Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Eeeej e vaa e liverpoolot so sakam da go gleam i vo menadziranje na tim i na teren... sigurno i takticki :D
so ova transferive da si go gleam omileniot tim kako rakovidit so parica :D , a za Sakho SEKOJA CEST ! ! ! pokraj Agger i Toure (od senka i Jamie kje e prisuten sto posto) nemojt da ne se razviet vo zivotinja... osven povredite ako ne go napadnet ko Badstuber nas :(

Ko so e situacijava na tabela sega, taka sakam da e na kraj :D dur e Stevie vo timov da se izradvime

MIA SAN MIA - YNWA

ај и јас да си кажам мислење за трансфер периодов наш
за засилувањата прво
МАМАДУ САК(С)О-сигурно е звезда на преодниов рок за нас. одличен и стабилен дефанзивец, кој ако го заобиколат повредите (пу, пу, скраја да е...) ќе биде нашиот лидер во одбраната наредните 10 години. силен, снажен дефанзивец, добар маркер, брз и скочен. шо сакаме појЧе? браво роџо!
тиаго илори-потенцијал за во иднина. брз играч кој ќе треба да стекнува искуство во следните 2-3 сезони, пред да биде постојан во одбраната, најверојатно место агер. добра инвестиција.
виктор мозес-по мене добро засилување (иако многумина не се сложуваат со мене). ќе ни даде решенија на позиција лево и десно крило, особено тенки по заминувањето на даунинг, од кого мислам дека е подобар. лошо е само шо го земавме на позајмица. то е минус за трансферов. очекувам да биде солидна бек ап опција.
али сисоко-понапаѓачка опција него енрике, само послаб дефанзивец од него. то шо ни требаше на лев бек. штета шо се повреди, ама очекувам да се покажи после.
симон мињоле-ОДЛИЧНА ИНВЕСТИЦИЈА!!! треба фала да му речиме за овие 9 бода. да беше пепе на голот ќе имавме максимум 4! многу е постабилен од реина и позиционирањето му е каде каде подобро. супер трансфер.
коло туре-:cuc:. доволно?
јаго аспас и луис алберто-сигурно е дека се доведени како бек ап опции, со таа разлика шо аспас доби шанса заради суспензијата на суарез. по мене требаше да игра алберто пошто тој е повеќе крилен играч него аспас (класичен напаѓач), но нема да се бунам. аспас е засега најслаба карика во првиот тим на ливерпул, но има време да се поправи. за свонси да сум ко роџо би го седнал на клупа.

заминувања
фабио борини и осама асаиди-редно беше, само ја шо би ги продал, а не би ги пуштил на позајмица, но то е то...
даунинг-се ослободивме од огромната плата која воопшто не ја заслужи. тотално промашен трансфер. деобро е шо роџо го продаде.
џеј спиринг-ја не сакав да си замине, ама ја не сум менаер на ливерпул
џонџо шелви-голем потенцијал, ама мозок-кокошка. можеби требаше да добие уште една сезона, но тимот доби добри пари за него.
сусо-не го оправдувам овој потег на роџо, особено шо дозволи и шелви да замини. тенки сме на таа позиција, па сусо добро ќе дојдеше. единствен играч од заминатите за кој не се сложувам воопшто!
пепе реина-редно беше да си оди. неговите киксови во минатото многу го коштаа клубот. да се надеваме дека ќе се покажи во наполи, па да извајме добра пара од него.
енди керол-исто како даунинг. добро е шо зедовме толку многу пари и се ослободивме од големата плата.
дени вилсон-ај чао. не се снајде или не доби шанса овде. како и да е, со среќа нека му е.
ЏЕЈМИ КАРАГЕР-нашата легенда замина во пензија, но секогаш ќе остани во срцата на навивачите. иако знаеше да си брцка редовно по некој автогол :D, сепак на одбраната и даваше огромна сигурност, стабилност и цврстина. со неговото пензионирање ливерпул многу загуби, но ме теши помислата шо сако е достојна замена за него (се надевам).
сите оние кои заминаа на позајмица-добро е за нив, ќе стекнат искуство.

мои нереализирани желби
том инс-сакав да дојди малиов, имам некое чувство дека ќе биде добар играч за екипа која се бори за самиот врв во пл. не беше многу скап, а сега некој ќе го лапни за 7-8 милки и после ние по 2-3 години ќе даваме 20.

себастијан коутс-мораше да биди продаден дури вреди нешто. вака се повреди, а пред него се сако, илори, агер, шкартел и туре. немас да вреди ништо за брзо време и ќе замини за џабе. лош потег.
мартин шкртел-добар дефанзивец, но не за екипа која сака место во топ 3. знај да изигра добра утакмица, но и знај да направи кикс кој ни величе шумоликовски нема да го направи. можи роџо го чува за на полусезона да собери некоо евро/фунта за трансфери.

тим кој сакам да го видам на терен
мињоле
џонсон туре сако енрике
лукас
жерард
суарез кутињо алберто
стариџ

ај доста ви е. ќе ви се смачи читање :D

тим кој сакам да го видам на терен
мињоле
џонсон туре сако енрике
лукас
жерард
суарез кутињо алберто
стариџ

ај доста ви е. ќе ви се смачи читање :D

Не за џабе е вајс каптен.....

Башка последното прашање доволно кажува кој е газда во одбраната.

R.Clark....what does Liverpool Football club means to Daniel Agger?
Agger......aaaarrr... do i have time enough! :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
--- надополнето: 4 септември 2013 во 09:46 ---
Доколку би го бирал составот за куп утакмицата со МанЈун.....ова би било
gp1e.png

Роџерс конечно добива целосно ротациска предна тројка и ротациски среден ред.

За нападот...
Ротациски мислам на тоа дека сите тројца може да ги ротираат позициите, а тоа е она што Роџерс го сака.
Не беше негова замсила крилата да се ротираат со 10ката од средниот ред...туку тие да се ротираат со шпицот.
За средината...
Верувам дека Лукас ќе биде изоставуван повеќе доколку профункционира тројкава во смисол на одбрана.
Моето мислење е такво затоа што Роџерс не сака фиксен играч....сака играчи кои може да играат на минимум 2 позиции.
Хендерсон веќе има играно на 5 ;) (Лкрило Дкрило, 10ка, заденвезен, десен бек)..... впорочем затоа тој и добива предност пред Ален, кој според многумина од вас требаше да падне во негова сенка.

Сисоко и Саксо ќе бидат во предност поради физичката игра. Роџерс скоро во секое интервју зборувајќи за одбраната потенцираше дека таму ни треба снагатори.
Со овие двајца токму тоа и го доби.... човечка сила.

Мозес го ставам пред Аспас поради тоа што видливо е дека нему му треба уште некој месец адаптација на Англиската насилиничка игра.

Со овој состав.... реално е да се каже дека можеме да се бориме за првите 4 места....потенцирам....можеме.
Далеку сме од сигурни први 4.... да не зборувам пак за титула.

Абе зашто Сако го викате Саксо?
--- надополнето: 4 септември 2013 во 10:36 ---
Иначе мене куп мечот не ме интересира многу. Се надевам и таму ќе ги плеснеме, али бољи да излеземе со ослабен состав. Сепак има време до натпреварот. Друго нешто мене поише ми влезе у глава. Ротацијата на центар-бековите. Мислам дека Роџерс у главно има на ум да прави ваква ротација. Сеа не знам дали Иљори ќе добие место пред Шкртел, такада уедно ќе ги пишувам двајцата.

Прв натпревар: Агер+ Туре
Втор натпревар: Агер + Шкртел/Иљори
Трет натпревар: Сако + Шкртел/Иљори
Четврт натпревар: Сако + Туре.

Вака стално ќе имаме лев со десен центар-бек, плус ќе се добие јасна слика кој со кого прави најдобро партнерство и кој во која ситуација е најснаодлив, па според тоа споредено со перформансите на тренинг, Роџерс ќе ја селектира дефанзивната постава во зависност од противникот за секогаш да имаме последна, одбрамбена линија која може да се справи со било кој, без разлика дали играме со говеда од Стоук, брзи копилиња од Арсенал, пасери ко Свонси, тимови кои ставаат акцент на еден напаѓач ко Вила и manure, закана од средината ко Тотенхем и тн. Затоа сметам дека сезонава тешко да направиме нешто спектакуларно во поглед на финишот, бидејќи ова е дел од неуиграноста на тимот. А може и место да се замара Роџерс со ова, он више знае кој, кога и како ќе игра и ние не сме свесни каков потенцијал ни има одбраната :)

Абе зашто Сако го викате Саксо?
--- надополнето: 4 септември 2013 во 10:36 ---
Иначе мене куп мечот не ме интересира многу. Се надевам и таму ќе ги плеснеме, али бољи да излеземе со ослабен состав. Сепак има време до натпреварот. Друго нешто мене поише ми влезе у глава. Ротацијата на центар-бековите. Мислам дека Роџерс у главно има на ум да прави ваква ротација. Сеа не знам дали Иљори ќе добие место пред Шкртел, такада уедно ќе ги пишувам двајцата.

Прв натпревар: Агер+ Туре
Втор натпревар: Агер + Шкртел/Иљори
Трет натпревар: Сако + Шкртел/Иљори
Четврт натпревар: Сако + Туре.

Вака стално ќе имаме лев со десен центар-бек, плус ќе се добие јасна слика кој со кого прави најдобро партнерство и кој во која ситуација е најснаодлив, па според тоа споредено со перформансите на тренинг, Роџерс ќе ја селектира дефанзивната постава во зависност од противникот за секогаш да имаме последна, одбрамбена линија која може да се справи со било кој, без разлика дали играме со говеда од Стоук, брзи копилиња од Арсенал, пасери ко Свонси, тимови кои ставаат акцент на еден напаѓач ко Вила и manure, закана од средината ко Тотенхем и тн. Затоа сметам дека сезонава тешко да направиме нешто спектакуларно во поглед на финишот, бидејќи ова е дел од неуиграноста на тимот. А може и место да се замара Роџерс со ова, он више знае кој, кога и како ќе игра и ние не сме свесни каков потенцијал ни има одбраната :)

Сако не затоа што звучи глупо.... Саксо е името кое звучи моќно!:)

Инаку уште од старт кажувам.... Саксо - Агер... тоа ќе биде двојката, ноу куешчнс аск!
Втор план ќе бидат Туре и Шкртел.

Саксо мислам дека е тука поради тоа што Агер не смее да се продава.... а е ризичен ради повреди.
Без Агер нашата одбрана неможе да функционира затоа што не би имале ball playing defender!

Илори ќе биде новиот Коатес.... чат пат на небитна утакмица во небитен куп (а се прашувам кој е тој) ќе чека од клупа.

Инаку..... не сакам да слушнам дека купот е небитен и дека треба да излеземе со ослабен состав.
МОРА ДА ИМАМЕ ТРОФЕЈ во витрина оваа сезона..... а логично е од таму да го бараме.
МОРА ради победничкиот менталитет кој се гради.
Кога ќе имаме утакмици од типот....
Сабота - Лигашка
Вторник - ЛШ
Четврток - Лигашка
Недела - е тогаш може да вадиме ослабен состав.

Дотогаш ..... ај ван ит ол....ај ван ит нау!!!:cool:

Сако не затоа што звучи глупо.... Саксо е името кое звучи моќно!:)

Инаку уште од старт кажувам.... Саксо - Агер... тоа ќе биде двојката, ноу куешчнс аск!
Втор план ќе бидат Туре и Шкртел.

Саксо мислам дека е тука поради тоа што Агер не смее да се продава.... а е ризичен ради повреди.
Без Агер нашата одбрана неможе да функционира затоа што не би имале ball playing defender!

Илори ќе биде новиот Коатес.... чат пат на небитна утакмица во небитен куп (а се прашувам кој е тој) ќе чека од клупа.

Инаку..... не сакам да слушнам дека купот е небитен и дека треба да излеземе со ослабен состав.
МОРА ДА ИМАМЕ ТРОФЕЈ во витрина оваа сезона..... а логично е од таму да го бараме.
МОРА ради победничкиот менталитет кој се гради.
Кога ќе имаме утакмици од типот....
Сабота - Лигашка
Вторник - ЛШ
Четврток - Лигашка
Недела - е тогаш може да вадиме ослабен состав.

Дотогаш ..... ај ван ит ол....ај ван ит нау!!!:cool:
еве одма!!! :D

superstarpizza мислам дека туре треба да добие предност пред агер, пошто данецов ни е во тиња форма моментално, а туре ни е единствениот сигурен дефанзивец, кој не направи ниеден кикс во овие 3 кола, купот не го сметам пошто не ја гледав утакмицата. агер треба прво да си ја најди формата, после да игра прв тим.
за илори-мора да добие мнооооогу повеќе минутажа него коутс, пошто е далеку поперспективен, никој не очекува годинава да стани наш 1 избор во дефанзива, ама во наредните сезони, секако.

пс. стварно саксо ти звучи моќно? :unsure: мене на фичо ме потсеќа :D

superstarpizza мислам дека туре треба да добие предност пред агер, пошто данецов ни е во тиња форма моментално, а туре ни е единствениот сигурен дефанзивец, кој не направи ниеден кикс во овие 3 кола, купот не го сметам пошто не ја гледав утакмицата. агер треба прво да си ја најди формата, после да игра прв тим.
за илори-мора да добие мнооооогу повеќе минутажа него коутс, пошто е далеку поперспективен, никој не очекува годинава да стани наш 1 избор во дефанзива, ама во наредните сезони, секако.

пс. стварно саксо ти звучи моќно? :unsure: мене на фичо ме потсеќа :D

Во никој случај..... Форма се добива на терен.... не на клупа.
Нека не ве лаже Scouser88 ....:P

Џерард би го тргнал ако е надвор од форма ?

Со Свонси треба 3-цата да ги пушти заедно(Туре,Сако,Агер) и да ги убаци Енрике и Џонсон(Виздом)како крила.
Да видиме како ќе функционираат така.

Иначе кое видео да го отворам,која и статија да ја отворам каде се дискутира за Сако сите пишуваат дека Агер и Сако неможе да играат заедно пошто се леваци..Искрено не ми е јасно зашто тоа би било проблем али ајде да видиме на дело,Свонси е добра шанса за тоа.

Ако можат двајца деснаци да играат у секој втор тим, не гледам зашто не може двајца леваци..

Затоа пропаднаа Интер:)

Не знам баш дали беа пропаднати тогаш во времето кога играа овие двајца заедно. :)

Небитно, не гледам ни јас причина зошто не би можеле да играат Сако и Агер заедно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom