Man of Steel - Супермен 2013 (Маn of Steel 2 - 2016)

• Креатор на темата Креатор на темата MEDDLE
  • Време на започнување Време на започнување
Се прашуваа некои и за дарк најт како се спаси од бомбата кога немаше време, одговорот е дека можеби се планира за џастис лиг

лелееееее више со тоа Џастис Лиг.. мислам океј.. види не гледам зашо не би се праело. .али не верувам дека баш тоа ќе биде со овие две нови концепции шо излегоа за Бетмен и Супермен..

Особено ваквиот Бетмен.. чоек. во триологијава на Нолан немаше ни трунка „фантастика“ која ја има во стриповите или во анимираните филмови, а која би пружила барем некаква основа за Џастис Лиг.. А тоа е повеќе од потребно..

Мислам земи го као прво Рејш Ал Гул.. он е „бесмртен“, треба да се „маца“ као лепче во тоа Lazarus Pit за да биде долговечен.. heck - типот во стриповите има над 600 години!
Џокерот - брат он мора да се шминка со бела боја и да се шатира зелено у косата во филмов на Нолан за да изглеа ко шо изглеа .. а во стриповите и цртаните он е избањат во хемикалии..
Бејн.. кај му се бре цевките со VENOM у мозок?! нишо нема од тоа..

така да то ти е различна концепција..

А и Man of Steel од космос се глеа дека фураат различен концепт..

така да и Џастис Лиг ако се прави, а не глеам причина зашо не би, ќе тргне од некоја своја точка, а не од оваа од сегашниве концепти на најновиве филмови за бетмен и супермен...

Ако се прави Justice League филм очекувајте 2020 па натаму, пред тоа нема шанса според мене.

Инаку кога сме веќе кај филмови со повеќе супер херои Хју Џекмен побарал Вулверин да има дел во некој од идните филмови за Спајдермен (y)(y)(y)

Сега го почнав филмов да го гледам, спорет трејлерите што ги изгледав треба да е и ова одличен филм за супермен.

Ако се прави Justice League филм очекувајте 2020 па натаму, пред тоа нема шанса според мене.

Инаку кога сме веќе кај филмови со повеќе супер херои Хју Џекмен побарал Вулверин да има дел во некој од идните филмови за Спајдермен (y)(y)(y)

Пошо сега холивуд веќе не прави филмови ,го забрзале процесот http://www.imdb.com/title/tt0974015/?ref_=sr_2
:tapp:
Преска на ЦЦН фатив малку една продуцентка која напишала книга на тема зашто не се прават нови филмови т.е. сите се продолженија.Кажа дека во 90те во топ10 филмови само еден бил продолжение,а во 2012 сите 10/10 биле продолженија.Така да ке има и џастис лиг 3дела и авенџери и мен оф стил.... се така додека не ни го убијат чувството за добар филм

Пошо сега холивуд веќе не прави филмови ,го забрзале процесот http://www.imdb.com/title/tt0974015/?ref_=sr_2
Преска на ЦЦН фатив малку една продуцентка која напишала книга на тема зашто не се прават нови филмови т.е. сите се продолженија.Кажа дека во 90те во топ10 филмови само еден бил продолжение,а во 2012 сите 10/10 биле продолженија.Така да ке има и џастис лиг 3дела и авенџери и мен оф стил.... се така додека не ни го убијат чувството за добар филм

Ама затоа прават неколку пати повеќе пари од порано:icon_lol:

Сега го почнав филмов да го гледам, спорет трејлерите што ги изгледав треба да е и ова одличен филм за супермен.

Ако си ги гледал сите трејлери за супермен што излегоа до сега, тоа ти е скоро цел филм прикажан во него.

Не ми се верува во 2015 да излезе филм. Можда ќе биде пред 2020 ама ипак 2015 е многу рано.
Во 2015 најмногу продолженија ќе има :D
Искрено мене не ми сметаат многу продолженија и римејкови ако се добри.
--- надополнето: 14 јули 2013 во 17:25 ---

Па добро многу работи се сменети од тогаш до сега, вредностна на парите, отварање на многу повеќе кина, поголем маркетинг, поголем буџет..

Да и тоа сега повеќе пари прават од ‘‘остатокот на светот‘‘ неголи од САД ,кина им е сега втор најголем пазар и очекуваат за некоја година кина да биде најголемиот пазар за холивуд.Преска на таа емисијата кажаа дека во кина се отвораат по 700кино сали неделно
Не ми се верува во 2015 да излезе филм. Можда ќе биде пред 2020 ама ипак 2015 е многу рано.
Во 2015 најмногу продолженија ќе има :D
Искрено мене не ми сметаат многу продолженија и римејкови ако се добри.
--- надополнето: 14 јули 2013 во 17:25 ---

Па добро многу работи се сменети од тогаш до сега, вредностна на парите, отварање на многу повеќе кина, поголем маркетинг, поголем буџет..
Абе и на мене не ми смета добро продолжение ,ама не мора на секој филм да го има истото. Јас еве не памтам кога сум видел добар филм последниве неколку месеци. Последно нешто што го гледав а да ми се свиѓало е 42 ,изненадувачки со оглет на тоа што филмот е за бејсбол.

dark najt se spasi so avto pilot...drugarce

Скептику :P
Сепак ималку секунди имаше....
--- надополнето: 14 јули 2013 во 23:06 ---
лелееееее више со тоа Џастис Лиг.. мислам океј.. види не гледам зашо не би се праело. .али не верувам дека баш тоа ќе биде со овие две нови концепции шо излегоа за Бетмен и Супермен..

Особено ваквиот Бетмен.. чоек. во триологијава на Нолан немаше ни трунка „фантастика“ која ја има во стриповите или во анимираните филмови, а која би пружила барем некаква основа за Џастис Лиг.. А тоа е повеќе од потребно..

Мислам земи го као прво Рејш Ал Гул.. он е „бесмртен“, треба да се „маца“ као лепче во тоа Lazarus Pit за да биде долговечен.. heck - типот во стриповите има над 600 години!
Џокерот - брат он мора да се шминка со бела боја и да се шатира зелено у косата во филмов на Нолан за да изглеа ко шо изглеа .. а во стриповите и цртаните он е избањат во хемикалии..
Бејн.. кај му се бре цевките со VENOM у мозок?! нишо нема од тоа..

така да то ти е различна концепција..

А и Man of Steel од космос се глеа дека фураат различен концепт..

така да и Џастис Лиг ако се прави, а не глеам причина зашо не би, ќе тргне од некоја своја точка, а не од оваа од сегашниве концепти на најновиве филмови за бетмен и супермен...

Верувам дека ќе се прави, видеа колку заработка имаа авенгерси, не верувам дека ќе ја испуштат мжноста, и не верувам дека ќе одолговлекуваат, сега со теркот со развивање на технологојата можеме да очекуваме почести блокбастери, а не снимањето да трае 2-3 год.,,,

И самиот кажа дека ноланскиот пристап ги очовечи и двете суперхерои, не гледам некоја пшречка зошто да не, искрено би ми интересирало како ќе му помага бетмен на супермен и како ќе соработуваат.....

Верувам дека ќе се прави, видеа колку заработка имаа авенгерси, не верувам дека ќе ја испуштат мжноста, и не верувам дека ќе одолговлекуваат, сега со теркот со развивање на технологојата можеме да очекуваме почести блокбастери, а не снимањето да трае 2-3 год.,,,
Ама очекувам пред филм за Justice League да направат филм за Wonder Woman и Флеш а и уште еден за Супермен, па да не биде се одеднаш ја си планирам по еден филм за една/две години, така да мене лично ми е рано за таков филм во 2015.
Ама сепак сакам да излезе ваков филм и со добар негативец и добар режисер може еден таков филм да биде многу подобар од Авенџерс.

.....
И самиот кажа дека ноланскиот пристап ги очовечи и двете суперхерои, не гледам некоја пшречка зошто да не, искрено би ми интересирало како ќе му помага бетмен на супермен и како ќе соработуваат.....

ау колку само ќе се „кичмат“ од заебавање, неподнесување и презир... особено Бетмен према Супермен
:-)))))

(мала дигресија, токму овој клип, покрај натегањето меѓу Бетмен и Супермен, е наменет и за оние момци и девојки на оваа тема шо мрчат дека „супермен“ бил наводно „поамериканчен“ - Епа чек дис аут! цртаниов е според истоимениот стрип правен, па погледнете само колку е „про-амеро“ Супермен овде..)

