Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Толку само погодени линии во еден поен, дури и судијата не може да ги види тие тенко фатени линии.

Fan sum na Nadal,ama usra rabota ovoj sudijava.. ja civna linijata malce Novak..Ne za dzabe pederi gi vikaat...Inaku zasho sram za Nadal?!?!

???

Јас само едно знам, ако тепа Надал буквално ќе утепаат сите од замарање поради поенов. Знам, сигурен сум.

А зошто не би замарале, кога е клучен момент? Како смеј да покажува Надал дека е аут, судијата да потврди, А ДА НЕ Е АУТ? По која логика?!
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 15:13 ---
Fan sum na Nadal,ama usra rabota ovoj sudijava.. ja civna linijata malce Novak..Ne za dzabe pederi gi vikaat...Inaku zasho sram za Nadal?!?!

Пошто Надал ако не покажеше дека е аут, Паскал немаше воопшто да слези од столицата и да ја потврди одлуката.

Aу, каков поклон поен за Надал. Е заради ова ме нервират најмногу тенисот на земја, што нема можност да се види поенот.

Не ми е јасно како може да погреши, кога се игра на земја :cautious:

А зошто не би замарале, кога е клучен момент? Како смеј да покажува Надал дека е аут, судијата да потврди, А ДА НЕ Е АУТ? По која логика?!
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 15:13 ---

Пошто Надал ако не покажеше дека е аут, Паскал немаше воопшто да слези од столицата и да ја потврди одлуката.

Не видов, покажаа ли снимка со hawk eye? Зашо ако не покажале од кај знаеш дека не е аут? И Надал, а и секој играч смее да го викне судијата за да провери траг, ако не е сигурен.

Не видов, покажаа ли снимка со hawk eye? Зашо ако не покажале од кај знаеш дека не е аут? И Надал, а и секој играч смее да го викне судијата за да провери траг, ако не е сигурен.

Покажаа брат, линија беше. Надал убеден и самоуверен покажува на трагот дека е аут, слегува Паскал и потврдува, даваат hawk eye и топчето ја фати линијата! Гасам телевизорот јас, цел кеф ми го зафркнаа, нека се ебат и организатори и судии и се.

Дај бе нека убацат компјутери сегде, доста изиграваат будали на земјениве турнири, за Надал сум али ради поенов м*дата ќе ми ги отечат ако изгуби Џоковиќ на крај

Зошто на овој турнир не функционира да се побара challenge и со камера да се регулираат овие проблеми?

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk 2

da da bidete spremni sega fanovite na nole, ako izgubi, da vikaat deka bilo radi topceto vo aut. prvo sudijata potvrdi, vtoro ako stvarno bese na linija nole ke go viknese supervizorot, pa on ke dojdese so paskal da proverat, nole odma posle 3 sekundi ja prifati odlukata, bese aut i pomirete se so toa.

Покажаа брат, линија беше. Надал убеден и самоуверен покажува на трагот дека е аут, слегува Паскал и потврдува, даваат hawk eye и топчето ја фати линијата! Гасам телевизорот јас, цел кеф ми го зафркнаа, нека се ебат и организатори и судии и се.

На земја има ситуации каде е скоро невозможно да се утврди дали е аут или не. Еве денес ветер дува, може да нанесе земја на трагот. Нејсе, мислам дека Надал не е крив, туку исклучително судијата, затоа што неговата е последна. И во Мадрид Ноле против Димитров имаше два пати по ред таков случај па после се извинуваше на публиката затоа што лошо видел, така да не е некој голем грев од страна на играчот доколку се деси ова. А овој Паскал Марија е многу глуп судија, само на турниров сум сведок на 5-6 негови грешки додека ги судеше мечевите. Ах, златен Лајани, како компјутер е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom