Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Кое оправдување е кречење графит? Одма се отпишуваат ко сериозна група...

Само ти немој да ми држиш предавања пошто сите знаеме кој си и што си на форумов. Немам намера тебе да ти објаснувам.

А дали се отпишуваат ако десетина луѓе се нафрлаат врз двајца или еден малолетник ?

Дали се отпишуваат ако со ист спреј ем цртат графити ем пишуваат за кого да се гласа на избори.
А за менување на боите на клубот и на групата?

Не биди смешен , вистински навивачки групи кај нас не се наоѓаат, можеш да најдеш некој индивидуалец само.

Ако знаеш кој сум , можеби не знаеш дека во животот мој од 12 години навака немам дирнато ниеден македонец или марсовец. (морам да признам дека ни мене не ме дирнале).
Но ваквите хиени во групи заслужуваат казна
(лично тие а не невини луѓе).

Незнам што им враќате на овие,само они знаат у 4 сабајле да шкртаат графити:)
Ултрас култура у голем минус:D

Овие Илири се свадбари како и повеќето групи во Македонијава. Дојдоа 30 души без реквизити без ништо кај мене на меч од трета лига, тројца души им свикавме, се усраа од страв. После имаа ставено слика како божем гостувале. Исто и оние Ребелат :LOL:
Они дури и видео имаа ставено од утакмицата божем навивале, а уствари десетина души седеа со родителите :pos:

Дечко за водовод овде можеш, имаш контакт па сам можеш да им кажеш, што ти треба
https://www.vodovod-skopje.com.mk/
Ако имаш нешто нејасно, можеш и по ПП

Јасно реков, не оправдувам ни една група, најмногу што ме нервира е шкртање на графити, напад 10 на 1 и каменување на бус/воз а скоро сите групи би го правеле ова кога би имале можност, освен првото, за ова има некои поцивилизирани групи.

Sve ok, nikoj ne opravduva losi nesta ama koga se slucuvaat losite nesta samo albancite se spomenuvaat kako sto citam tuka, tepackite vo avtobusite pocnaa tepajki albanci a sega se citam samo makedoncite bile tepani. Za grafitite, moze da se zboruva vo generalen plan, vo smisla na ultras kulturata, no ne i primenata kaj nas, ne se pravete evropjani pred ocite na javnosta, tuka ziveeme i znaeme site koj sme i sto sme, izleguvate fejk. Ti go spomnav religioznoto drustvo od Tetovo, znaat tie kako eden kezualec deals with graffitis.

Ни малце не ги жалам па и жени и деца да се, кој и да го напрајл то, го поздравувам !
колку само непријавени случаи има кај шо наши деца имат јадено ќотек,па никому ништо..
за љочките само вака

Hahahahaha, ne se naucivte da pravite rep vie ne
eve kako se pravi dobra patriotska rep pesna

Sve ok, nikoj ne opravduva losi nesta ama koga se slucuvaat losite nesta samo albancite se spomenuvaat kako sto citam tuka, tepackite vo avtobusite pocnaa tepajki albanci a sega se citam samo makedoncite bile tepani. Za grafitite, moze da se zboruva vo generalen plan, vo smisla na ultras kulturata, no ne i primenata kaj nas, ne se pravete evropjani pred ocite na javnosta, tuka ziveeme i znaeme site koj sme i sto sme, izleguvate fejk. Ti go spomnav religioznoto drustvo od Tetovo, znaat tie kako eden kezualec deals with graffitis.

Што те мучи тебе? Што ги спомнуеш Војводи, ти уништиле графит или што?

nema grafit nas koj ne ste go unistile a vasite so godini stoeja taka i nikoj ne gi cepkase, ne deka ne mozeme, no ne gi cepkavme.

Кој графит ти е уништен жити све? Ако не праеш разлика од графит и онака напишано “Балистет“ или “Војводи“, тогаш океј.
Ако има ГРАФИТ уништено, кажи слободно на кое место, зошто не знам ни дали има вистински графити у Тетово, ни од ваша ни од наша страна.

Срамота е да уништиш графит, било кој да го направи тоа.
Но чим Фаланга, Македонци уништија на Комити графити, тогаш ништо не ме чуди. Ужас сме пред све како луѓе , а потоа како навивачи.
Секој на секого може да уништи графит, тоа не е херојски подвиг, туку пичкарски.
Секоја Скопска навивачка група може да ги уништи графитите на Шверцери што им се на стадионот нацртани, и обратно.
Срамота е, мора од негде да почнеме барем делата и уметноста да се почитуваат.
Борете се кој поубав графит ќе направи а не кој повеќе ќе ишкрта. Срамота !

Па вие кажувате дека Кумани имаат 30 графити, а ете само овие две графити им се уништени, нацртани на ничија територија, по се изгледа за време на Ифтарот кога албанците се дома за време на Рамазан.

И пази кое лицемерие од графит: Владееме со Куманово.

Тоа е исто како Комити да пишуваат графит во Чаир и да речат Владееме со Скопје, а знаеме дека во Чаир ни не можат да стапнат.

Секој ја знае својата територија, секое цртање и бришење графити во туѓа територија е само провокација.

Кој графит ти е уништен жити све? Ако не праеш разлика од графит и онака напишано “Балистет“ или “Војводи“, тогаш океј.
Ако има ГРАФИТ уништено, кажи слободно на кое место, зошто не знам ни дали има вистински графити у Тетово, ни од ваша ни од наша страна.

Dobro ti vo Tetovo ili kade zivees, ne se pravi sega mangup pred drugite demek eve jas znam sto e hip-hop-ultras kultura pa vo Tetovo nema grafiti, ima i toa dobri, i od vasa strana i od nasa strana. Vo vlezot od Skopje neli bese toa naseto so znameto i so etnicka Albanija, toa dva pati se crtase, dva pati se unisti so boja, ne deka uspeavte no prljavo deluva sega a sprotivno na toa toa Vojvodi sedese so godini, imavte grafit vo hajducka, dobar bese, ako ne si znael eve jas ti kazuvam, vo gimnazijata imas dobar grafit od Ballistet, vo vardarska imase eden epten dobar kombinacija plastikman-ballistet i red drugi, se cudam kade se setas.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom