Помош: Општи прашања, совети, трикови..

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Word options > Proofing > Auto correct options ... и патем нема врска со програмирање :)

Едит. А зарем во кликање на шифт губиш време? Не е паметно вакви подесувања многу да правиш пошто ќе имаш лоши навики после некое време и ќе делуваш неписмено кога ќе пишуваш на туѓ компјутер или со друга програма :)
Абе види, текстот ќе ми се содржи од минимум 100 страни, и у секоја страна по неколку пати ми се повторуваат некои исти имиња. Едноставно кратам на малку време, ме разбираш...? :) Иначе кај би спаѓало вакво прашање за да си знам за другпат?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Абе види, текстот ќе ми се содржи од минимум 100 страни, и у секоја страна по неколку пати ми се повторуваат некои исти имиња. Едноставно кратам на малку време, ме разбираш...? :) Иначе кај би спаѓало вакво прашање за да си знам за другпат?
Претпоставувам подобро би било да го поставиш тука.

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
zdravo na site. vaka, zashto sum nov vo ova ke saka li nekoj da mi kaze koja e razlikata eve na primer pomegu: c++ i paskal. dali vo zborovite, znacite ili shto? wi blagodaram mnogu.

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Ќе немам време за барање на гугл до кај 4-5 саато сабајле затоа што работам на нешто е сеа значи знае ли како да префрлам 2 TB простор фајлови од еден компјутер во друг?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Ќе немам време за барање на гугл до кај 4-5 саато сабајле затоа што работам на нешто е сеа значи знае ли како да префрлам 2 TB простор фајлови од еден компјутер во друг?
vadis diskot go stavas na tvojot pc i prefrlas, nz koja e filozofijata tuka

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
sidel - пред 25 минути
Ново
zdravo na site. ako nekoj saka da mi objasni nesto so c#. ne mi e jasno a i ne mozam da najdam na web so pocetnite stringovi shto pocnuvaat kako na pr: using system, using text itn. znaci kolku gi ima tie, i istite tie so koi stringovi se upotrebuvaat moze i link da mi pokazete.vi blagodaram mnogu.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
zdravo na site. ako nekoj saka da mi objasni nesto so c#. ne mi e jasno a i ne mozam da najdam na web so pocetnite stringovi shto pocnuvaat kako na pr: using system, using text itn. znaci kolku gi ima tie, i istite tie so koi stringovi se upotrebuvaat moze i link da mi pokazete.vi blagodaram mnogu.
Може да има бесконечно многу using стејтменти, покрај тие од фрејмворкот можеш да дефинираш практично бесконечно други namespace-и.

Пример може да имаш и
using Sidel;

ако веќе си дефинирал

namespace Sidel
{
}

Пример за системски

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Web;
using System.Web.Mvc;

Читни повеќе на http://msdn.microsoft.com/en-us/library/dfb3cx8s.aspx

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Можеби прашањево не е за тука, но има ли некој кој е запознаен и може да ми помогне за задачка со КАРНООВИ МАПИ ?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.080
Поени од реакции
13.379
Сакам во иднина да станам програмер. Неопходно ли е одлично познавање на Математика или и со солидно е возможно?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сакам во иднина да станам програмер. Неопходно ли е одлично познавање на Математика или и со солидно е возможно?
не треба познавање, само програмерска логика

Eva Molotow

Anti-social Engineer
Член од
6 јуни 2008
Мислења
532
Поени од реакции
392
Ако си самоук програмер, како што кажа Ilumious, потребна ти е само логиката.
Ако планираш да се запишуваш на факултет ќе те гњават со математики.
Можеби прашањево не е за тука, но има ли некој кој е запознаен и може да ми помогне за задачка со КАРНООВИ МАПИ ?
Малце каснам, ама уште ако треба да се разјасни нешто, прашај.

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
zdravo na site. ako moze nekoj da mi kaze vo c#, shto znacat i kakva funkcija imaat recenicite so zeleni bukvi shto pocnuvaat so znacite: // se nadevam deka me razbravte vi blagodaram mnogu.prijaten den.

Kajgana Shop

На врв Bottom