NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Овие Сан Антонио не се ни потрудија да ги стигнат ебате!Имаа време од 5 мин,ептен некако лезерно у пм?
Изгледа интересно им е да има 7-ма утакмица.

ne postavija rekord za trojki sega i ne im se igra :)

Вејд со дефектни колена изигра перфекција.
Очекував ваков одговор од него.
За Леброн нека престанат со смешните споредби со Џордан и со Брајнт пошто далеку е од нив, не верувам ниту да го достигне нивното ниво некогаш. Поблиску е Вејд до нив него он.

neznam kako moze nekoj da ja stavi grubosta i fizikata na james pred elegancijata i harizmata na wade....
--- надополнето: 14 јуни 2013 во 05:56 ---
i interesno e kako lebron brkase statistika u zadnji 2 minuti....
--- надополнето: 14 јуни 2013 во 06:00 ---
i za kraj so tesko srce moram da go pofalam Bosh za prvata utakmica izigrana so srce...i ko so treba

Вау!!!Леброн, Вејд и компанија.Поздрав до сите го*нојадци :giggle:А вие тешете се сега кој кога, како бркал статистика или незнам што.:свиркам:

993072_613251142026855_1006108973_n.png

Значи, пред почетокот на утакмицата многу бев убеден дека ќе му се удри од глава на Сполстра што го играше Леброн на центарската позиција, но страшен демант ми удри. Морам да го пофалам човеков и целиот тренерски тим на Мајами за тактиката на текмава.

Вејд :cuc: Остајте Леброн што даде 30 и кусур поена, човек на утакмицата беше Вејд, иако и Леброн беше одличен, нема збор тука. Може сите велат дека Леброн и Џејмс беа клучниот фактор за победата, и не се далеку од вистината, али според мене одбраната е таа што го реши мечот. Каква само подвижност, каква само ротација..., ова го може само Мајами, тоа е една од нивните главни предности. Страна на помош ПЕРФЕКЦИЈА, многу јасно кога во тимот ги имаш Леброн и Вејд, невидени атлети. Затоа и беше таа смол бол постава на Сполстра, за да ротираат полесно во одбрана. Ги натераа Спарси да имаат 18 загубени топки ако не се лажам, ме мрзи сеа да проверувам боксскор.
Нешто што највеќе ми се допаѓа во играта во одбрана кај Мајами е како го бранат пик енд ролот. После пик они удвојуваат, одма затвараат прв пас, а од страна на помош како што реков се одлични и тука ги намамуваат противниците на грешка. Па вчера колку пати само видовме Џинобили и Данкан од очај да фрлат топка во рацете на некој од играчите на Мајами, исто и Сплитер дебилот.

Лоша поставеност на Спарси дефинитивно, требаше да бидат свесни дека не се повторува секоја вечер Грин и Нил да дадат по 30 поена и по 7-8 тројки. Џинобили е катастрофален во оваа серија, не знам дали е во прашање некоја повреда или стварно игра лошо, а и да е во прашање повреда нема изговор, Вејд без колена ги потопи вчера.

И да, ако изигра Вејд во овој ритам до крај на серијата, ако освои Мајами и ако не му дадат МВП се најголеми гомнари на светот. Не дека нешто го мрзам Леброн али стварно во таков случај Вејд би заслужил МВП. Морам и Бошко да го пофалам, конечно да изигра нешто како што треба, одличен и во дефанзива и во офанзива, залепи неколку банани, фати 10 скока, даде 20 поена, тоа е она што се бара од него.
И дај некој нека најде гиф од Бош кога одглуми вчера, како само смешно се фрли, се валкав по паркет од смеење. :pos: Зборам за ситуацијата со Данкан, кога Данкан сакаше да му ослободи простор на Паркер, или т.н. да му очисти ливада. :D

Едит: Like a Bosh :pos::pos:
1O2diMe_original.gif

neznam kako moze nekoj da ja stavi grubosta i fizikata na james pred elegancijata i harizmata na wade....
--- надополнето: 14 јуни 2013 во 05:56 ---
i interesno e kako lebron brkase statistika u zadnji 2 minuti....
--- надополнето: 14 јуни 2013 во 06:00 ---
i za kraj so tesko srce moram da go pofalam Bosh za prvata utakmica izigrana so srce...i ko so treba

Баш ова сакав да го пишам, даде 7 поени на 2 минути на крај, кога Спарс играа со резервите....е браво :)

guess who's back

dwyane-wade-lebron-james-2010-12-6-20-50-55.jpg

back again

мислам се знаеше дека вејд ќе прсни еднаш само очекував то да биди порано во некоја од утакмиците со пејсерс... голем играч не се отпишва, памтам брендон рој пред 3 години имаше едно 20тина поени последна четвртина во плејофот против евентуалниот шампион далас

Вејд ако го изигра финалево на исто ниво како тоа во 2006 против Далас, Господ не го задржува.

И дај некој нека најде гиф од Бош кога одглуми вчера, како само смешно се фрли, се валкав по паркет од смеење. :pos: Зборам за ситуацијата со Данкан, кога Данкан сакаше да му ослободи простор на Паркер, или т.н. да му очисти ливада. :D
tumblr_moenknTqfC1rdqggno1_400.gif

Некој да ме информира кога е наредната пресметка? Фала.
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 11:22 ---

--- надополнето: 16 јуни 2013 во 11:22 ---
Наредниот 5 натпревар од серијава ќе се игра во ноќта спрема недела и понеделник т.е ќе се игра во понеделник во 2 часот наутро по наше време .

Вејд поради тоа глупо колено е под знак прашалник за вечерашнава утакмица:mad:, нема да биде исто ако не игра Вејд:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom