WalterWhiteTheMethKnight
Генијалец
- Член од
- 19 мај 2010
- Мислења
- 407
- Поени од реакции
- 292
Што е про-христијанско во нашата химна? Некаде се спомнува Исус, Богородица или некој други светци? -НЕ. Химната си е супер, тоа што Гоце Делчев бил православен не ја прави химната про-христијанска. Тој се борел за слободна Македонија, затоа е ставен во химната, а не дека е православен. Инаку химната баш покажува дека сме ние една либерална држава, зашто нели Питу Гули е ВЛАВ. Албанците секогаш ќе најдат рачка. Дури и да е така да им смета химната, ако ја сакаат државата нема да исвиркуваат. Мене не ми се допаѓа новово знаме, старото повеќе го сакам, па не превртувам автобуси заради тоа. Јас си ја сакам мојата држава. Имам познаници Албанци кои се фер луѓе ама и тие самите ги презираат своите сонародници.
Инаку 2001 беше конфлик заради немање привилегии, а не права. Дури и да немале права сигурен сум дека имало друг начин да се реши тоа, а не со тепање луѓе, пустошење на селата и набивање страв на невиното македонското население.
Единствен начин за соживот со вас (ти Албанец си така?) е да почнете да размислувате со своја глава и да не подлегнувате на пропаганди. Доколку македонци утепаа 4 невини деца од албанска или било која националност, јас немаше да ги бранам, туку ќе бев за нивно осудување. Тука е разликата помеѓу нас без разлика колку твоето гомно смрди, продолжуваш да се лажеш себеси и другите дека мириса убаво. Жално.
Тука никој не мрази муслимани, живееме во друго време, сега децата не се иста религија со нивните родители. Пола од луѓето што ги знам било да се од муслимански или христијански семејства уствари и не се верници. Познавам муслимани што имаат испиено повеќе алкохол во 1 година одколку просечен христијанин во цела деценија. Луѓето веќе не се замараат толку со религијата.
Штета што не сите македонци муслимани се како тебе, па дозволуваат да бидат изманипулирани од некои сероњи. Треба да се освести македонскиот народ дека религијата не е поважна од народноста. Само реалноста е дека луѓето од селава се необразовани и наивни. На истиов принцип, преку религијата многу македонци биле погрчени. Изгледа луѓево неможат да ја научат лекцијата од минатото.