Barclays Premier League Season 2013 - 2014

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Подобро ли е да изгубевме, а РВП/Велбек да промашеа по 3 чисти шанси? Мислам за вас знам оти е најдобро тоа, ама еве ставете го вашиот тим во таа улога. Да изгубевме 50 страни ќе се испишеа. Јас ќе почекам после двете наредни дерби средби, како и крајот на трансфер рокот за и дефинитивно да го дадам мислењето.

Спореди играта на Арсенал дома со таа на Јунајтед. Стварно излишно е да се пишува. Ете ги Росицки и Казорла промашија, а не е првпат по 100 шанси да промашуваат. И дел од аргументите на многу фановите на Арсенал се немаа среќа, не знам шо. Не е немање среќа тоа секоја утакмица, тоа е имање на Жиру у напад и недостаток на играчи. И киксовите во одбрана и на голманот да не се среќа?

А у Манчестер ако не е РВП тука е Чичарито, кој и лани беше заслужен за барем 8-9 бодови, па и Руни до лани.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Зошто Руни до лани ? Ако остане годинава мислиш дека нема да има свој уддел ?

Него ептен ми е трн во око она "ако Јунајтед изгуби ќе се наполнат 50 страни"

Комплекси.

Па Арсенал изгуби 10 страни се наполнија..
Тоа важи за било која екипа фаворит кога ќе изгуби не само за Јунајтед, џабе некои си мислат дека ЕПЛ се врти околу Јунајтед само.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
да ама сеа го нема фергусон, а сеуште има просечни играчи и тоа ке ја направи разликата сезонава

Е го нема де, ама сега Мојс го има. И Фергусон не стигна таму кај шо стигна со временска машина, туку со работа. А просечни играчи мора да има во секоја екипа, тешко на онаа која ги нема. Еве само во Челзи и Реал се ѕвезда до ѕвезда.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.169
Поени од реакции
18.196
Не си ме сфатил, тоа другиот член го викаше. Јас реков дека минатите години Јунајтед не беше доминантна екипа. Што воопшто не им ги оспорува титулите, јас зборев дека годинава со игра како од минатите сезони тешко дека ќе освојат титула А то дека е подобро победа од 1-0 во 90мин со прв шут кон гол него ли реми 3-3 со 30 шута и 3 дадени гола е исто точно.
--- надополнето: 19 август 2013 во 03:46 ---

Ама со неколку паузи помеѓу тие 20 години :D
Пријателе ти што мислиш, зошто толку им е мака на другите за титулите на Јунајтед? Токму тоа што го велиш, не се доминантни а пак освојуваат. Остај ти муабетите дека другите кога освојувале биле доминантни и не знам што, тие се би дале да можат со слаба игра пак да победуваат. Еве погледни го Ливерпул, кој колку и да не е квалитетен често сам губи бодови. Некни со Стоук имаа 100 шанси, а на крај стигнаа до ниво да се молат да не примат гол од пенал за да победат. Замисли каков натпревар Ливерпул можеше многу лесно да не добие. А тек пак што се случува кога Ливерпул игра лошо :oops:

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Кога Јунајтед освојуваше титули со доминација велевте дека лигата е слаба. А остај тоа шо последните 2 титули се со најголем број на бодови, и одлична статистика.
Нема логика шо говорите.
Друго, арно рече Мојс, а пред него и Фергусон, победувањето се става на прво место, а после тоа убедувањето на гледачите дека сме најјаки (уао зверови се секоја утакмица петарди даваат), како и атрактивноста (што најверојатно го викате доминација)
Нема веза.
Најдобрите ја освојуваат лигата.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
И пак не гледам каде некој вика дека Јунајтед не требало да ги освои титулите, тоа не е начин на освојување титули или слично. Барате проблем кај што нема.
Сфатете дека не секој пост на секој член е напишан со намера да го исхејта Јунајтед бидејќи не секој член (седнете на нешто цврсто бидејќи следниов дел може ептен да ве шокира) има #Комплекс од Јунајтед.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
dragonsky не верувам дека останува Руни. Ќе дадеше некоја изјава досеа, билошто, ќе прославеше гол завчера. Ми изглеа дека е незадоволен и дека играњето беше само поради тоа што играше за Англија во средата.

За вториот дел не е тоа така за мене. Не можам да објаснам, ама различно е. Не ми е целта сеа стриктно за форумот, ама еве коа почнавме спореди при билокој пораз на Јунајтед, колку повеќе се пишува, верувам не е тешко. Еве да речеме дека и Челзи е тука некаде последниве десетина години по трофеи, аналогно на тоа повеќе хејтање.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
И пак не гледам каде некој вика дека Јунајтед не требало да ги освои титулите, тоа не е начин на освојување титули или слично. Барате проблем кај што нема.
Сфатете дека не секој пост на секој член е напишан со намера да го исхејта Јунајтед бидејќи не секој член (седнете на нешто цврсто бидејќи следниов дел може ептен да ве шокира) има #Комплекс од Јунајтед.

Не, нема веза ова со хејтовите и комплексите.
Туку, најдобрата екипа ја освојува лигата. Не збориме за Европа (каде што се изигра баш шампионски (лигашки) на натпревар кој што го загубивме). Ќе кажеш грешка на судијата и не подобрата екипа си оди со скалпот, но во лигата од 38 утакмици неможе на сите да те заебат судиите или слично. Секако дека има огромно значење и тоа, но на крај најдобрата екипа ја освојува лигата.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.707
Поени од реакции
21.219
леле па овие пластичниве ... исти муабети 20 години и пак никако да сконтаат што е финтава, ај што знаеш може би за едно 20 години ќе сватат ;)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Иначе да фрлиме по некоја опклада, за колку време Руни од дебел, сељак и слични навреди, ќе стане цар за фановите на Манчестер? :icon_lol:
Велбек да не ќе дава голови секоја утакмица.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.546
Поени од реакции
4.181
Иначе да фрлиме по некоја опклада, за колку време Руни од дебел, сељак и слични навреди, ќе стане цар за фановите на Манчестер? :icon_lol:
Велбек да не ќе дава голови секоја утакмица.
Можно е уште следниот понеделник Руни од дебел и пијаница да стане king of old trafford. :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.728
Поени од реакции
52.668
Мурињо, Ферги и Мојс ќе си пијат вино нареден понеделник и ќе се договорат за Руни ;)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.720
Поени од реакции
43.768
Сеа да ви кажам нешто.

Играта на Манчестер барем во 20 меча од секоја од сезоните наназад била само колку да се победи или да се земе поен, ако е тоа доволно. Понекогаш, како фан на фудбалот знаат да ме испиздат со умртвувањето на играта и чувањето на водството од 0-1 против некоја послаба екипа, која пред 5 дена примила 5 гола од Сити на пример. (чист пример против Виган, кој ако сакаа можеа бар 4 да му стават) Ама сепак јас сум и фан на Јунајтед, па нормално понекогаш, доволно е да се земат трите поени. Да се вратиме 3-4 сезони наназад, кога освоија титула со 10тина победи со резултат од 1-0. Има утакмици кога Јунајтед игра неатрактивно, ама води... тие се тие утакмици кога едвај чекам да завршат, не оти неможам да ги гледам, туку оти играат колку да земат 3 поени, а со завршувањето на мечот се добиваат тие 3 поени. Ама има утакмици кога растураат и кога секој напад е шанса за гол. Е тогаш кога ќе дојде 90та минута ми се плаче и се молам судијата да продолжи 6 минути, да погледам фудбал уште малце. Исто така според мене магијата на Манчестер е што со бувкално рутинска игра можат да победат убедливо. Затоа за тие што мислат дека Јунајтед не прикажал никаква игра и со таков фудбал неможе да земе ПЛ, или не го гледале Манчестер порано, или ептен се надеваат оти ќе биде така. :D

Муабетот ми е, победите и титулите и тоа како ја покриваат не толку атрактивната игра. Ако сакам да гледам атрактивен фудбал, си го пуштам Арсенал на Емирати. Нема промашок тука. Секоја утакмица од интересна поинтересна, ама да ве потсетам, Арсенал нема титула веќе, колку беа, 8 години? Во последно време исто така обожавам да гледам како Ливерпул напаѓа цело време и погодува по 5-8 стативи/пречки и на крај ги поделуваат поените со противникот. :D

На крај краева, играта на Манчестер е неатрактивна, играта на Барса е предосадна, кај и да е ќе се најде нешто и за играта на Баерн. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom