Предлог за филм со кратка рецензија

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
august-rush-freddie-highmore-dvd-cover.jpg

Август Раш(August Rush)

Мојот последен гледан филм којшто го препорачувам пред се на сите романтичари, емотивци и почитувачи на љубовта на форумов. Филм за љубовта , осаменоста , животот , судбината и магијата на музиката.
не сакам да давам било какви други информации за содржината за да не ви откријам нешто. Режисерот убаво ја раскажува приказната , има многу интересни ликови и феноменален саундтрак . Ова е едноставно еден од ретките филмови кои менатераа да речам вау каков фантастичен филм.
Ова е самиот почеток на филмот една многу убава сцена која нажалост е скратена во најубавиот момент.

VertigO

750ml ракија
Член од
11 декември 2008
Мислења
297
Поени од реакции
47
Changeling новиот со Angelina Jolie ТОП
И зошто е топ? Можеш барем да напишеш две реченици за филмов. На каков вид публика би му се допаднал филмов?

Немора да пишувате којзнае колку, ама ова не е баш некоја рецензија. Следете го примерот на некои членови овде на темава кои фино ќе одвојат барем пет минути за да напишат значаен пост.
Идејата на темава е кога некој член ќе ја отвори да се изначита солидни мислења за филмови.

Ако некој дојде овде без идеја што да погледне можеби ќе си го најде предлогот кој ќе му се допадне.
Не е фер да се стави само слика од филмот или само да се наведе филмот и чао пријатно.

Фала на разбирање.:)

Еве јас ке помогнам.:) Се работи за вистински настан каде мајка (Анџелина Џоли) враќајки се после работа дознава дека детето и е киднапирано. По некое време полицијата од Лос Анџелес и носи дете велејки дека го пронашле но тоа не е нејзиното. Таа ќе се побуни барајки да и го вратат вистинското дете и поради тоа ќе западне во уште поголеми проблеми.. Само трае подолго време околу 2 часа. И тие што не гледаат драми им го препорачувам, навистина добар филм.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514

Филмов комедија, да се рушиш од смеејне друго шо да ви кажам

G

grande-juve

Гостин

воен ветеран од Кореа, Волт Ковалски, се нафаќа да направи ,,маж'' од неговиот сосед, тинејџер со потекло од народот монг, кој пред тоа се обиде да му ја украде убавицата на Волт ,,gran torino" (модел на ford)

прекрасен филм и стварно се што ќе допре Клинт Иствуд станува ремек дело

GRAN TORINO

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Препорачајте некој добар машки филм од типот на транспортер, умри машки...

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
The Day the Earth Stood Still (2008)

Oва е римејк на истоимениот (оригинал) филм од 1951ва година, приказна во која хуманоид (човек вонземјанин) се симнува на Земјата со цел да го уништи човештвото за да може таа (Земјата) да биде спасена, но сепак.. познато ви е, нали.
Интересни ефекти, сигурно стокомадва посто подобри од оригиналот, сепак веќе видени во други sci-fi филмови, фина глума која добро му прилега на Keanu Reeves, преубавата Jennifer Connelly и како да не го спомнам ѕверот, актериште бе - Robert Knepper или вам попознат како Theodore 'T-Bag' Bagwell.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Препорачајте некој добар машки филм од типот на транспортер, умри машки...
За тебе другар, вистинскиот филм е Death Race
а ако го имаш гледано пробај со, Taken и така. :)

The Day the Earth Stood Still (2008)

Oва е римејк на истоимениот (оригинал) филм од 1951ва година, приказна во која хуманоид (човек вонземјанин) се симнува на Земјата со цел да го уништи човештвото за да може таа (Земјата) да биде спасена, но сепак.. познато ви е, нали.
Интересни ефекти, сигурно стокомадва посто подобри од оригиналот, сепак веќе видени во други sci-fi филмови, фина глума која добро му прилега на Keanu Reeves, преубавата Jennifer Connelly и како да не го спомнам ѕверот, актериште бе - Robert Knepper или вам попознат како Theodore 'T-Bag' Bagwell.
Леле, немој само овој филм да им го препорачуваш на луѓево овде.Ќе те проколнат :):)

Член од
22 април 2008
Мислења
405
Поени од реакции
28
You don't mess with the ZOHAN (Scrappy Coco) hahah koj ke go gleda ova filmce neka mi veruva nema da zazali.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
The Others
Можеби по вторпат пишувам на темава за него али вреди дефинитивно. Нешто феноменално излезено од режисерската палка на Алејандро Аменабар. Ги надмина сите мои очекувања. Немам доволно пофални зборови за филмов. Ќе им се бендиса на сите оние кои се љубители на драми, па и хорори. Кој крај човече. Значи филмот през цело време е ок, ништо посебно. Ама крајот...
Содржина (не е спојлер): Кон средината на минатиот век, во куќата на една жена и нејзините две деца доаѓаат 3 морничави слуги. Ќерката е убедена дека гледа, па дури и зборува со духови. На почетокот никој не и верува, но после ...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
The Others
Можеби по вторпат пишувам на темава за него али вреди дефинитивно. Нешто феноменално излезено од режисерската палка на Алејандро Аменабар. Ги надмина сите мои очекувања. Немам доволно пофални зборови за филмов. Ќе им се бендиса на сите оние кои се љубители на драми, па и хорори. Кој крај човече. Значи филмот през цело време е ок, ништо посебно. Ама крајот...
Содржина (не е спојлер): Кон средината на минатиот век, во куќата на една жена и нејзините две деца доаѓаат 3 морничави слуги. Ќерката е убедена дека гледа, па дури и зборува со духови. На почетокот никој не и верува, но после ...
Добар филм, ми се допадна. Но од филмовите кои обработуваат слична тематика, далеку најдобар е
The Sixth Sense (1999). Минатата година излезе уште еден сличен филм, Passengers (2008). На кој му се допаднал еден од овие филмови, треба да ги изгледа и другите два.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Добар филм, ми се допадна. Но од филмовите кои обработуваат слична тематика, далеку најдобар е
The Sixth Sense (1999). Минатата година излезе уште еден сличен филм, Passengers (2008). На кој му се допаднал еден од овие филмови, треба да ги изгледа и другите два.
интериста дај мала рецензија за втрориов филм и оценка.
секако ако си го гледал

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Еве ќе се цитирам:

Инаку само што го изгледав Passengers (2008). Иако во жанрот стои хорор/трилер многу повеќе е надприродна драма. Нешто како комбинација од The Sixth Sense (1999), Senki (2007) и
Angel Eyes (2001) или друга по желба романса.

Приказната е помалку или повеќе предвидлива, го прави филмот лесен за гледање и за разлика од повеќето трилери не е потребно многу размислување. Се работи за група патници кои преживеале авионска несреќа но полека почнуваат да исчезнуваат. Во средината на приказната е професионалната врска помеѓу психијатарот Anne Hathaway и еден од патниците, која прераснува во романса.

Музиката во позадина потсетува на
Unfaithful (2002) само ја има многу повеќе и ја прави напнатоста помала. Главната актерка Anne Hathaway ја има во скоро сите сцени што е голем плус за филмот. Оцената на филмот засега (мал број на гласачи) е 6.2 што се должи најверојатно на првиот дел на филмот, кога после бурниот почеток со авионската несреќа следи предолго затишје... Но само заради последните сцени кои се преполни со емоции, од мене 7/10.

Ништо спектакуларно, но вреди да се види.

Член од
12 декември 2007
Мислења
39
Поени од реакции
0

Може бил предложен филмов ама јас од овој филм решив да се упишам на борелачки вештини.Интересна акција онака за помлади мислам дека беше хит ова лето има и добри оценки.Барем мене ми беше хитче за 2008.Нема пуцање во филмов само ММА(mixed martial arts) според мене оценка 9.5/10 пошо нели хит ми беше:wink::wink:

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Pride and glory (2008)

Cликава :icon_lol:

Импресиониран (како и секогаш) од актерите, највеќе од Едуард Норт`н, добар филм и приказна за корумпираноста ја полицијата и како алчноста го променува човекот. Не го очекував крајот, ме изненади малце.
Огромна препорака за гледање.

-----

A Lot Like Love (2005)

Како што вели песната "од љубов не се бега" така и во филмот тоа е главна тема. И кога јас би напишал спојлер овде, Оливер или Емили би рекле "Dont, youll ruin it!" :)
Прекрасен филм.

Kajgana Shop

На врв Bottom