата и дека досега главно играше затоа што ни фалеа играчи во нападот. :)

Мозес е деснак, автоматски би играл лево.
Аспас ќе игра десно.
Мозес е кај нас само да Кутињо игра 10.
Суарез кога ќе се врати ќе има ротација само на крилните позиции (ова се додека е спремен за игра Стариџ)

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk 4
Да де и ја истото го викам :)

Леле ви текнува лани ова време колку пцуевме и колневме коа не купивме ништо? Колку е убаво вака све на време коа ќе си завршиш :)

Ne me cudi toa so sme prvi, poveke me cudi sto Suarez ostana !!
Odam mirno da spijam..

Ozil 42.4 a Suarez 40. Hehe nezdrava rabota. Grabez na stoletieto ke bese
Ako Ozil vredi 42, Suarez 90. A koga ke pomislam deka Bale e 100, ondak Suarez mora da bide bar 101

Епа вака луѓе, да ја сумираме работата на Роџерс и ФСГ летово.

article-2345683-1A67FFCA000005DC-715_306x307.jpg

- Не напушти Енди Керол, дефинитивно најпреплатениот играч во англискиот фудбал. Го продадовме за 15 милиони фунти, што јас уште мислам дека имавме среќа што за толку успеавме да ги намамиме Вест Хем.

Stewart-Downing-signs-for-West-Ham-2160362.png

- У Вест Хем отиде и Стјуарт Даунинг за околу 5 милиони фунти. Можеби можевме повеќе да извадиме од него, али со оглед на тоа што беше еден од најплатените играчи,а не беше многу важен дел од составот, задоволен сум од продавањето.

1Shelvey-2-4865166.jpg

- Отиде и Шелви, еден од најборбените играчи кои ги имавме во составот, меѓутоа на детето му фалеше мозок и секој клизач му беше потенцијален црвен. Сепак според мене останува многу просперитетен играч и се надевам дека следното коло нема да ни го набие. Замина за 5 милиони во Свонси.

article-2381872-1B0E4A1D000005DC-284_306x423.jpg

- Пепе Реина го позајмивме у Наполи, курвата конечно си го доби бараниот трансфер. Се надевам следното лето ќе извадиме убава пара за него и негов траен трансфер у меѓувреме ослободувајќи се од неговите дрвоидни способности и цицањето на платата.

article-2274952-1756F40D000005DC-973_634x582.jpg

- И Кара не напушти летово, откако одлучи да се пензонира. Нашата легенда која никогаш нема да ја заборавам како ја командуваше задната линија.

Jay-Spearing-Bolton-Wanderers-bwfccouk_2820480.jpg

- Нашиот среќен лепрекон, Џеј Спиринг, одлучи да не остави во маки и бедови кога се реши да го зграби дресот на Болтон.

Assaidi-Stoke-City.png

- Осама Асаиди реши да се докажува во Премиер Лигата преку друг клуб, потпишувајќи едногодишна позајмица за Стоук.

- Питер Гулачи и Дени Вилсон исто си отидоа, а Сусо отиде на позајмица у Алмерија, али ме мрзи текстови и слики посебно да правам за нив.

А сега за тие што дојдоа:

zz230613aspas-1JPG-4702464.jpg

- Иаго Аспас, нашата нова 9ка, дојде од Селта Виго за 7 милиони фунти. Аспас ќе треба да се бори против Суарез, еден од најдобрите играчи у светот и Стариџ, човекот кој е во животна форма моментално, 5 гола на 4 утакмици човече.

simon-mignolet1.jpg

- Симон Мињоле, откако дојде од Сандерленд за 9 милиони фунти.

ZZ020713LIVERPOOL-1-4861627.jpg

- Коло Туре, потенцијалниот bargain of the year, дојде од Сити за безпари. Ѕвер во одбраната во првите натпревари ги распарчи противниците и покажа дека има уште многу да придонесе во нашиот дрес против Премиер Лигашките противници.

Luis-Alberto-Liverpool-Shirt.png

- Луис Алберто, засега најтивкиот трансфер во поглед на перформансите, од тоа што го видовме делува како интелигентен играч кој има способност да се развие во добар играч. Дојде од Севиља за 6.8 милиони фунти, засега тие пари изгледаат премногу за него, меѓутоа можеби ризикот ќе се исплати.

hp-aly-Cissokho-liv-shirt.jpg

- Али Сисоко, на позајмица од Валенсија, одличен лев бек кој ќе биде многу добра компетиција за местото на Енрике. За жал се повреди, но верувам дека многу добро ќе се покаже сезонава и следното лето ќе го купиме.

4718__6922__15_52242299b7170881090592_513X465.jpg

- Тиаго Иљори, дојде за 7 милиони фунти од Спортинг Лисабон. Играч кој исто така спаѓа во потенцијални големи играчи, досега анонимец, има многу докажување кое треба да го направи.

3639__0323__03moses517.jpg

- Виктор Мозес, на позајмица од Челзи за сезонава, дополнително ги засилува нашите редови во офанзивата. Најверојатно ќе биде прва поддршка за било која позиција, намалувајќи го притисокот од младите Стерлинг и Ајб.

8713__7813__23_522427fa6151a157136714_513X689.jpg

- И конечно, Мамаду Сако, играчот на кој се надевам долго време, дојде за 19 милиони фунти од ПСЖ. Комплетно сум задоволен од таа сума бидејќи сметам дека ова е играч кој ќе се развие во светска класа и ќе постојат многу клубови кои ќе жалат што не го купиле кога можеле.

Се на се, 8 засилувања со вкупен нет спендинг од околу 20 милиони фунти. Со оглед на тоа колку потрошивме, мислам дека би можеле да бидеме презадоволни од составот кој го склопивме. Јас знам дека сум задоволен, верувам во составов, верувам дека сезонава можеме да завршиме со висок пласман и се на се моментално се наоѓам на висока точка од задоволство на се што се случува со Ливерпул во моментов. Се наоѓаме на добра позиција, со добри засилувања и со добра шанса и мотивација за понатамошни добри перформанси. YNWA !!

Нели праевме муабет дека Роџерс бара уште еден офанзивен, и сите ќе ги менуваат позициите. И шо ако е Мозес деснак, немора да значи дека лево крило ќе игра. Јас сум убеден дека ќе игра десно, Кутињо лево, Суарез како полушпиц (All round подобро кажано), и Стариџ шпиц, со тоа што константно сите ќе си ги менуваат позициите. Од клупа ќе ги имаме Аспас, Стерлинг, па понекогаш и Хендо ќе може да помогне.

И сигурен сум дека некогаш ќе играме и со крилни бекови, а 3 стопери
--------------Туре-------Агер---------Сако
Џонсон------------------------------------------Енрике
------------------Џерард------------Лукас
-----------------------Кутињо--------------------------
-----------------Суарез----------------Стариџ

http://www.dailymotion.com/video/x1431k1_mamadou-sakho-the-first-interview_sport#from=embediframe

- Чоече играчов ме праи многу среќен, мнг верувам у типов и уште не ми се верува дека го донесовме. Разумно го отпишав од можните желби, али Роџерс ми докажа спортивно. Се осеќам ко верниците у Исус по распнување, иако тој го дрогирале за да изглеа мртов. Ако човеков не го биде у Ливерпул, тогаш никој нема да го биде. Ова челично говедо ни фалеше, има да ги силува сите! БРАВО за трансферов! Да можев да бирам со кој ќе потпишеме летово на центар-бек позицијата, најискрено и најреално ќе кажев МАМАДУ САКО! Никој друг!

http://www.dailymotion.com/video/x1431k1_mamadou-sakho-the-first-interview_sport#from=embediframe

- Чоече играчов ме праи многу среќен, мнг верувам у типов и уште не ми се верува дека го донесовме. Разумно го отпишав од можните желби, али Роџерс ми докажа спортивно. Се осеќам ко верниците у Исус по распнување, иако тој го дрогирале за да изглеа мртов. Ако човеков не го биде у Ливерпул, тогаш никој нема да го биде. Ова челично говедо ни фалеше, има да ги силува сите! БРАВО за трансферов! Да можев да бирам со кој ќе потпишеме летово на центар-бек позицијата, најискрено и најреално ќе кажев МАМАДУ САКО! Никој друг!

Интервјуво на друга страна треба да го објавиш;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom