NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ovaka podobro :icon_lol:

tumblr_miymjdXFYG1qk5jr2o2_500.gif

lebrondwadehug2_original.gif

Дефинитивно едно од најдобрите и најнеизвесните финалиња. Честитки за Мајами заслужено победија. Спарси премногу грешки направија изгледаа како да имаат сите по 18 год не како да се ветерани...поготово Ману :facepalm:

daj kazete nekoja sega za Lebron

Седел Данкан тажен во едно кафуле, пред него на масата кригла пиво. Влегол ЛеБрон, седнал до Данкан и му го испил пивото. Данкан почнал да плаче, па ЛеБрон го прашал:
- Де бре Тими, за едно пиво ли ќе плачеш сега?
Данкан одговорил:
- Ма цел ден ми е катастрофа. Ништо не ми оди од рака.
Се загрижил Леброн за колегата па го прашал:
- Па дај кажи ми што ти се случило, може ќе ти помогнам.
Па Тим почнал:
- Си дојдов дома од тренинг, а жена ми со друг во кревет. Вечерта играм финале, промашувам зицер за израмнување.
Ми дојде да се убијам, па земав јаже да се обесам, кога ми се скина на пола. Кога пробав со пиштол, ми се заглави куршумот во цевката, а возот заглавил во снегот па не можев ни да се фрлам под него.
И сега, од последните пари си купив отров, нарачав пиво и го ставив внатре, а ти ми го испи!

i da ne go zaboravime Ginobili so igrata se uklapase taman za makedonska reprezentacija....

Честито за фановите на Мајами посебно за Сајтлер. Одлично финале ма да си сакав Роки крај за момците што ги бодрам веќе 10 години, и добар почеток за Ленард уште многу рано да си го оствари сонот. И се разбира да ја напишеше до крај историјата најдобриот центар во НБА на 37 години...

Секоја чест и за Брдмен, каква партија изигра алал да му е, голема работа заврши Мајами со него сезонава.

Тоа е тоа феноменална утакмица,мајами сосема добро тактички делуваа на оваа утакмица.Им ја угушија пик играта на Спарси,а знаемо дека тоа им е главната алка у играта.И фактот што имаш у тим играчи како Милер Батие,кој са родени за финални утакмице.Леброн:cuc:,а за Вејд немам зборови(y),со таква повреда да играш онака како што играше,свака час.И пак кога све ќе се земе у обзир,мојот став е дека Спарси сами се победија,посебно прошлата утакмица.никад не сум го сакал Данкан како играч,али вечерва жал ми падна за него.Ману секоја чест за игрите што ги прикажуваше до сеа,ама реално ги кошташе Спарси титула.Може е време да се повлече и да си ужива у пензионерските денови.

Немој многу да зборуваш :D, честитај титула и не туку се нешто си кажуваш за во одбрана, инаку ајде да видиме цитирај ме сега пак. :)

Честитки до фановите на Мајами, какви и да се, дали 1 година навиваат за нив, дали откако Леброн потпиша нема врска. Како и да е сведоци бевме можеби на најдоброто финале во минативе 12-13 години, чиста игра, без груби фаули, кавги, расправање, се беше чисто а и кошарката беше феноменална.
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 12:46 ---
Не ми се ни верува дека има луѓе на кои што им се допаѓаат коментаторите на Спорт Клуб. Честито нека им е титулата на Мајами.

Зошто бе луѓе? Мене баш ми се интересни дури ги слушам, посебно Срџан е доста добро кошаркарски образуван, сега извинете ама не се Марв Алберт и Стив Кер, ама за нашиве простори се супер. Плус и доста се забавни кога ќе лупнат некоја зелена па во 4-5 сабајле да те насмеат :)
Како на пример на минатава утакмица, кога Ману погоди една тројка од многу тешка позиција а и на 2-3 минути пред крај беше и Срџан вели: Ово је била тројка из категорија, шта то радиш, браво мајсторе :D :D

Да, и јас сакав да го кажам ова. Веројатно ова е најдоброто финале што сум го гледал. Многу ми е криво што ги пропуштив 5ти и 6ти натпревар, али гејм 7 наплати за се :D.
Инаку, макнба на фб ставија слика од капиштец, некои дечки се собрале у маало гледале на бим (y)
1013107_10152915409840277_1385241088_n.jpg

Гледам сега у коментарите на фб:
Jovan Temelkovski i za neveruvanje bese uletuvanjeto na dvajca amerikanci vadenje licni karti od san antonio
6 hours ago · Like · 5:pos:

Тоа е тоа непишано спортско правило, кога нема да си ги искористиш шансите казната стигнува. Зборувам за текмата број 6. Не е дека вчера беа без шанси Спарси ама на цел свет му беше јасно дека таква утакмица на Леброн веќе нема шанси да му се повтори, дека не може вечно да промашува и да ја подава топката на Чалмерс и компанија.

Ова е едно од најнеизвесните финалиња што сум ги гледал до сега заедно со она од 2010 помеѓу Лејкерс и Бостон со таа разлика што во 2010 инфаркт ќе добиев а сега си гледав кошарка за око, од мерак онака. И фала им и на двата тима што не ме изневерија, пружија неверојатна кошарка во максимален број на мечеви.

Жал ми е за Спарси али Мајами заслужија дефинитивно, од каква само ситуација се извадија, па и греота ќе беше да не освојат. Исто толку заслужија и Спарси но ете, мали нијанси го одлучија победникот. Едно е сигурно, во финалево добивме нова ѕвезда во името на Каваи Ленард, за момаков имам само пофални зборови, секоја чест. :cuc:
Данкан и Џинобили претпоставувам дека тешко ќе го прифатат поразов, особено овој вториов кој највеќе ја усра работата.

Леброн фајнали каков што треба да биде, ако он не изиграше онака како што изигра вчера тогаш поразот ќе беше извесен. Повторо Хит имаа фактор Х во името на Батие, лани тоа беше Милер, абе човекот буквално не можеше да промаши, дури ни обрач не му допираа топките.

Тоа е тоа, да не должам многу, честитки до сите фанови на Мајами, апсолутно заслужена титула, се гледаме наредна сезона, во која се надевам дека нема да има толку повреди и дека ќе гледаме уште понеизвесна кошарка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom