Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ти не си во Скопје бе???
Ја очекував од тебе извештај за тоа што точно се десило:icon_lol:

Не сум во МКД :)

Ќе има луѓе за изештаи давање, сите други се на утакмицава. Според некои вести сакале да ја урнат вратата на западна па настанала масовна тепачка. Сепак на медиуми не верувам, така да ќе си напишат тие што биле.

Околу играва, гзларска среќа што е 1-1. Одново не играат како сакаат само што не запнуваат толку. Малце се опуштивме, ама квалитет НЕМА.
Нема креативци = нема ништо...

Прашањето е кој ви ја затвори вратата??? Иако знам,очекувам од вас подетален извештај... пс. ACAB

То је то..
Ако не се лажам и Слога со ист резултат испадна од Стеауа пред многу години, 1-2 на Градски, 3-0 таму...
Второто полувреме конечно беше малце поасално.
Ме радува што заиграа некоја акција, конечно.
Штета што Костовски утна две шанси, особено последната 100% шанса за израмнување.
Сепак се виде дека одранбено сме слаби, се отворивме за да победиме, и место ние да дадеме гол они не скинаа по контра.
За позиционирање сме ТРУБИ...
Георгиев размрда игра откако влезе, и време е да играме со Гаго на крило, а Стојков како партнер во нападот на Јове.
Не знам што се форсира игра со AMC кога и онака немаме таков играч...
Мислев Милевски научил нешто од претходниот меч, он пак со иста постава искочи, Петров пак на нетипична позиција кај што не може ништо да прикаже...

Ова што се случувало по трибините е голем удар реално, мислам дека конечно пукна тиквата, мада вака вон Македонија не можам многу да коментирам... Кој бил нека раскажува, мада насетувам веќе што се случило.

То је то..
Ако не се лажам и Слога со ист резултат испадна од Стеауа пред многу години, 1-2 на Градски, 3-0 таму...
Второто полувреме конечно беше малце поасално.
Ме радува што заиграа некоја акција, конечно.
Штета што Костовски утна две шанси, особено последната 100% шанса за израмнување.
Сепак се виде дека одранбено сме слаби, се отворивме за да победиме, и место ние да дадеме гол они не скинаа по контра.
За позиционирање сме ТРУБИ...
Георгиев размрда игра откако влезе, и време е да играме со Гаго на крило, а Стојков како партнер во нападот на Јове.
Не знам што се форсира игра со AMC кога и онака немаме таков играч...
Мислев Милевски научил нешто од претходниот меч, он пак со иста постава искочи, Петров пак на нетипична позиција кај што не може ништо да прикаже...

Ова што се случувало по трибините е голем удар реално, мислам дека конечно пукна тиквата, мада вака вон Македонија не можам многу да коментирам... Кој бил нека раскажува, мада насетувам веќе што се случило.
Не знам што било ама срамота е ова.Таму нивната полиција со вас се однесуваше мизерно.Сега дома играте и сеа ќе испадне и дома не тепаат бе.Ја разбирам дека поедини деца прват проблеми,ама што е многу многу е.Еве некој слике.
http://press24.mk/node/22232

Вратите беа од полиција затворени со образложение никој од толпата нема карти купено од билетара. По што вратата се урна флаши и камења, бакљи беа фрлени кон нив али притиснаа со топовски удари и се разбегаа. Јас бев веќе влезен за што и како надвор било неможам да коментирам, а тоа на трибина не е за коментирање.

Вратите беа од полиција затворени со образложение никој од толпата нема карти купено од билетара. По што вратата се урна флаши и камења, бакљи беа фрлени кон нив али притиснаа со топовски удари и се разбегаа. Јас бев веќе влезен за што и како надвор било неможам да коментирам, а тоа на трибина не е за коментирање.
I na tribini imalo incidenti, ili megjusebni navivacki prepiski ... pak ?

Петров труп,не ми е јасно што мајка бара он да игра.
Одбраната целосно некоординирана.Не се знае ни кој кого чува,кој каде треба да покрива,кој пие,а кој плаќа....

Ај бар у нападот се играше добро.Имаше игра,се направија доста шанси,се шибна еден гол.....се на се требаше едно нерешено да извадиме.
Убаво си играат крила,стварно добро се игра преку нив.Јове се супер прави освен завршница.
Ептен фалат Стјепановиќ и Ранѓеловиќ.....ужасно фали квалитет во средината.

На стадион мизерија,едно 8.000 души само.И тие кој од кого поголем кретен.....
Штета што Комити ги немаше,па да ги заќутеше некој тие 100 романци што беа таму.Додуше не ни пееја многу многу.Само неколку обиди имаа кога ги исвиркаа сите и на крај последните 10 минути.

Општо познато е дека ние како група не функционираме (не постоиме) веќе половина година.
Да беше друга група во прашање се ќе си беше розово пошто 95% од групите свират како ќе им дојави некој. Кај нас не е така, и само ради добра воља беа одработени некои утакмици.
Кој сака нека каже нешто, ама кој сака да им мрси сметки на политичарите, нема да излезе како победник никогаш.
Ќе пееме таму за Македонија, па против Албанци, море тури и кур на оваа држава, да не се замаравме со такви работи, сега ќе бевме светлосни години понапред.

Состојбата во клубот...
Дојдовме до оној момент за кој сите знаевме дека ќе дојде. Немањето на волја на ниеден спонзор да го превземе клубот. Сите се надевавме дека градот ќе ги покрие долговите на клубот, али колку што знам сега клубот е во уште поголеми долгови и нормално е што нема заинтересирани за купување. Овде само некој шеик не спасува...

По 1 година решив да се вратам на запад пак, изминатава сезона на југ ја поминав, и ко за беља ете инцидент. Нешто ко да осеќав дека ќе се деси, се ми одеше кон тоа, дека ќе има големи фрки...Голем дел немаа карти купено.Прво застанав у Соборна да видам дали има таму некои што се собираат, имаше окулу 200 луѓе некаде, па се упатив кон Фонтана, таму беа сите останати...накај 8-20 се тргна накај стадион и на другаров што беше со мене му викам чекај нека се расчисти ќе отидеме за 5мин, стигаме кај Вршац и фрлам поглед накај вратите и еден тип со една шипка може 2-3 метри беше голема ја фрли накај обезбедувањето, па се тргна да се рушат портите за да се влезе, и другаров ми вика дојди ќе одиме горе, али го разубедив и само што му кажав покрај мене утрчаа желките, и на тие што беа на скалите почнаа узпат да им удрат по некој пендрак и се пробија скроз најгоре до вратите...Се поставија, и тука почна натегањето...летаа камења, лименки, флаши, се зимаа гајби од Вршац се маваше, па почнаа џандариве со тие топовските бомби, солзавци некако расчистија метеж...тие што имавме карти на југ се префрливме(што баш ме зачуди како не пуштија).У глобала тоа некако беше, очекував повеќе желки да излезат на терен...Како и да е, опасна намештаљка беше ова...

Општо познато е дека ние како група не функционираме (не постоиме) веќе половина година.
Да беше друга група во прашање се ќе си беше розово пошто 95% од групите свират како ќе им дојави некој. Кај нас не е така, и само ради добра воља беа одработени некои утакмици.
Кој сака нека каже нешто, ама кој сака да им мрси сметки на политичарите, нема да излезе како победник никогаш.
Ќе пееме таму за Македонија, па против Албанци, море тури и кур на оваа држава, да не се замаравме со такви работи, сега ќе бевме светлосни години понапред.

Состојбата во клубот...
Дојдовме до оној момент за кој сите знаевме дека ќе дојде. Немањето на волја на ниеден спонзор да го превземе клубот. Сите се надевавме дека градот ќе ги покрие долговите на клубот, али колку што знам сега клубот е во уште поголеми долгови и нормално е што нема заинтересирани за купување. Овде само некој шеик не спасува...

Ај бар уште една година да се стане шампион,па со малце среќа во ждрепката (преку кур веќе од најјакиот противник) да поминеме едно коло,па уште 4 нови утакмици и да се собере некоја паричка.
За понатаму стварно не знам.....

Ова мислам барем од тоа што видов дека беше еден покрвавите инциденти од нашава фудбалска сцена. За како почна и како настана инцидентот нема да ширам шпекулации зашто стварно не видов и не сум запознаен. Реакцијата и организацијата на полицијата за влез на навивачите... катастрофална.

Од кога се виде дека ќе настанат фркиве и веќе бев закаснет па го проследив мечот од јужна. Видов дел од судиров и беше хаос имаше шок бомби и сите тие срања, бркања по парк.

Внатре имаше и неколку повредени полицајци, меѓу кои и една свиња од обезбедување или алфи на кого долниот дел од раката му беше цел расечен. Фрка која поубаво ја видов е кога на полувреме на влезот кај југо-запад истиот тој келавица со расечената рака му се стави на едно 14 годишно дете со боксови да го мава да го влече на земја со шутеви. Дел од јужна беа искочени и се пуштија по скалите.. имаше и полиција па дојдоа двајца да смируваат ситуација, па го тргаа него.

Влагаа групи што не влегоа на запад на сите делови на јужна.. па дел скокаа ограда за да дојдат на запад друг помал дел имаше одма до исток. Мислам дека сето тоа направи малце нервоза кај навивачиве на Стеауа зашто мислам знаеа дека надвор се дешаваат срања па како посрани беа на почетокот на утакмица.

Се на се беше тоа.. со дигната тензија на трибини и скандирање против управата и од запад и од југ. На запад тоа што видов многу малку успеаа да влезат (моја проценка 150-250 души).

Момент за одбележување е тоа што навивачите на Стеауа запалија неколку бакљи и од никој не беше реагирано, ни обезбедување ни полиција. Исто така од нивна страна мислам дека беше и скандирано УЧК.

ВАЖНО! По крајот на утакмицата останав на јужна уште малце од коа се скоро испразни стадионот. Доле кај патеката во делот кај запад и југ беа собрани околу 50 алфи или обезбедување не сум сигурен (не беа во униформа све некои келави дебели сурати), и тој истиот говедото исечено се дереше им кажуваше „Ова уште еднаш да не се повтори, има да им се ебе мамицата на Комитите ме слушате ли!“ излегов и продужи да се дере таму збореа нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom