Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro ti vo Tetovo ili kade zivees, ne se pravi sega mangup pred drugite demek eve jas znam sto e hip-hop-ultras kultura pa vo Tetovo nema grafiti, ima i toa dobri, i od vasa strana i od nasa strana. Vo vlezot od Skopje neli bese toa naseto so znameto i so etnicka Albanija, toa dva pati se crtase, dva pati se unisti so boja, ne deka uspeavte no prljavo deluva sega a sprotivno na toa toa Vojvodi sedese so godini, imavte grafit vo hajducka, dobar bese, ako ne si znael eve jas ti kazuvam, vo gimnazijata imas dobar grafit od Ballistet, vo vardarska imase eden epten dobar kombinacija plastikman-ballistet i red drugi, se cudam kade se setas.

Па сигурно не се шетам у гимназија, не сум ни имал потреба. Графит у Ајдучко? Да, има графити у Ајдучко, ама нема никаква врска со Војводи (барем ја не сум приметил).

А графитот со голема Албанија, нормално дека ќе ви биде уништен. Тоа не е графит што има некаква врска со Балисти и Шкендија, директна провокација во Македонски град, нормално дека ќе биде уништен.

А и да бил уништен некој графит на Балисти, не знам што се трипате (за свите ова важи). Ултрас култура у Македонија. Дај бре не ме јебите, ултрас култура и Македонија ти е разлика ка небо и земја.

Тоа со етничка Албанија, си нема врска со Ултрас, тоа ти е повеќе пропаганда. И да не се правиме удрени, тоа е провокација, збориме за графити, каде што се цртаат, симболи на клубот, некои легенди на клубот, натписи за клубот, симболи на навивачката група, така да си ги мешаш малку работите. :)

Луѓе без основно познавање на ултрас кодекс се дискутираат,излишно.Луѓе кои уништуваат графити у 4 сабајле...
Не постои тифо сцена уопште.

Па сигурно не се шетам у гимназија, не сум ни имал потреба. Графит у Ајдучко? Да, има графити у Ајдучко, ама нема никаква врска со Војводи (барем ја не сум приметил).

А графитот со голема Албанија, нормално дека ќе ви биде уништен. Тоа не е графит што има некаква врска со Балисти и Шкендија, директна провокација во Македонски град, нормално дека ќе биде уништен.

А и да бил уништен некој графит на Балисти, не знам што се трипате (за свите ова важи). Ултрас култура у Македонија. Дај бре не ме јебите, ултрас култура и Македонија ти е разлика ка небо и земја.

Тоа со етничка Албанија, си нема врска со Ултрас, тоа ти е повеќе пропаганда. И да не се правиме удрени, тоа е провокација, збориме за графити, каде што се цртаат, симболи на клубот, некои легенди на клубот, натписи за клубот, симболи на навивачката група, така да си ги мешаш малку работите. :)

Imase vas grafit kaj toa pekarata zito-luks, veke ne e toj grafit. I vie imavte nekoi golemi makedonii-tipovi grafiti pa nikoj ne vi gi skrtase, se dodeka e umetnost(a crtanjeto e umetnost) vo zid, toa e grafit, za sto i kogo sluzi toa e druga rabota. Komita spomna kako se skrtat grafiti od albancite pa zatoa rekov da vi teknam malku deka samo od edna strana gi gledate rabotite. A toa sto grafitot na rivalot ne treba da se skrta toa ne e ultras pravilo, tuku e grafiti pravilo koe go iznajmil ultras kulturata, mozes vrz toj grafit da nacrtas drugo nesto no so tie linii a ne da go skrtas.

A toa sto grafitot na rivalot ne treba da se skrta toa ne e ultras pravilo, tuku e grafiti pravilo koe go iznajmil ultras kulturata, mozes vrz toj grafit da nacrtas drugo nesto no so tie linii a ne da go skrtas.

Можеш да црташ врз графит?Графити правила,lack of ultras culture?Што си ти,Салвадор Дали можда?

Можеш да црташ врз графит?Графити правила,lack of ultras culture?Што си ти,Салвадор Дали можда?

Се црта графит врз графит само ако си подобар од него т.е King vs. Toy ама тие се улични правила.Ама со ова само ќе забегаме од темава.

И еве го Дарди ис бек :vozbud: најголемиот експерт од сите области :facepalm:

Се црта графит врз графит само ако си подобар од него т.е King vs. Toy ама тие се улични правила.Ама со ова само ќе забегаме од темава.

И еве го Дарди ис бек :vozbud: најголемиот експерт од сите области :facepalm:

Точно.Улична правила и ултрас кодекс,за графит во кој некој вложувал време,пари и над се,љубов.

946600_557392874325437_374640723_n.jpg

Мислиш на Алнбанците различно им е тоа нешто?
Они у еден казан ставаат и национализам и исламски екстремизам, па ако треба и навивање на Шкендија. Све што се нашло под рука, нема везе дали се спротивни некои од тие работи меѓу себе, битно е кафирите да ги нема.

http://www.mkd.mk/sport/fudbal/navi...aa-so-zaplenetoto-zname-komiti-zbesnaa-foto#1

1069323_606839339361014_141663638_n.jpg

553375_606839329361015_454272256_n.jpg

Освен националното знаме другите ни биле запленети од полицијата заедно со кореографијата, но после биле вратени. Двајцата се уапсени ради палење бакљи...
Повеќе нека каже некој што присуствувал :)

Мислиш на Алнбанците различно им е тоа нешто?
Они у еден казан ставаат и национализам и исламски екстремизам, па ако треба и навивање на Шкендија. Све што се нашло под рука, нема везе дали се спротивни некои од тие работи меѓу себе, битно е кафирите да ги нема.

a ti koga ke razbiras deka toa sto gledas game of thrones ne te pravi popameten od edno magare.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom