Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Асаиди,Даунинг,Борини,Пачеко а дојде само Мозес..

Мора да има уште некој..:)

Асаиди и Пачеко воопшто не ги ни употребивме минатата сезона. Роџерс ова сезона ќе смета и на Ајби. Толку од засилувањата. Можеби Гивен ама тешко.

Срцето ми сака уште еден трансфер, на офанзивниот дел, али разумот ми вика дека толку е за денес и овој трансфер период. Роџерс изгледа имаше околу 20 милиони за трошење, продаде што продаваше, купи што купуваше, и коа све ќе се собере и одземе, испаѓа дека потроши речиси точно толку. Единствена логична опција да земаме играч е ако Хенри син напраил па да не почасти на Мерсисајд со играч место со мекици :D

Се на се излегува дека ова ќе биди одличен трансфер период после неколку години. Колку и да ми ги сака срцето Реина и Шкртел едноставно треба да имаш доволно храброст за да ги пуштиш од тим (иако Шкртел сеуште е тука). Колку и да демантираат со една топ утакмица како оваа на Шкртел против Утд сепак во секој нареден натпревар е можен нивни кикс и губење на драгоцени бодови. Сега ги имаме Туре и Мињоле (со две топ одбрани во 88 мин) и 9 бода што бог знае што би било доколку во одбраната беа Реина и Шкртел на сите 3 натпревари. Конечно имаме одличен прв состав и солидна клупа со речиси по два играчи на секоја позиција. Она што е потребно за топ достигнувања. Се надевам сонот ќе продолжи и понатаму

Се на се излегува дека ова ќе биди одличен трансфер период после неколку години. Колку и да ми ги сака срцето Реина и Шкртел едноставно треба да имаш доволно храброст за да ги пуштиш од тим (иако Шкртел сеуште е тука). Колку и да демантираат со една топ утакмица како оваа на Шкртел против Утд сепак во секој нареден натпревар е можен нивни кикс и губење на драгоцени бодови. Сега ги имаме Туре и Мињоле (со две топ одбрани во 88 мин) и 9 бода што бог знае што би било доколку во одбраната беа Реина и Шкртел на сите 3 натпревари. Конечно имаме одличен прв состав и солидна клупа со речиси по два играчи на секоја позиција. Она што е потребно за топ достигнувања. Се надевам сонот ќе продолжи и понатаму

Кога добро ќе размислиш Шкртел=Туре
Агер=Сако

Сако лев централен, Агер лев централен.
Малку ми фали логика за ова.

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk 4

Кога добро ќе размислиш Шкртел=Туре
Агер=Сако

Сако лев централен, Агер лев централен.
Малку ми фали логика за ова.

Абе види, има колку сакаш тимови што играат со двајца деснаци. Зашто ние не би играле со двајца леваци...?

Абе види, има колку сакаш тимови што играат со двајца деснаци. Зашто ние не би играле со двајца леваци...?
Едно е деснаци друго е леваци.
Како што не е исто шпицот да ти е левак или деснак.
Малку ми фали логика.

Се плашам од најлошото, се плашам да не знае Роџо нешто повеќе од нас.
Хинт. Агер!

Едно е деснаци друго е леваци.
Како што не е исто шпицот да ти е левак или деснак.
Малку ми фали логика.

Се плашам од најлошото, се плашам да не знае Роџо нешто повеќе од нас.
Хинт. Агер!

Не бе па и ти. Баш е логично и балансирано. Имаме двајца леваци и двајца деснаци. На Агер очајно му фали компетиција пошто многу е слаб у последно време, ротација со Сако ќе ги натера двајцата да играат појако, а Иљори е поддршка за Туре. Одлично размислување од Роџерс.

Не бе па и ти. Баш е логично и балансирано. Имаме двајца леваци и двајца деснаци. На Агер очајно му фали компетиција пошто многу е слаб у последно време, ротација со Сако ќе ги натера двајцата да играат појако, а Иљори е поддршка за Туре. Одлично размислување од Роџерс.
Агер и Сако во никој случај нема да се ротираат.
Неможе да се ротираат штопери од по 20 мил а десно од него да ти игра Туре.
Стравот мој е да не има Агер пак некоја повреда на грбот како она поради која одмараше на крајот на сезоната.

Кога ќе ми текне колку тенок напад имавме во првата половина од сезоната лани, со моменталниот состав + Суарез сум презадоволен.

Сако и Агер ќе играат прва, Туре и Шкртел ќе бидат замени а Илори ќе им носи сокчиња кога ќе излезат од игра:)

Мињоле
Џонсон Сако Агер Енрике
Џерард Лукас
Кутињо
Суарез Аспас
Стариџ

Изгледа Аспас прва ќе игра..бар до Јануар:tapp:
Тенки останавме на крилни позиции..

Ништо чудно 23ката да ја дадат на еден од Иљори или Сако. Мозес нешто од 17, 18 или 19.

Сако и Агер ќе играат прва, Туре и Шкртел ќе бидат замени а Илори ќе им носи сокчиња кога ќе излезат од игра:)

Мињоле
Џонсон Сако Агер Енрике
Џерард Лукас
Кутињо
Суарез Аспас
Стариџ

Изгледа Аспас прва ќе игра..бар до Јануар:tapp:
Тенки останавме на крилни позиции..

Не ми се верува, можно е Мозес да игра прва иако е деснак, можеби Стариџ ќе делува повеќе од десната страна а Суарез централно, има многу опции не се секирај. :)

2ppwz00.jpg

Ова е под претпоставка дека Борини ќе остане, што не би требало да биде случај. На папир вака изгледа, али измените се уствари мнг поразлични. Ова дефинитивно ќе биде стартниот состав, ниедно крило, тројца напаѓачи. Првата замена е Мозес. Втора е Стерлинг. Трета е Борини ако остане, ако не тогаш Ајб.

Ако Стариџ не игра, Суарез иде класичен шпиц, Мозес иде лево.
Ако Суарез не игра, Мозес иде лево.
Ако Аспас не игра, Стерлинг иде десно.
Ако Стариџ и Суарез не играат, Мозес иде лево, Аспас шпиц, Стерлинг десно.
Ако Суарез и Аспас не играат, Мозес иде лево, Стерлинг десно.
Ако Стариџ и Аспас не играат, Суарез иде напред, Мозес иде лево, Стерлинг иде десно
Ако тројцата не играат, Борини (ако остане) иде шпиц. Али Борини најверојатно иде у Сандерленд, што значи дека ако тројцата не играат, Стерлинг ќе игра десно, Ајб лево, а Мозес ќе биде лажна 9ка.

Е сега не сфаќам што е фората со Шкртел, зашто останува? Имаме двајца деснаци и двајца леваци, ако Роџерс нејќеше да се потпре на Шкртел, логично беше да го продаде. А ако не планираше да го продаде, не мораше да го земе Иљори. Исто така може и нема вака да биде стартната постава на центар-бековската позиција, тој дел само Роџерс го знае сигурно што планира. Досега со ротациите у средина и напад напраи одлична работа, верувам дека ќе ја среди и одбраната. Многу сум среќен што конечно имаме 100% функционалност на левата бековска позиција. Енрике+Сисоко е бомба. Виздом исто најверојатно ќе остане, само пошто Џонсон се повреди. А може и ќе замине на позајмица откако ќе врати Џонсон, мислам дека трансфер прозорот за позајмици останува отворен до ноември негде.

П.с: Сум забораил голманите да ги стаам :D Мињоле и Џоунс секако, трансферот на Гивен пропаднал...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom