Струшко Октиси - спречена изградба на црква

• Креатор на темата Креатор на темата TheMayor
  • Време на започнување Време на започнување

Што сте се уплашиле до толку , не гледате дека порачуваат сите да имаме смарт телефони. Модерни луѓе знаат дека обичниот мобилен не е повеќе ин, секој каурин треба да има паметен смарт телефон. Исто како и тие. Што е тука нејасно:)

Да не префрлувам слики по 100ти пат,еве ви линк па разгледајте ги дивите новоградби..
http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?p=80687
Некои од џамидуриите не се ни окречени,зашто интензивно се работи во сите села,па неможат да постигнат вахабиите..
Ни во турско време оволку џамии немало..
Се е политички исценирано,за да го држат Македонецот во неизвесност заблуда и СТРАВ.

Не редок пример е општина Карпош...60.000 граѓани,95% Македонци православни,ниту една црква.

Кога пред извесно време напишав на една тема дека торбешите се прост и необразован народ,многумина ме нападнаа дека нема врска,дека тоа се наши браќа,иако биле различна религија тие нас не сакале или што ти јас знам,еве гледајте,чудетесе сега..

Кога пред извесно време напишав на една тема дека торбешите се прост и необразован народ,многумина ме нападнаа дека нема врска,дека тоа се наши браќа,иако биле различна религија тие нас не сакале или што ти јас знам,еве гледајте,чудетесе сега..

и јас до скоро време ги сакав па дури и сожалував, ама сега ми се најодвратни

На секој можен начин се дели нашиов народ .... .цццц ќе исчезнеме како диносаурусите ......

Абе види, не е во ред да се генерализира, ама не си далеку од вистината. Увек не' делела религијата, голем дел од нив се пишуваат како Турци по институцииве, се мажат и се женат со Албанци, Турци, односно се што е некаурско. Единствена работа што не' врзува со нив е македонскиот јазик и ништо повеќе.

Многу се манипулирани од вахабистичките движења кои не можат да поткупат Албанци и Турци, па удираат по Циганите и Торбешите. Можеби владата имаше начин да ги придобие Торбешите, ама мене ако ме прашаш подобро да сме двајца саглам Македонци, отколку 2000 потурчени. Ионака според мене македонштината увек одела уз православие. Нека си ебат матер.

Ниту една. :D Веројатно со добри танчери играм, па за тоа. :)

По ова што можам да разберам, ти кукле играш на шипка во Желино.... во најдобар случај

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
По ова што можам да разберам, ти кукле играш на шипка во Желино.... во најдобар случај
Уф, белки да играв. Знаеш колку пари ќе се напунев до сега? :D

Бројот на испрани мозоци во Македонија се зголемува ,да не дојдиме и ние во ситуација како христијанте во Сирија и Египет.:cautious:

Не сакам да бидам патетичен или да Ви се умилкувам бидејќи Македонија никој нема право да ми ја подарува како на питач.Таа е моја и јас сум Македонец Ви се допаѓало тоа или не воопшто не ме интересира.Не ме интересира ниту фактот што генерализирате или сте полни со стереотипи или пак што мислите дека сите кои ги нарекувате торбеши (у ствари сами си се нарекуваат нарочито тој крај) се предавници на сопствениот народ.Прво мешате вера и нација и има коментари дека обележје на македонштината е православието.А што е тогаш со Македонците кои се католици,протестанти,јеховини сведоци,евреи,атеисти и тн.?Значи тие не треба да се чувствуваат како Македонци?Вистината е дека Јас сум Македонец.Тоа што сум муслиман е мое лично право како и правото на моите предци кои ја смениле верата од некоја банална или вистинска причина дали биле подморани од одреден режим,дали ја смениле за одредени поголеми права,подобар живот,дали оцениле дека е подобра таа вера,дали ја продале за торба урда,за торба сребро или за една вечера или пак биле приморани за да го избегнат данокот во крв сега не е битно.Битна е вистината.Вистината е дека Јас сум Македонец.Освен јазикот тука е и менталитетот,тука е и традицијата,фолклорот и се што знам ми е македонско.Во какви времиња и невремиња моите предци успеале да го задржат македонскиот дух,тоа е за восхит.Некогаш сите ние сме биле пагани па сме се разделиле на разни вери,важно ми е да Ви кажам дека Македонија е моја колку и ваша и дека нема да дозволам да ја сакате повеќе од мене.Замислете во денешно време ете како што милувате да ги викате православните чистокрвни Македонци се прават Бугари за еден обичен пасош и демек тие не се предавници.Во 2001 бев прва борбена линија во АРМ и пак би одел.Не ме интересира дали ме сакате или ме мразите Македонија е моја а Вие сте супер народ,мој народ.Има многу да се дискутира на оваа тема.Во врска со конкретниов случај треба оџата дирек во затвор за ширење верска омраза а после него сите што протестираа ако треба и цело село во затвор.Вистина е дека тие села се под влијание на моќни вехабистички центри кои исламот го толкуваат буквалистички и се моментално најопасната секта во светот заради која гинат илјадници луѓе дневно ама тоа треба власта да им покаже дека Македонија е вистинска држава и еднаш за секогаш да ги реши а не да си спијат а таму во тие села џамиите се такви пералници на мозоци што и ал каеда може да им позавиди.Со моево мислење сигурен сум дека многумина не се согласуваат нарочито од таканаречените торбеши кои стварно испаднаа еден сој нечовечки(повеќето од нив) и си ги претворија селата во Авганистан само изгледа некому тоа му одговараше.Едно време беа најлојален народ на државата а сега сите се против неа и да можат да ја запалат цела.Самите се криви што дозволиле да ги манипулира некој со погрешно толкување на верата.Сега не треба да се прашуваат.Треба црквата да се гради а ако некој се буни треба во темелите да го закопаат жртвено јагне.Не можев пократко.Поздрав.

Абе види, не е во ред да се генерализира, ама не си далеку од вистината. Увек не' делела религијата, голем дел од нив се пишуваат како Турци по институцииве, се мажат и се женат со Албанци, Турци, односно се што е некаурско. Единствена работа што не' врзува со нив е македонскиот јазик и ништо повеќе.

Многу се манипулирани од вахабистичките движења кои не можат да поткупат Албанци и Турци, па удираат по Циганите и Торбешите. Можеби владата имаше начин да ги придобие Торбешите, ама мене ако ме прашаш подобро да сме двајца саглам Македонци, отколку 2000 потурчени. Ионака според мене македонштината увек одела уз православие. Нека си ебат матер.

Торбешите се пишуваат како Турци или Албанци бидејќи низ историја биле третирани како да не се Македонци. И поради тоа немале никакви права. Во торбешки села се носени доктори(Македонци христијани) од други градови и се вршело саботирање на интелектуалците од тие краишта.
За Турците е уште полошо. Во Турски села на им било дозволено да си го учат сопствениот јазик поради некој обид за асимилиација. Но за среќа не успеало.
Албанците исто биле третирани како да не се луѓе и граѓани на Република Македонија. Немале никакви права, биле дискриминирани од страна на сите институции и поради тоа дојде и до конфликтот 2001.
Македонската влада а и голем број на Македонски христијани имаат само-деструктивни тенденции. И ти исто ги имаш истите симптоми. И секој ден по форуми и по телевизии се шири дискриминација против не-христијаниве. Секој ден. Еве и ти како едно мало пионче си вршиш своја улога.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom