Man of Steel - Супермен 2013 (Маn of Steel 2 - 2016)

• Креатор на темата Креатор на темата MEDDLE
  • Време на започнување Време на започнување
Captain America= Superman....najdosadnite superheroi.....

Па сеа најдосадните...

зашо најдосадните? Уствари зашо правиш еквивалент меѓу Капетан Америка и Супермен?
--- надополнето: 26 јуни 2013 во 19:47 ---
Филмот е :гомце:.

Гледајки го како критичар, ќе му најдеш милион и три маани. Еве една. Добра половина од градот е уништен и има милиони и милиони жртви. Но, кога нашиот херој се наоѓа во Grand Station, пушта солзи и не можеш да го сопреш од плачење за едно четиричлено семејство. :facepalm:

За тепање на време, супер е. Два саати не ги ни осетив. Приказната = :гомце: x9000.

Ефекти н шит: +

Музиката :drk: ХАНС <3

Чекај брат.. не можам да те сфатам... за тебе е маана што пола од градот е скурцан и има жртви, а од друга страна даваш „плус“ за ефектите во филмот?! кој курац?! :confused::confused:

и као второ, филмот е за „вонземјанин“ одгледан на планетава, што според причата (јаи од стриповите, јали од филмов) причината што ја има таа сила е поради тоа што природните услови на Земјата не се онакви какви што би биле на Криптон (за да му тече крв, не лета, не се дави у вода, нема ласерски очи и рази други „говненици“), и ти смета тоа што пола од градот е уништен поради тепачка меѓу вонземјани?
Брат,,, со сета должна почит, али со што очекуваш да се тепа „СУПЕРМЕН“ - со шамарчиња и перници додека е облечен со пижами за пред спиење? И најнакрај, немој да ми збориш дека другиве филмови за суперхерои ти се боље затоа што таму „помалку“ се рушат градовите?!

MEDDLE, да се вратиме на она за „најдосадниот“ супер херој.

Што е тоа толку досадно кај Супермен а е многу возбудливо кај другите суперхерои? По што да речеме Бетмен, Спајдермен или Ајронмен се поинтересни или повозбудливи?

Зборуваме за ликовите, не за филмовите.

MEDDLE, да се вратиме на она за „најдосадниот“ супер херој.

Што е тоа толку досадно кај Супермен а е многу возбудливо кај другите суперхерои? По што да речеме Бетмен, Спајдермен или Ајронмен се поинтересни или повозбудливи?

Зборуваме за ликовите, не за филмовите.

Па и јас за исто зборам де со она погоре што го пишав наменето за Kocka... не зборам за филмот.. филмот настрана... :)
Макар што темава е за филмот, а не за суперхеројот

Е сеа не знам можда па е прашање на вкус.. некој можда смета дека Бетмен е досаден, а Супермен е возбудлив.. шо ти ја знам..

MEDDLE Не, мене тоа воопшто не ми е смета. Али кога цел град отиде во неповрат со милиони жртви, овој на крај сè ќе даде за да спаси една фамилија. budaletinka_r ме реплицираше велејки дека жалел за тоа што ќе морал да го убие последниот од неговиот вид, Зод.

Не очекувам да се тепа кога спие или кога е облечен во пижамки. Очекувам да ја сврти Супер Марио за две минути и да помогне со неговата сила да се спречат огромните последици од природните катастрофи. И не спомнав дека другите филмови за суперхерои ми се подобри. :)
Приказната, која е поинаква од претходните, и ликовите во овој филм се ептен очајно обработени. (n)

Е, кога ќе земете да напаѓате суперхерој блокбастер за лошо обработени ликови пролив ме стега. Чест на исклучоци (X-Men, Joker) се друго е гола вода. Барем Супермен е главен лик во неговиот филм. Во Бетмен главна улога беа негативците.

MEDDLE Не, мене тоа воопшто не ми е смета. Али кога цел град отиде во неповрат со милиони жртви, овој на крај сè ќе даде за да спаси една фамилија. budaletinka_r ме реплицираше велејки дека жалел за тоа што ќе морал да го убие последниот од неговиот вид, Зод.

Па и баш не се потепа за да ги спаси „баш тие 4 члена од некоја си рандом фамилија“.. Он се тепаше со Зод, а Зод се закани дека ќе ги убие, ако он не му се придружи, т.е. се откаже од она што го прави.... Значи, по тебе он требаше да каже „стоп, еј дај батали не ги убивај, ќе дојдам со тебе.“ Не сфаќам шо е тука поентата.. земи пролистај во некој стрип, или во последниве анимирани филмови за Супермен од Ворнер Брадерс.. ќе го видиш истиот аршин на Супермен т.е. Кал-Ел...

MEDDLEНе очекувам да се тепа кога спие или кога е облечен во пижамки. Очекувам да ја сврти Супер Марио за две минути и да помогне со неговата сила да се спречат огромните последици од природните катастрофи. И не спомнав дека другите филмови за суперхерои ми се подобри. :)
Приказната, која е поинаква од претходните, и ликовите во овој филм се ептен очајно обработени. (n)

Е извини, али таквите очекувања се смешни... Затоа што Супермен, а тоа можеш да го видиш во било кој стрип, и во било кој анимиран филм (па дури и во филмовите со Кристофер Рив), не може да биде секаде за секого - едноставно тоа е негова најголема маана. И тоа е она што би требало да се очекува во наредните продолженија за Супермен од Зек Снајдер (ако ги има, колку и да ги има).

Затоа ти велам, ако ги прочиташ стриповите, сигурен сум дека и за нив ќе кажеш - „ликовите се ептен очајно обработени.“

Така да, овие „маани“ што ги кажуваш се во суштина својствени за Супермен, како такви, и не би постоел како лик ако не се тие маани. И искрено, тоа што ги истакнуваш само повеќе одат во прилог на филмов на Зек Снајдер, а не против филмот. Ако интенцијата на Снајдер била го „очовечи - спушти на земја“ ликот на Супермен (нешто шо Нолан го направи со Бетмен), онда он успеал во тоа... И затоа филмов ги исполнува очекувањата ;-)

Superman e dosaden....poso stava hipsterski naocari i nikoj ne go poznava...ima mokj da go unisti svetot dozvoluva da bide diktiran od drzavata....

Superman e dosaden....poso stava hipsterski naocari i nikoj ne go poznava...ima mokj da go unisti svetot dozvoluva da bide diktiran od drzavata....

Хахаххаха.. јако јако.. погрешно те сконтав прееска.. ми се допаѓа ова дефинитивно.. баш така..

Искрено, очекувам токму ова да биде разработено во следниот филм на Зек Снајдер... Ако тоа не го направи, онда целата приказна ќе ја усере до балчак..

За сега, тоа се надѕира.. али е уште бледо.. повеќе е како прашање: „Дали?“... во секој случај останува да видиме..

Треба некој да му го тестира „авторитетот“, а не моќта...

MEDDLE Ќе ме извинеш, али нашава дискусија ќе ја прекинам овде. Не планирам да навлегувам длабока дискусија за филмов. Го гледав поради релаксација, а воедно и уживање пред платното при емитување на блокбастер. :)

Поздравче.

Лажно им дозволува да мислат дека го контролираат, да не им го крши филмот. Дури ги остави и лисици да му стават :pos:

MEDDLE Ќе ме извинеш, али нашава дискусија ќе ја прекинам овде. Не планирам да навлегувам длабока дискусија за филмов. Го гледав поради релаксација, а воедно и уживање пред платното при емитување на блокбастер. :)

Поздравче.

Уживај....во ред е... ;)

малку не се разбравме... да признаам, мене филмот ме интересираше од поиннаков аспект.. сум прочитал дел од стриповите, сум ги изгледал анимираните филмови, па ме интересираше како ќе ја пренесе суштината на карактерот на Супермен... и не ме разочара во тој поглед...
и затоа можда малку бурно изреагирав..

поздрав и до тебе ..

Се прашуваа некои и за дарк најт како се спаси од бомбата кога немаше време, одговорот е дека можеби се планира за џастис лиг

Се прашуваа некои и за дарк најт како се спаси од бомбата кога немаше време, одговорот е дека можеби се планира за џастис лиг

dark najt se spasi so avto pilot...drugarce

Еве на кое место му паѓа armor-от на Зод. Во близина на Лекс Корп, што значи дека ваљда Лутор ќе го најде и ќе направи нешто интересно со него :)

Има потенцијал да биде ова интересна трилогија (ако биде трилогија) ама ќе видиме како ќе биде следниот филм :)

RnYuBIY.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom