Филолошки факултет - Скопје

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Едно прашање за еден другар: Дали за англиски јазик и книжевност треба да се полагаат приемни?
Одговорот на твоето прашање се наоѓа на само два поста погоре од твојот, аман.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Одговорот на твоето прашање се наоѓа на само два поста погоре од твојот, аман.
Едвај гледам пред мене, не ги ни прочитав убаво сите постови, ама сакав сега да прашам пошто ми текна, па да не изумам. Али добро, се навикнав на вакво однесување на форумов.

Значи приемен е задолжителен за: Англиски јазик и книжевност; за ПиТ - англиски јазик, француски јазик, германски јазик. Приемниот испит е на 17ти август во 10 часот.

За англиски и книжевност ќе има приемен само англиски или?

H

HoT IcE

Гостин
Не ми е јасно што сакаш да прашаш со тоа ќе има приемен само англиски или?
Значи вака, ќе има приемен на катедра Англиски јазик и Книжевност, приемните ќе се како од матура со повеќе акцент на граматика во однос на матура кај беа логички. Приемните ти носат 40 поени за упис, и то је то. Од матура резултати и успех ти се валидни 60 поени. Ме сфати сега?
Како и да е, со среќа на сите што ќе се запишуваат, па да се надеваме дека ќе станеме колеги на Филолошки.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.202
Ај некој да ми каже дали само овие времиња ги учевме од прва до четврта? Се мислам уште некое имаше. :свиркам:
Present (Simple & Continuous), Past (Simple & Continuous), Present Perfect (Simple & Continuous), Past Perfect (Simple & Continuous), Future (Simple) и Conditional (0, 1, 2, 3).
Само ова ќе има на приемниот или ќе има и фразални?
All suggestions are welcomed. :)

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
Можам да се запишам со копии од документи заверени на нотар? Оригиналите ми се на економски факултет, сакам да запишам втор...

Член од
7 мај 2013
Мислења
6
Поени од реакции
0
КАЈ ЕЛЕКТРОНСКАТА ПРИЈАВА ЗА ФИЛОЛОШКИ ТРЕБА ДА ИЗБЕРАМ ЕДЕН ЈАЗИК ПРИМЕР РУСКИ ИЛИ И ДВАТА ШО САКАМ ДА ГИ УЧАМ А : РУСКИ Б: ИTAЛИЈАНСКИ ?
Прашањето ми е дали подоцна се одбира втор јазик или сега, и што мислите вие колку се перспективни овие два јазика?

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Дали можи да се комбинира наставна насока (модул) Македонски јазик и книжевност со друг јазик под Б (пр. англиски)?

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Пример за уплатница од 50 денари за таксена марка ? :O

Ceci0

Captain
Член од
20 јануари 2011
Мислења
334
Поени од реакции
208
Абе да не знае некој кога е тој испитот по психологија?

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Абе дечки, знаете ли кога се објавува конкурсот за постдипломски студии на Филолошки? :)
Ваљда секој смер не ги објавува во различен период..

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Дали е ова вистина што ми го кажаа вчера за ПИТ катедра дека ќе биле прашањата пола пола од двата јазика за кои се се определил. Јас земав Англиски и втор Француски вика уписниот ќе биде 20 прашања англиски 20 француски ? Има некој инфо :mad:

Lyn

Член од
29 јануари 2010
Мислења
257
Поени од реакции
619
Дали е ова вистина што ми го кажаа вчера за ПИТ катедра дека ќе биле прашањата пола пола од двата јазика за кои се се определил. Јас земав Англиски и втор Француски вика уписниот ќе биде 20 прашања англиски 20 француски ? Има некој инфо :mad:
да, точно е

Kajgana Shop

На врв Bottom