Doctor Who

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Дечицо прва сезона ми е изгледана, втор знам дека ја почнав, а не знам дали ја изгледав цела... затоа од почеток ќе ја почнам.
Него да ве прашам има специјална епизода од прва сезона? Да знам да ја барам пред да ја почнам со гледање.

Има специјална епизода меѓу прва и втора сезона, кога се запознаваме со Тенант. Иначе пред тоа - не.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.424
Поени од реакции
39.016
Не ја сфаќаш баш поентата а? Фората е да не се бира познат актер, за да може да не се поврзува со поранешни улоги. Пример, да го изберат Даниел Редклиф - сите ќе го зборат како Хари Потер, и ретко кој ќе го гледа како Докторот. Исто и со Гринт и Фелтон. Плус овие актери не можеш да ги обврзеш да се посветат на серијата 3 години, зашто сигурно ќе сакаат да снимаат и големи филмови.

Па добро може да се каже дека се познати актери , али немаат некоја толку огромна и успешна кариера како Тенант на пример шо беше кога ја прифати улогата. Капалди не го имам пратено , допрва ќе видам за каков глумец станува збор , али и од друга страна ми падна чудно зошто таква лакома и профитабилна телевизија како BBC не најде некој повеќе искомерцијализиран актор. Doctor Who серијалот е ептен популарен во Британија , и улогата да беше понудена на некој од Редклиф , Гринт или Фелтон сто посто сум сигурен дека без двоумење ќе ја прифатеа. Можда е заради годините , ептен млади се овие по 23-24.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Па добро може да се каже дека се познати актери , али немаат некоја толку огромна и успешна кариера како Тенант на пример шо беше кога ја прифати улогата. Капалди не го имам пратено , допрва ќе видам за каков глумец станува збор , али и од друга страна ми падна чудно зошто таква лакома и профитабилна телевизија како BBC не најде некој повеќе искомерцијализиран актор. Doctor Who серијалот е ептен популарен во Британија , и улогата да беше понудена на некој од Редклиф , Гринт или Фелтон сто посто сум сигурен дека без двоумење ќе ја прифатеа. Можда е заради годините , ептен млади се овие по 23-24.

Значи не. Ни BBC, ни креаторите не сакаат познати актери. До сега најпознат беше Еклстоун, а колку го знаеш пред тоа - самото кажува колку популарни бираат.
Фората е да се приврзеш кон ликот како Докторот, а не да видиш некој познат глумец, посебно препознатлив по некоја друга улога. Тенант не беше нешто баш познат, а Мет Смит никој не го ни знаеше. Уствари пак ли ќе објаснувам по втор пат зашто не сакаат познати актери...Исто и јас не сакам познати актери, како и другите фанови, освен тинејџерките и други исклучоци да бидат во улогата на Докторот. Колку помалце знам за него, толку побрзо ќе го навикнам како Докторот. А не Хари Потер...

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.424
Поени од реакции
39.016
Секој со различен вкус другар. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186

Ako veke mora da birame, i morase da bide starce so akcent, zosto ne kul idejata na mnogu fanovi - Hugh Laurie!

Ali vo pravo e Uoki, Harry Potter ke bide sekogas Harry Potter, House House, et cetera et cetera..

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.734
Поени од реакции
12.785
да се активирам и ја пак малку :) Del Boy ја ги иам гледано и старите серијали али trust me, you're not missing much...особено со вакво размислување дека треба да се кастни некој познат лик, нема воопошто да ти се допаднат старите серијали.

Божино клошар најголем....ја 3 години ти трубам да ја почниш, цело време срање викаш дека е сеа најголем фан че ми се прајш ? :icon_lol:

Во врска со новиов каст...i still wont believe he's the doctor until i see the regeneration :D али сепак, подобар избор сигурно одколку лори,фелтон,гринт или неталентиранио од хари потер

pis :свиркам:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284

Ќе иам кошмари од епизодава. :( Треба да сменам, да не ја гледам повеќе пред спиење...

Iceboy до кај си?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
ја ногу пати ги сонував оние роботите шо убиваа со допир.. стра ме од нив
Понд коа ги мааше со катаната :love:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ќе иам кошмари од епизодава. :( Треба да сменам, да не ја гледам повеќе пред спиење...

Iceboy до кај си?
Заглавив јас.
Испитна, Твик Пикс, Спин Сити плус Доктор Ху.
Ама забавно ми е и сакам подолго да ми трае забавава, така да планирам полека да ја гледам.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Боза се сајбермен.. буквално јас имам страв од статуи.
Сите 4 епизоди со weeping angels.. :noze:
Ееееј ги иам видено на 9гаг, знам што збориш. Кога ќе дојдам до таму, ќе се жалам и ја. :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284

:pos:

Enormna galerija od mister absolutely adorable
Allonsey! :D

Него не ви е мака бе за Роуз? :( Не сум расист, ама не можам да ја навикнам Марта... И уште сега психички се спремам за следната реинкарнација на Докторот, знам дека ќе кукам по Дејвид.

п.с. кога се гледа Torchwood?

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293
Долго време се канев да ја гледам серијава, заради многуте позитивни мислења и naturally, почнав да ја гледам сега на среде испитна сесија. :P
Како фан на sci-fi, одма ми "легна" серијата. :) Добро не баш одма, првата епизода со живите кукли ми беше доста чудна :icon_lol:, ама како поминуваат епизодите ми е се поинтересна. :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom