Windows 7

Henry14

BAUCE
Член од
20 февруари 2009
Мислења
321
Поени од реакции
49
Пред некој ден си купив нов лаптоп ама нема оперативен систем. Сега го симнав Windows 7 и го ставив на CD, ама не знам како да го инсталирам на лаптоп-от, па ако може некој добар туторијар зашто све некои срања отварам :)

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Пред некој ден си купив нов лаптоп ама нема оперативен систем. Сега го симнав Windows 7 и го ставив на CD, ама не знам како да го инсталирам на лаптоп-от, па ако може некој добар туторијар зашто све некои срања отварам :)

Пишиш на youtube how to instal win 7

http://www.youtube.com/results?search_query=how+to+instal+windows+7&oq=how+to+instal+win&gs_l=youtube.1.0.0l10.1413215.1417257.0.1419353.17.11.0.6.6.0.271.1656.0j10j1.11.0...0.0...1ac.1.11.youtube.fo9nrJAVKTI

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
зашо неможам да го активирам вин 7 сп1 со активаторот од даз , пробав со неколку и нејке да се активира, се пишува успешно ама после рестартот не е активиран...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
зашо неможам да го активирам вин 7 сп1 со активаторот од даз , пробав со неколку и нејке да се активира, се пишува успешно ама после рестартот не е активиран...

Ќе го решиш со eXtreme

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Run as administrator?

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
средив, имало проблем со биосот дека асус бил лаптопот, требало у лоадерот у опции да чекирам нешто.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Имам XP сакам 7цава да ја ставам,ме интересира која верзија да ја симнам,од бугарската Змунд најдов ова
Windows 7 Ultimate SP1 (x64 & x86) Integr March 2013

,дали некој го има ова ,дали работи и сл.
лоадер го најдов овој
Windows Loader v2.1.7 (x86-x64) by Daz

Ако се е у ред со оваа верзија ,која треба да ја инсталирам 64 или 86
system.JPG

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам XP сакам 7цава да ја ставам,ме интересира која верзија да ја симнам,од бугарската Змунд најдов ова
Windows 7 Ultimate SP1 (x64 & x86) Integr March 2013

,дали некој го има ова ,дали работи и сл.
лоадер го најдов овој
Windows Loader v2.1.7 (x86-x64) by Daz

Ако се е у ред со оваа верзија ,која треба да ја инсталирам 64 или 86
Прегледај го приврзокот 65924

x64

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
Дечки пред 2 дена ставив нов хард диск пошто стариот ми цркна. Ми снимија во АМЦ и виндовс 7 арно ама синоќа кога го исклучував пошто мавна гром некаде блиску ми пишуваше дека виндовсот си снима апдејти, па пошто ми беше страв го исклучив од кабелот кај од долу кај шо се поврзани каблите, за да не чекам да инсталира абдејти и да не се деси нешто да ми прегори па, ја прекинав струјата од таму и сега кога го уклучувам ми вика селект боот прес а кеј анд инсерт цд нешто така, значи се заебал виндовсот. Е сега прашањето ми е зошто се сјебал виндовсот, кога имав хп немав такви проблеми а го имам исклучувано од струја многу пати, што да направам за сега кога ќе го снимам одново да се заштитам од вакви проблеми АКО Е МОЖНО.Фала однапред

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Дечки пред 2 дена ставив нов хард диск пошто стариот ми цркна. Ми снимија во АМЦ и виндовс 7 арно ама синоќа кога го исклучував пошто мавна гром некаде блиску ми пишуваше дека виндовсот си снима апдејти, па пошто ми беше страв го исклучив од кабелот кај од долу кај шо се поврзани каблите, за да не чекам да инсталира абдејти и да не се деси нешто да ми прегори па, ја прекинав струјата од таму и сега кога го уклучувам ми вика селект боот прес а кеј анд инсерт цд нешто така, значи се заебал виндовсот. Е сега прашањето ми е зошто се сјебал виндовсот, кога имав хп немав такви проблеми а го имам исклучувано од струја многу пати, што да направам за сега кога ќе го снимам одново да се заштитам од вакви проблеми АКО Е МОЖНО.Фала однапред
Уште се чудиш зошто ти се расипува се’.... стај виндоус и не го искључувај од струја... не е за џабе ставена можноста да напраеш шат даун/хајбернејт.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Ти се "сјебал" зашто ти самиот си го "сјебал" а не некаков гром :eek: Тоа што случајно се погодиле надградбите и громот во ист момент не значи дека од тоа се заебал, туку напротив од тоа што си го исклучил компјутерот, а кога прави надградба убаво пишува да не се исклучува компјутерот во тој момент :)
За избегнување на тие работи доколку не ти требаат надградби исклучи ги. Ако не знаеш како барај по google или youtube
Еве ти едно видео

Член од
10 август 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
1.281
Ти се "сјебал" зашто ти самиот си го "сјебал" а не некаков гром :eek: Тоа што случајно се погодиле надградбите и громот во ист момент не значи дека од тоа се заебал, туку напротив од тоа што си го исклучил компјутерот, а кога прави надградба убаво пишува да не се исклучува компјутерот во тој момент :)
За избегнување на тие работи доколку не ти требаат надградби исклучи ги. Ако не знаеш како барај по google или youtube
Еве ти едно видео
А виндовсот е сјебан поради тоа што сум го исклучил од струја додека снимал апдејти компојутерот или само ради исклучувањата од струја?

Kajgana Shop

На врв Bottom