Е другарче puno ова ти е кај шо Бетмен кикс Суперменс бат! :-))))

Ама очекувам пред филм за Justice League да направат филм за Wonder Woman и Флеш а и уште еден за Супермен, па да не биде се одеднаш ја си планирам по еден филм за една/две години, така да мене лично ми е рано за таков филм во 2015.
Ама сепак сакам да излезе ваков филм и со добар негативец и добар режисер може еден таков филм да биде многу подобар од Авенџерс.

Нјаверојатно така ќе направат, искрено не очекувам дека за вондер вомен ќе прават, некако тешко можам да замислам како ќе ја модернизираат.......

НО имаш право 2015 е многу рано...
--- надополнето: 15 јули 2013 во 21:07 ---
ау колку само ќе се „кичмат“ од заебавање, неподнесување и презир... особено Бетмен према Супермен
:)))))

(мала дигресија, токму овој клип, покрај натегањето меѓу Бетмен и Супермен, е наменет и за оние момци и девојки на оваа тема шо мрчат дека „супермен“ бил наводно „поамериканчен“ - Епа чек дис аут! цртаниов е според истоимениот стрип правен, па погледнете само колку е „про-амеро“ Супермен овде..)

Е другарче puno ова ти е кај шо Бетмен кикс Суперменс бат! :))))

Мислам дека тешко ќе им биде да го вклопат тоа во филм, кај авенгерси имаше таква пресметка со Халк која држеше вода, но причината за пресметката Тхор ајрон мен ми личеше прилично смешна, за ајрон мен да, разбирам, типот е милиардер, плајбој, филантроп и сака да игра, но тхор, веќе разумниот кинг да се спушти во таква пресметка, навистина не ја разбрав....

Се плашам дека и Супермен со батмен немаат некаква причина за конфронтирање, како што кажа ти, според досегашните филмови за нив нема таква основа...... мислам дека ќе го заокружат тоа со некоја сцена со 2-3 реченици.....

Jeff Robinov, president of the Warner Bros. Motion Picture Group, is opening up and letting movie fans know that his company has some far-reaching plans for their DC superhero properties. Plans that include taking another shot at the long-stalled Justice League movie.

In addition to having a DC superhero team-up film to rival Marvel’s The Avengers, Robinov has also stated that the team-up film will launch other cinematic properties like The Flash and Wonder Woman.

Of course a Justice League movie wouldn’t be complete without Batman – but Chris Nolan has been very clear that his Batman trilogy is a self-contained universe. That’s OK, says Robinov: they can just create a new version of the character for the Justice League continuity.
Wonder-Woman.jpg

*the devil in the details

Мислам дека тешко ќе им биде да го вклопат тоа во филм, .....

Се плашам дека и Супермен со батмен немаат некаква причина за конфронтирање, како што кажа ти, според досегашните филмови за нив нема таква основа...... мислам дека ќе го заокружат тоа со некоја сцена со 2-3 реченици.....

Не бе брат.. зашо тешко.. они више го праат тоа со анимираните филмови.. и тоа на велико...

а дека имаат причина за конфронтирање имаат и тоа како.. само прашање е што велиш да најдат основа за тоа.. вака, што велиш, со овие филмови за Бетмен и Супермен до сега (праиме муабет за најновиве) и не можат баш тоа да го направат..

али биди сигурен дека и да има Џастис Лиг, а ќе има, онда бесмислено е да тргнат од овие филмови за Бетмен и Супермен, едноставно мора да тргнат од нова точка.. а за тоа имаат основа и имаат испробан модел - еден куп цртичи и еден куп стрипови.. само треба да се наканат...

Иначе коа сме веќе кај конфронтацијата на овие два лика, они поише тоа вербално ќе го праат,, не сум баш нешо сигурен дека до толку би направиле тучња као на цртаниов (иако на цртаниов е баш од стрип превземен онака како што е во стрипот) .. впрочем во повеќето стрипови конфронтацијата меѓу двајцава е во суштина вербална...

Ма каков супермен не сум педер, туку сакам ова женска инаку бартучедка му е:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom