Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.206
Баталете го и Аврамовски и Крстевски и Штерјов. Дајте информација што се стори со Трајковски. Слушам повреда имал, каква повреда, кога се повредил.
Добра вест е што Симоновски нема да игра, мислам само зафаќа место на клупата. Не му пожелувам лоши работи, нека си оздрави, ама да не го викаат веќе за репрезентација.
И Ѓуроски не знам зошто уште го држат. Ебате кошаркарот што во една сезона давал по 0,3 коша и играл 0,2 минути на терен. Ништо не покажа на МИ, а и претходно со сениорите.
Поарно нека го пуштат Николов да собира искуство.
Ах да, кај е Магдевски во целава приказна? Дечкото потпиша за младинците на Реал, игра добро на Европсково Б дивизија во Струмица, а го немаат викнато со сениорите да го пробаат.
Штом може Николов, може и овој. :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Лани беше Магдевски на подготовките. Оваа година веројатно имаше некоја ситна повреда.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.206
Лани беше Магдевски на подготовките. Оваа година веројатно имаше некоја ситна повреда.
Како што гледам нема никаква повреда. Игра доста солидно на Европското во Струмица. :)
Можда не сакаат да ги заморуваат зашто сега играат утакмици, па цел месец тренинзи и утакмици и септември Европско за сениори. Дали ќе издржат, друга причина не гледам. :)

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.041

Некаде прочитав дека Магдевски после првенството со младинците ќе им се приклучи на подготовките на сениорите. Дали само за да собира искуство или сериозно размислуваат да го повикаат тоа не знам.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.106
Поени од реакции
10.142
Od sportski aspekt (povreda) ne mi e drago, ali mnogu mi se naprai kejf sto Simonovski nema da go gleam vo Slovenija. Ako ne dava pari momakot da igra u reprezentacija eve na. Karadzovski za nego e mlazen avion. Treba da im se dava sansa na tie sto stvarno vredat( Nikolov, Magdevski) samo taka ke bidat spremni vo prava smisla na zborot za ponatamosni reprezentativni akcii. Inace planov za podgotovki e odlicen, brao za federacija. Kamo i rakometarive da imaat vakvi podgotovki.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.212
Поени од реакции
996
Магдевски, Николов и Младеновски се најдобри во овој наш тим до 18 години. Но сеуште реално да гледаме на работите не се за во сениорите... Сеуште немаат искуство, талентот е несмнен но уште сега да ги пуштиш во оган не е добро според мене... За подготовките треба да се повикаат и тројцата, чисто за да набијат искуство, но за ЕП е уште рано и за тројцата... Имаат народски кажано уште леб и сол да јадат за да стигнат до сениорите...

Член од
14 март 2010
Мислења
16.989
Поени од реакции
16.426
Додека сме кај младите, утре ќе играат полуфинале против Црна Гора, и со победа над нив, ќе се пласираме во А дивизија, а ако не, ќе бараме пласман во А дивизијата преку борба за трето место, а таму ќе не чека поразениот од другото полуфинале помеѓу Полска и Белгија.
Мечот утре со Црногорците започнува во 18.45 часот.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.998
Поени од реакции
1.283
Утре играме со Словенија, пренос има на Словенија 2, а тој што го нема овој канал може да гледа стрим овдека http://bstream4.net/raspored.html :vozbud:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.206
Денес играме од 15:00 со Украина. Ако има некој стрим нека сподели овде.:)

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Најверојатно воопшто не си го гледал како игра, Аврамовски шутира од надворешни позиции (тројка) еднаш во три натпревари (види статистика на МКФ), а надвор од рекетот само ако е оставен сам и нападот истекува. Неговата игра е под кош, а за одбраната, мислам дека оваа година не е на ниво од претходните години, но е далеку подобра од таа на Крстевски и Штерјов. За дефанзивните скокови, верувам дека си ја гледал утакмицата со Алжир, кога тој беше во игра немаше офанзивни скокови на противничкиот тим, а кога играа другите, еден куп, над 20 мислам дека беа.

За Антиќ ќе видиме, во првото интервју во Атланта изјавил „Иако ќе ми бидат потребни неколку недели да се адаптирам, мислам дека брзо ќе се вклопам во тимот и дека ќе имаат корист од мене.“. Интервјуто го има на МКД сајтот.
--- надополнето: 26 јули 2013 во 14:20 ---

Јадранската Лига е со послаб квалитет од претходните години, на тоа мислев. Инаку самиот Гечевски повеќе патти изјавуваше дека одлуката за неиграње е финална и нема промени.
Синиша ти ли си? :LOL:
Бегај бе, каков Аврамовски, дечкото е невиден антиталент :). Па кој било друг играч да земат ке имаат повеке корист. Колку ли само зицери утна на МИ :facepalm:. Да не зборам за тоа дека е као шпагета и си го буткаат како сакаат...убедливо најлошиот центар што го имам видено, а имаше колку толку перспектива, знам дека и добро играше на страна, незнам стварно што се деси со човеков.
А Антиќ не ми се верува дека ке ја остави репрезентацијата на цедило. Ако веке планира да одмара, мислам дека уште од сега би кажал и би се повлекол од подготовките, али не е тоа случајот. Единствено што ме загрижува е дали ке го даде максимумот, т.е. дали ке се штеди од контакт за да не се повреди.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Се знае ли конечниот список на играчи?? Ме интересира кој ке биде замена на Самарџиски.

дЏанго

Gunslinger
Член од
21 август 2010
Мислења
366
Поени од реакции
791
Се знае ли конечниот список на играчи?? Ме интересира кој ке биде замена на Самарџиски.
Конечниот состав уште не е познат, али најверојатно Штерјов или Крстевски ќе биде замена за Самарџиски на ЕП :cenzura:

Kajgana Shop

На врв Bottom