A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
13 февруари 2013
Мислења
264
Поени од реакции
248
И што се деси со дигитализацијава на близу имаше ли некој прекин на МКД телевизии??Сликата глеам е иста

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Analognata si ostana
Дигитализацијава е само за они кои воопшто немаат кабловска односно следат преку обична антена а не важи за они на било кој начин имаат кабловска

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Да не знае некој колку пари е да ми наместат кабелска на друг телевизор?

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Да не знае некој колку пари е да ми наместат кабелска на друг телевизор?
До три телевизора е бесплатно аналогна а за дигиталната ресиверот или CI модулот си го плаќаш во зависност од телевизор што го имаш.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Стави си HDMI кабел приклучок ако можеш таков кабел да ставиш на телевизорот и на ресиверот ,подобро ќе ти биде сликата на некој од тв каналите и на HD каналите
--- надополнето: 22 јуни 2013 во 23:55 ---
Па во 99% е крив, освен вакви непрецедентни случаи. :D Им плаќаме пари за customer service, кој треба да ни го дадат, макар и ако ни е нејасно да мениме канал.
--- надополнето: 23 декември 2012 во 19:24 ---

Ние го направивме ова, се осеќа разлика огромна.
Како да го поврзам HDMI кабелот од телевизорот со ресиверот?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
--- надополнето: 22 јуни 2013 во 23:55 ---

Како да го поврзам HDMI кабелот од телевизорот со ресиверот?
Па мислам дека тие нискобуџетни,катастрофално некорисни,пеколно жешки,евтини ресивери немаат HDMI приклучок,или можеби имаат овие

Јас имам два од тие црните топкон они се со скарт/пин исто и нетата која е најлош од сите што ги нудат,јас два такви изгорев.
Иначе има еден свич таков од една страна има за да ставиш скарт внатре а искача со HDMI кој иде во тв,ако најдам ке ставам линк

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Па мислам дека тие нискобуџетни,катастрофално некорисни,пеколно жешки,евтини ресивери немаат HDMI приклучок,или можеби имаат овие

Јас имам два од тие црните топкон они се со скарт/пин исто и нетата која е најлош од сите што ги нудат,јас два такви изгорев.
Иначе има еден свич таков од една страна има за да ставиш скарт внатре а искача со HDMI кој иде во тв,ако најдам ке ставам линк
oвој нема HDMI приклучок
би требало да има таков свич (од скарт за HDMI) по продавнициве кај нас?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
oвој нема HDMI приклучок
По пазариве сигурно има за 50-100денари,тоа е од една страна има HDMI а од другата има женски скарт ,како што има на телевизорите и незнам колку би вршело работа ова пошо не е вистински HDMI приклучок
untitled.JPG

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
oвој нема HDMI приклучок
Има, го имам истиов и со ХДМИ гледам ТВ. Според изгледов зборам.
Има ethernet, USB, HDMI и слот за телефонска линија(како и да се вика).

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
По пазариве сигурно има за 50-100денари,тоа е од една страна има HDMI а од другата има женски скарт ,како што има на телевизорите и незнам колку би вршело работа ова пошо не е вистински HDMI приклучок
Прегледај го приврзокот 66738
Има, го имам истиов и со ХДМИ гледам ТВ. Според изгледов зборам.
Има ethernet, USB, HDMI и слот за телефонска линија(како и да се вика).
Mojот ресивер се вика HOMECAST (сигурно се некоја постара верзија зато што нема HDMI), сакав да прашам, има подобра слика ако успеам да уклучам преку HDMI кабел, или за џабе само маката?

п.с.што мислите за ова, ќе има ли некој ефект кај нас или тешко (дали некој видел вакво или слично нешто по продавнициве?)

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
п.с.што мислите за ова, ќе има ли некој ефект кај нас или тешко (дали некој видел вакво или слично нешто по продавнициве?)
Поисплатливо ти е да си земеш ОВА
отколку да го купиш тоа

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Да ве прашам, гледам по ова ценовникот вика дека еден рисивер за дигитална тв е вклучен во пакетот, додека за вториот се доплаќа 150 денари месечно :eek:
Со оглед на тоа што телевизорот си подржува DVB-T/C, дали тоа ми врши некоја работа, т.е. дали би можел да гледам на него без нивниот рисивер? Па тој што е вклучениот, да го користам за другиот телевизор? Или мора рисивер за нивната дигитална, па каков сака нека ти е телевизорот?

Kajgana Shop

На врв Bottom