NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Како беше она: Сега пошто Мајами/Индијана, кој и да влезе, играа повеке утакмици, ке имаат предност пред Спарси дека се во налет, а САС дека одмараа повеке време заборавиле баскет да играат :icon_lol:

Заслужено си тепа Индијана, полошо судење немам видено со години и тоа за двете екипи...Мајами мака мачи со играта под кошевите, на минатата му тргна на Хаслем затоа и ги издоминираа со поени од рекет, ама 15 офанзивни скока се премногу...уште еднаш Хиберт потврди оти веројатно е во топ 3 центри во моментов, ама за нареден натпревар мора поактивен да биде Џорџ. Едноставно без него Пејсерси нема што да бараат во Мајами. Ама колку добро синхронизирана екипа се Индијана, само уште 1-2 подобри резерви и сигурен сум оти ќе се борат за шампионска титула, сепак добро е што ја добија утакмицава ќе има борба уште само што Мајами е уште главен фаворит се разбира

Мајами ја добива серијава според мене, али мислам дека не треба да се плука по Индијана, чии играчи стварно душата ја оставаат на терен и имаат огромна желба да ги победат фаворизираните Мајами. Пејсери имаат проблеми со агресивна одбрана, нешто што многу убаво го воочил Сполстра и го практикуваше на последниве две утакмици, особено на вчерашната. Е сеа Мајами многу ги јаде што се дефицитарни под обрачите, Хиберт и Вест доминираат во секој поглед, особено овој првиот. Стварно срце ми се исполнува кога конечно гледам еден добар центар во НБА, кој знае да фрли и хорок, и полухорок, знае да изигра со грб, и е доста добар во одбрана. Нормално Данкан си е стандарден тука, да не го заборавиме.

Мајами ја добива серијава според мене, али мислам дека не треба да се плука по Индијана, чии играчи стварно душата ја оставаат на терен и имаат огромна желба да ги победат фаворизираните Мајами. Пејсери имаат проблеми со агресивна одбрана, нешто што многу убаво го воочил Сполстра и го практикуваше на последниве две утакмици, особено на вчерашната. Е сеа Мајами многу ги јаде што се дефицитарни под обрачите, Хиберт и Вест доминираат во секој поглед, особено овој првиот. Стварно срце ми се исполнува кога конечно гледам еден добар центар во НБА, кој знае да фрли и хорок, и полухорок, знае да изигра со грб, и е доста добар во одбрана. Нормално Данкан си е стандарден тука, да не го заборавиме.

Да да, и мене ми е ќеф кога ќе видам таков old school центар да речам, макар што неможи баш така да се кажи, ама нема повеќе од тие центри кои играат хорок, полухорок, Хиберт ме враќа 10тина години наназад, незнам зошто ама неодоливо ме потсетува на Шек кога играше во Лејкерс.

Да да, и мене ми е ќеф кога ќе видам таков old school центар да речам, макар што неможи баш така да се кажи, ама нема повеќе од тие центри кои играат хорок, полухорок, Хиберт ме враќа 10тина години наназад, незнам зошто ама неодоливо ме потсетува на Шек кога играше во Лејкерс.

Баш сакав да го споредам со Шек али не напишав. Освен Данкан, кој сепак има малку поразлична игра од онаа стандардната за центри, бидејќи шутира и од пост, не е она тежок центар кој игра под кош. Па после Шек да бидам искрен не сум видел некој посебно добар центар што игра со грб, све се или дефанзивно ориентирани или офанзивно осакатени, како Диандре Џордан, или Тајсон Чендлер. Хиберт е право освежување за НБА, во регуларниот дел беше доста слаб ама се разигра кога највеќе требаше. Одлични предиспозиции има, 218 висина, долги раце, доста е подвижен за таа висина, знае со грб да игра, солиден процент има од слободни, едноставно одличен е. Ваквите центри се некако запоставени во НБА, све се сведува на брзина, јачина, куцање, без многу многу основни центарски елементи во играта.

Баш сакав да го споредам со Шек али не напишав. Освен Данкан, кој сепак има малку поразлична игра од онаа стандардната за центри, бидејќи шутира и од пост, не е она тежок центар кој игра под кош. Па после Шек да бидам искрен не сум видел некој посебно добар центар што игра со грб, све се или дефанзивно ориентирани или офанзивно осакатени, како Диандре Џордан, или Тајсон Чендлер. Хиберт е право освежување за НБА, во регуларниот дел беше доста слаб ама се разигра кога највеќе требаше. Одлични предиспозиции има, 218 висина, долги раце, доста е подвижен за таа висина, знае со грб да игра, солиден процент има од слободни, едноставно одличен е. Ваквите центри се некако запоставени во НБА, све се сведува на брзина, јачина, куцање, без многу многу основни центарски елементи во играта.

Искрено играчи како Диандре Џордан, шо свршуват деца од по 13-14 години на него, оти во цел натпревар еднаш ќе закуца, а ќе направи 20 неизнудени грешки неможам да ги смислам. Во таа категорија на "интересни центри" би го пишал и Ноа, со голема кошаркарска интелегенција ала Дивац, и такви нема повеќе, а Данкан си е друга приказна, како што кажа не е тежок центар, ама има огромна интелегенција...криво ми е што само малку го гледав Карл Мелоун....

Според мене Вејд направи чист степбек, немаше чекори никаде. Инаку за Хиберт, не е толку доминантен и офанзивно поткован колку што се слаби под кошот мајами. Не може шутерска 4ка да го чува џин од 220 цм и 130 кила. Исто како лани што имаше брејкаут сезона во регуларниот дел, кога го одбраа во ол старот така и сега има брејкаут постсезона. Имаше една солидни партии против Чендлер и Хорфорд 14/11 просек ама во оваа според мене му нема рамен под кошот.Значи буквално He does what he wants. Офанзивни скокови, банани, одбрана на рекет, поени. Пробаа на секаков начин да го вадат Бош за тројка за да ја рашири одбраната на Инди ама единствено не им успева, пошто имаат играчи со голема висина, брзина и брзи нозе. Ретко се случува мисмеч да има. Затоа и верувам дека ќе успеат да победат Инди во оваа серија. Можеа и Булс ама едноставно им фалеа главните играчи. Инди играат спора кошарка(мислам дека најмалку поседи имаа во просек имаа) ама на транзиции се убиствени, посебно coast-to-coast ѕверот Ленс Стивенсон. Единствено нешто е тоа што им фали клупа, т.е. кратка им е. Psycho T и Махинми играат само одбрана немаат напад, Пламли е повреден мислам а Агустин не се ни обидува да направи нешто. Јанг влегува чисто колку да фаулира и тоа е. Многу фали Грејнџер, ама со оглед на тоа дека има кревки колена и веќе е влезен длабоко во својот прајм, изгледа Инди ќе го трејдува на лето. Можно е за некои играчи од клупа или пак за драфт пикови.
Инаку како што кажав предходно, човекот кој личеше на тренер дури и кога имаше 25 години, Хорначек, е нов тренер на Феникс.

Не не, да не ме сфатиш погрешно, не викам јас дека е најдобар центар во лигата или нешто такво, али конечно да се избаци некој центар со центарска техника и со центарска игра. Од Хауард демек се очекуваше да биде новиот Шек ама ништо, млатење слама у празно е тоа, башка и повредите го скинаа. Иначе у право си, Мајами се дефицитарни на 5ка и затоа вака доминира Хиберт, иначе против Хауард, Бајнам и таквите тешки центри не би можел така лесно да дава кошеви, ипак они се од него физички појаки и ќе го гураат од под кош и нема да му даваат лесно да ја исфрла топката, ќе мора преку рака да шутира што ќе резултира со доста промашени шутеви.

Не не, да не ме сфатиш погрешно, не викам јас дека е најдобар центар во лигата или нешто такво, али конечно да се избаци некој центар со центарска техника и со центарска игра. Од Хауард демек се очекуваше да биде новиот Шек ама ништо, млатење слама у празно е тоа, башка и повредите го скинаа. Иначе у право си, Мајами се дефицитарни на 5ка и затоа вака доминира Хиберт, иначе против Хауард, Бајнам и таквите тешки центри не би можел така лесно да дава кошеви, ипак они се од него физички појаки и ќе го гураат од под кош и нема да му даваат лесно да ја исфрла топката, ќе мора преку рака да шутира што ќе резултира со доста промашени шутеви.

Kako некој шо ги има гледано 90 посто од утакмиците на Инди и на Хиберт,можам да ти кажам дека еднинствено Пачулија и Ал Хорфорд знаеја како многу успешно да го чуваат дебело испод просек. Не дека низ цела сезона играше константно во напад,ама во утакмиците против Атланта беше катастрофа. Цела среќа шо во плејоф не играше Пачулија пошто ќе си имаа големи проблеми. Не можам да се сетам дали беше годинава или лани во Атланта,Хиберт за скоро триесетина минути игра имаше 0 поени и 2 скока
а за плеј оф,и Хиберт и цел тим играат екстра мотивирано,нешто шо не се гледа кај Мајами. Некогаш ми се чини дека едино Леброн игра онака вистински и со желба за победа

^ И јас истово го мислам. Хиберт има одлични предиспозиции, ама од некоја причина стагнира, т.е. не гледам некој голем напредок во неговата игра, тие му се статистиките 12 и 9, +/- 1,2. Сеа јесда е млад уште, ама незнам колку ке може да стане центар бр. 1....
Е сега се разигра, нема играч што може да го чува од Мајами и значително му се зголемија бројките, дури има повеке офанзивни од дефанзивно скокови, ги јаде едноставно под кош. Ако идат у финале, е тоа ке биде вистински тест против Тими, плус Данкан ке одмара многу повеке од него, така што ке може да видиме и дали ке го искористи тоа.

Kako некој шо ги има гледано 90 посто од утакмиците на Инди и на Хиберт,можам да ти кажам дека еднинствено Пачулија и Ал Хорфорд знаеја како многу успешно да го чуваат дебело испод просек. Не дека низ цела сезона играше константно во напад,ама во утакмиците против Атланта беше катастрофа. Цела среќа шо во плејоф не играше Пачулија пошто ќе си имаа големи проблеми. Не можам да се сетам дали беше годинава или лани во Атланта,Хиберт за скоро триесетина минути игра имаше 0 поени и 2 скока
а за плеј оф,и Хиберт и цел тим играат екстра мотивирано,нешто шо не се гледа кај Мајами. Некогаш ми се чини дека едино Леброн игра онака вистински и со желба за победа

Абе у регуларен дел беше само сенка од ланската сезона, баш коментиравме со WhiteMamba мислам за тоа, дека Хиберт е тотално изгубен и го нема нигде. Али се разигра при крајот на регуларниот дел и во плеј офот и ја пронајде својата форма.
А иначе за Леброн у право си, гине човекот на терен, само мене ми е Вејд многу чуден, изгледа како да не се замара, вчера положување во контра промаши. :facepalm: Факт е дека од увек Вејд е ладна фаца, не покажува многу многу емоции али ипак, некако ми е изгубен во серијава.

ете ти ги чекорите плачко еден,и напиши на гугл basketball rules пошто очигледно не ги знаеш
а за гифот со Стивенсон,да беше Вејд ќе паднеше ко покосен.

kade se ova cekori be drugar???ti treba da sednes malku da razgledas pravila

хиберт бил ко шек :pos:
абе против хаслем и бош и вучевич 30/20 утакмици имаше ко на шала.

еве го хиберт против добри центари

http://www.basketball-reference.com/play-index/h2h_finder.cgi?request=1&p1=hibbero01&p2=duncati01

http://www.basketball-reference.com/play-index/h2h_finder.cgi?request=1&p1=hibbero01&p2=howardw01

http://www.basketball-reference.com/play-index/h2h_finder.cgi?request=1&p1=chandty01&p2=hibbero01

Позз.

Овој има проблеми со IQ-то жими се. Кој рече дека е ко Шек бе, рековме дека конечно после Шек да излезе еден центар што знае да изигра со грб, а не само да иде на куцање, т.е. центар што знае да ја искористи предноста против противничкиот играч. Далеку е Хиберт од Шек факт е тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom