A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.227
Поени од реакции
8.338
ви работи ли телетекстот, ни дигиталната, ни аналогната на 2 тв проверено не ми работи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ви работи ли телетекстот, ни дигиталната, ни аналогната на 2 тв проверено не ми работи.
кај мене ни тоа ни па сликата е ок, после три минути почнува да мрда лево десно и не се гледа ништо.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.227
Поени од реакции
8.338
sportlife imaat od blizoo pa se sobrale nekolku dusi igraci i otisle vo salon da prasaat zoato nema teletekst pa se krenalo opsta panika. taa sakala da vikne policija, neznam sto se desilo posleto. se raboti za nas. dracevo

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
sportlife imaat od blizoo pa se sobrale nekolku dusi igraci i otisle vo salon da prasaat zoato nema teletekst pa se krenalo opsta panika. taa sakala da vikne policija, neznam sto se desilo posleto. se raboti za nas. dracevo
Ххаха ништо чудно и да се истепале пошо овие кај нас се најголемите идиотки што постојат,јас не памтам кога последен пат сум влегол у салон без да се испокарам со нив

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.026
Поени од реакции
8.345
Швеѓаните го продаваат Близу?! - Aлфа тв

Кабелскиот оператор Близу оди на продажба. Шведскиот инвестиционски фонд EQT размислува да се повлече од телекомуникациските пазари во Бугарија и Македонија и да го продаде капиталот во операторот на кабелска телевизија, фиксна телефонија и широкопојасен интерент, Близу

Кабелскиот оператор Близу оди на продажба. Шведскиот инвестиционски фонд EQT размислува да се повлече од телекомуникациските пазари во Бугарија и Македонија и да го продаде капиталот во операторот на кабелска телевизија, фиксна телефонија и широкопојасен интерент, Близу, пишуваат бугарските медиуми. Јавниот повик за продажба се очекува да биде објавен овој месец, а потенцијалните понуди најверојатно ќе бидат доставени во септември. Според написот, претставници од бугарскиот дел на Близу, најверојатно веќе одржале прелиминарни разговори со трите поголеми телеком оператори во Бугарија - MobilTel (M-Tel), Cosmo Bulgaria (GloBul) и Vivacom. Засега M-Tel била првата компанија која што искажала интерес за доставување понуда.

Близу е во 99-процентна сопственост на шведскиот приватен инвеститорски фонд EQT. На македонскиот телекомуникациски пазар влезе во 2009-тата со купување Кејб Тел. Двете сестрински компании во Македонија и во Бугарија заеднички опслужуваат 440,000 претплатници, оствариле вкупна продажба од 57 милиони евра во 2012 година, а добивка од 22 милиони евра.

Засега нема одговор од канцеларијата на Близу во Скопје околу овие информации.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Нека го продадат, очи да не им видам, последниов месец де интернет де дигитална заебава , а за аналогна да не правиме муабет. Али ко што сме среќлии ние македонците ке дојде некој поутепан и пак ке не заебаваат

Па ако близу со овие евтини цени прави повеќе од половина од вкупниот приход, профит, којзнае колку прави телеком :mad::eek:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Само што ги пофалив еве дефект, нема ништо, све е изгаснато. Кај вас?

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk 2

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Нека го продадат, очи да не им видам, последниов месец де интернет де дигитална заебава , а за аналогна да не правиме муабет. Али ко што сме среќлии ние македонците ке дојде некој поутепан и пак ке не заебаваат

Па ако близу со овие евтини цени прави повеќе од половина од вкупниот приход, профит, којзнае колку прави телеком :mad::eek:
Нека го купи некој кој навистина е добар во телекомуникацискиот бизнис. И да, тој што ќе го купи, нека зголеми брзините на интернетов, како и нека ја среди скоро за никаде телевизиската понуда (само неколку канали вредат, но пак е џабе кога немаат превод на македонски јазик). Ај да видиме што ќе биде.

Иначе T-Home и T-Mobile и покрај тоа што пријавија загуби, јас искрено не верувам, поголеми лопови од нив кај има бре, па мислам дека они се на прво место, после 2,3,4 и 5 се празни, па потоа идат другите лопов-фирми.

Само што ги пофалив еве дефект, нема ништо, све е изгаснато. Кај вас?
Патем, кај мене денес нетот е добар, пред 2-3 дена цела моја улица немала интернет од сабајле до некаде 14-15 часот, но кога отидов до салон ми рекоа дека ЕВН нешто чепкала па затоа немало.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Во Драчево нема ништо, исто лисиче и велес, така вика автоматот нивни.

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Гледајте што најдов:
Da Vinci learning, History channel и TLC во Бугарија (на бугарското blizoo) се со превод и на македонски јазик, додека кај нас ниту еден канал на blizoo не е со превод.

После ова, искрено незнам дали да се смеам или да плачам. И да, на им пишав по меил околу преводите, одговор никогаш не добив. Пишав и до СРД и они ми рекоа дека можат само да им предложат. Им реков со новиве два Закони да побараат да можат да наложуваат, одговор сеуште и од таму не добив.

И после б'лгарчето ќе ни јаде ... за нашиот јазик кога самите не си го штитиме. Страмота.

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251
Гледајте што најдов:
Da Vinci learning, History channel и TLC во Бугарија (на бугарското blizoo) се со превод и на македонски јазик, додека кај нас ниту еден канал на blizoo не е со превод.

После ова, искрено незнам дали да се смеам или да плачам. И да, на им пишав по меил околу преводите, одговор никогаш не добив. Пишав и до СРД и они ми рекоа дека можат само да им предложат. Им реков со новиве два Закони да побараат да можат да наложуваат, одговор сеуште и од таму не добив.

И после б'лгарчето ќе ни јаде ... за нашиот јазик кога самите не си го штитиме. Страмота.

кај нас сите канали се со превод ама бугарски холандски норвешки

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Нашиот близу и бугарскиот се светлосни години раздалечени, една другарка у бугарија за 32-3лева има интернет 50мб/с д/у телевизија со 120-130канли кој се измислени за нашиве (генерално макств, бум...} . Треба да се иста фирма али :mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom