- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 8.264
- Поени од реакции
- 8.380
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не се повтори повеќе ваков сонЈас сонував дека Кутињо ќе има слаба утакмица.
Пу, пу![]()
Не е мизерен, али не ги оправда очекувањата овие 2 утакмици.
Абе, ми е гајле. Тепавме. Кој како сака нека игра. Роџерс знае шо праи.Те молам биди сериозен, лошо ти влијаат линковите од прееска изгледа![]()
Ама па на двата натпревари не спаси од реми Мињоле. И да подобар е од Реина.Не знам што имаш толку против Аспас. Какво убаво излагање имаше кога дојде 1вс1, кога му свирнаа офсајд. Исто пропуштената топка до Џонсон, за тој да излезе 1вс1, само што Глен ја еба, се искурчи.
За Туре се согласувам, ѕверотиња е. Мињоле исто и мене ми оди на живци, многу ми месечари и ме потсеќа на Пепе со нафрлените топки, мајку му.
П.с: И да се надоврзам за муабетот од претходно, Аспас на првиве 2 утакмици е 0. Ваљда ќе се подобри, не верувам човекот кој имал најдобар процент на ефикасност у Ла Лига за мочан клуб толку лесно да падне. Али ќе видиме, добро е што барем таму има компетиција и ако не го бива ќе си го седнеме, не е проблем.
Абе потенцијал ваљда има, на предсезонските одличен беше, али битна алка малце потешко. Не кажав ја дека е лош, али според мене на првите две утакмици, поготово оваа денеска беше незабележителен. Нормално, ретко кој инстантно станал класа од први две утакмици, ехее колку време има да се докажува. И тоа што дојде од Шпанија има голем ефект. Има време, не е дека го хејтам или нешто, само кажувам реално он, Агер и Лукас за првиве две утакмици ме разочараа, они тројца да играа ко што можат максимално, ќе ги тепавме и Стоук и Вила повеќе од 1-0. Не дека се бунам, трите бода секогаш ми биле и ќе ми бидат побитни од перформансот. Ќе го биде Аспас, ако не како битна алка, како битна резерва. У секој случај ќе биде корисен у текот на сезонава.Не ја гледав 2та утакмица, али од она што го видов во првата, мислам сосема солидно одигра Аспас како за негова прва дебитанска партија во Англија. Барем според мене се виде дека дечкото има потенцијал да се разигра и да стане доста битна алка во Ливерпул.
Ја ќе се заколам Агер ако отиде у Барса, али факт е дека не постои играч кој игра на врвно ниво кога нема компетиција. А Агер, Шкртел и Туре само како центар-бекови никако, преопуштено е, мора да се донесе уште нешто, инаку Агер ќе продолжи да потфрлува. 2-3 грешки во 2 утакмици за центар-бек е катастрофа, тоа лесно може да се 2-3 голови, а едниот да потсетам дека беше и пенал. Ако не донесеме уште еден центар-бек, ништо не праиме. Ја у никој случај не би го заменил од стартна постава, али еден левучар центар-бек да се донесе за 6-7 милиони би било премија за цел тим. Шкртел во поддршка за Туре, новиот во поддршка за Агер, ќе се осеќам 100% исполнет во поглед на дефанзивата. Ако Роџерс планира на Виздом да смета како центар-бек сезонава, гадно се заебал. Премлад е, со Селтик се изгуби во одбрана, го вртеа ко рингишпилот у центар, камоли у Премиер Лига. Мамаду Сако, Де Фрај, Пападополус, мора нешто да се земе, некој на кој многу повеќе ќе се потпреме.Колку само прекрасна победа денеска, 2/2 кој би рекол, супер старт....
Мињоле е следниот kop idol, за колку брзо време ми се сви всрце чудно едно, а мислам и на многу други скаузери. Одбраната гранитна, и дај не заебавајте за Агер, згреши 2-3 пати во 2 утакмици одма на клада го ставивте па и уште компетиција за него бара она Рики, ако замини во Барса ќе ми речи ех Агер да беше тука сега, а никој не ја спомнува топката до Аспас кај шо му кренаја непостоечки офсајд, Лукас беше најслаба алка денеска.
Големо браво за Роџерс, одлично ја простудира Вила. Знаеше дека се контра напад тим а пошто имавме водство на полувреме, немаше зошто да си дозволиме да не фатат на некоја контра, па претпазливо во одбрана, а и Бентеке феноменално го задржавме, а 2те шанси шо ги имаше Мињоле му ги скроти.
Се на се, супер е досега, ја поправивме одбраната за разлика од лани, и сега одиме на шампионот наредно коло, по некоја случајност ако го добиеме, Роџерс треба да добие награда за менаџер на месецот.
П.С. Се виде колку фали уште еден офанзивен играч место Хендо, за да ги менува позициите со Стариџ и Аспас (Суарез во иднина), крајно неупотреблив беше на десна страна.