Не мора, но многу полесно ќе ти биде ако веќе имаш некое знаење за програмирање не е битнокој јазик битно концептот да сфатиш...секаде е исто.Ај едно прашање до тие што се искусни во програмирањето. Значи сакам да почнам на курс за програмирање и сакам да учам PHP и MySQL па сакам да ве прашам дали мора предходно да знам некој друг програмски јазик како на пример C;C++?
Ахам значи исто ми се фајка кој јазик и да го почнам. бтв имам мало познавање од C++ но не е кој знае што. Фала на одговорот.Не мора, но многу полесно ќе ти биде ако веќе имаш некое знаење за програмирање не е битнокој јазик битно концептот да сфатиш...секаде е исто.
Да го надополнам членот што ти одговорил погоре, ако почнуваш со PHP, учи од видеата на phpacademy.org како и видеата од lynda.com. Првите ги имаш бесплатно на нивниот сајт, вторите ќе ги најдеш на страните за торенти.Ај едно прашање до тие што се искусни во програмирањето. Значи сакам да почнам на курс за програмирање и сакам да учам PHP и MySQL па сакам да ве прашам дали мора предходно да знам некој друг програмски јазик како на пример C;C++?
ахам ок Фала многуДа го надополнам членот што ти одговорил погоре, ако почнуваш со PHP, учи од видеата на phpacademy.org како и видеата од lynda.com. Првите ги имаш бесплатно на нивниот сајт, вторите ќе ги најдеш на страните за торенти.
Има тема за факултетов али ај, се учи јава буквално од почеток, променливи, услови, циклуси, функции и исклучоци (try-catch) за прв колоквиум а за втор се учи како да правиш GUI апликации со java т.е swing, аплети и javascript. и на крај дава семинарска која што мора да се направи за да се положи предметов ( да направиш веб страна) и тоа е..интересен и лесен предмет( ако имаш барем малце знаење од ц++ или општо концептите на ООП програмирање).Ме интересира дали некој го има слушано предметот Интернет програмирање на ФИНКИ/ФЕИТ и ако можи да ми кажи во кој јазик се работи, што се учи и каков е материјалот по тежина...
А за визуелно програмирање коментар....Има тема за факултетов али ај, се учи јава буквално од почеток, променливи, услови, циклуси, функции и исклучоци (try-catch) за прв колоквиум а за втор се учи како да правиш GUI апликации со java т.е swing, аплети и javascript. и на крај дава семинарска која што мора да се направи за да се положи предметов ( да направиш веб страна) и тоа е..интересен и лесен предмет( ако имаш барем малце знаење од ц++ или општо концептите на ООП програмирање).
Коа требе по определен ред, или со помош на израз да искористеш, употребеш, изменеш, прочиташ, испечатеш, групичка на вредности/променливи/константи итн...Некој да ми одговори кога се користи for циклусот?