Вистинско другарство, постои ли?

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Времињата денес и времињата порано се далеку различни... порано луѓето биле вистински, во денешно време да ти се слоши на улица луѓето сеири ќе си гледаат, па така и пријателите.... можат да ти бидат пријатели, но не и вистински, ретки се случаите кога човек ќе си најде вистински пријател и ќе го задржи за цел живот :)

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
, во денешно време да ти се слоши на улица луѓето сеири ќе си гледаат, па така и пријателите.... :)
Не заборавај дека прво мобилниот во рака и те снима за на јутуб како умираш :)

Иначе јас имам 4 пријатели...сите останати можам да кажам дека ми се познаници кои не можам да ги сместам ви групата на пријатели :) за жал тоа е мала бројка но доволна(за мене). А овие другиве материјалистиве...многу брзо си ги покажваат рогојте така да не треба мнoгу замарање за нив,дури и на глупава финта можиш да ги фатиш од шо се проѕирни :)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Не заборавај дека прво мобилниот во рака и те снима за на јутуб како умираш :)

Иначе јас имам 4 пријатели...сите останати можам да кажам дека ми се познаници кои не можам да ги сместам ви групата на пријатели :) за жал тоа е мала бројка но доволна(за мене). А овие другиве материјалистиве...многу брзо си ги покажваат рогојте така да не треба мнoгу замарање за нив,дури и на глупава финта можиш да ги фатиш од шо се проѕирни :)
Имаш право ќе те снимаат па на јутјуб ќе те стаат, таква е денешницава :)
Иако викаме народнине поговорки важеле на времето, сега не, ама се лажеме.... убаво рекле.. подобро 1 вистински пријател, одколку 1000 лажни ;)

Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
Да, се имам разочарано во некои другарки, но оние кои биле секогаш тука уште се. И тоа е обострано. Низ многу имаме поминато и тоа кога успеавме да го поминиме, добро е. Пријателствата не создаваат самите. И не траат сами. Мора да се инвестира во нив ( ова многу економски, по струката, али така е), мора да се одвојува време за пријателите. Тоа ти е исто како во банка. Неможиш да се разбудиш еден ден на 70 години и да очекуваш дека ќе имаш пари и пари на сметката во банката. Ако не си штедел со текот на годините, круши ќе имаш во банката, а дали и тоа. Така и за другарството.

Тоа е и најголем проблем денес. Никој веќе нема време за другарство, оти другарствата одзимаат време. Сите се другари кога треба да се пие, никој кога треба да се плати. Сите се другари за глупости тропање, никој за да каже застанете. Сите се другари за да ги ислушаш, никој не сака да слуша. Затоа нема веќе другарства..

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Денешното пријателство е хаос, ретко кој има вистински пријател..., се дружат со тебе додека имаат корист, а потоа те оставаат, а не сфаќаат дали оној кој ги сакал и ценел е повреден.

Блаугранец!

mes que un club!
Член од
28 август 2009
Мислења
785
Поени од реакции
176
Денешново другарство не е другарство. Се дружи со тебе додека фати женска/дечко, и после чао. Друга работа, настрана дечкото и женската, многу дволичност има у друштвава, се зад грб ти работат. Многу поубоо беше порано.

GlaDOS

Surreal Fag
Член од
27 март 2012
Мислења
141
Поени од реакции
38
Денешново другарство не е другарство. Се дружи со тебе додека фати женска/дечко, и после чао. Друга работа, настрана дечкото и женската, многу дволичност има у друштвава, се зад грб ти работат. Многу поубоо беше порано.
Ова !

Секогаш мајка ми ми вика дека сум многу добар и дека тоа на крај ќе ти се врати со лошо, дека не чини секогаш да си добар, дека треба да кажеш НЕ на некои работи. Кога видов дека пред мене го пцуе и озборува, а другиот ден се "најдобри другари". Кога плачеше која му е тешко, а после се замислуваше пред другари и другари. Одтогаш ама за никој и за ништо не ми е гајле. И не, мислам дека нема право пријателство

Sent from my LT22i using Tapatalk 2

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Само со куче...Такви се денес луѓето тешки подлеци другари се со тебе се дури не начекаат нешто па да те шитнат во буквална смисла...Еве да се земам ја за пример другари од маало што се знам со нив добри 10 години ми свртеа грб за 10 дена дур бев на одмор и тоа не по моја вина се поради нивната глупоќа и неинтелигенција ама ако,сите си коментираат еден зад друг , со мене еден муабет со нив друг муабет и така се врти таа топка што прави да се разделат луѓето за кратко.Најчесто љубомората и зависта прават непријателство и она чуство како да го наречам да се истакнат на тебе и во еден момент согледуваат дека не дозволуваш едноставно да се пред тебе во било што и така натаму.Мој совет според мои сфаќања е со никој ама баш никој да не бидете како гз и гаќи да речам пошто еден ден или гаќите ќе се скинат или гзот ќе се исере... :facepalm:
--- надополнето: 25 јули 2013 во 03:03 ---
Другарството постоело некогаш но денес не.

Па не денес нормално,порано немале ајфони,лаптопи и лајна не викам дека било нешто подобро али другарството им било основна занимација ама тоа е денешното општество направи многу глупава младина и од него се е можно и треба да се очекува.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Само со куче...Такви се денес луѓето тешки подлеци другари се со тебе се дури не начекаат нешто па да те шитнат во буквална смисла...

Кога ќе прочитам вакво нешто, одма ми доаѓа на ум дека тој што ова го вели или пишува во случајов е всушност таква личност.

И жена ти, здравје покрај сопруга треба да ти биде и другар. Исто и во нејзе нема да имаш доверба и ќе и викаш секоја вечер пред легнување.

„Мх, каков брачен другар, подобро куче да си имам“ и ќе отидеш во дневна да спиеш со кучето.

Постои другарство луѓе, постои.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Само со куче...Такви се денес луѓето тешки подлеци другари се со тебе се дури не начекаат нешто па да те шитнат во буквална смисла...Еве да се земам ја за пример другари од маало што се знам со нив добри 10 години ми свртеа грб за 10 дена дур бев на одмор и тоа не по моја вина се поради нивната глупоќа и неинтелигенција ама ако,сите си коментираат еден зад друг , со мене еден муабет со нив друг муабет и така се врти таа топка што прави да се разделат луѓето за кратко.Најчесто љубомората и зависта прават непријателство и она чуство како да го наречам да се истакнат на тебе и во еден момент согледуваат дека не дозволуваш едноставно да се пред тебе во било што и така натаму.Мој совет според мои сфаќања е со никој ама баш никој да не бидете како гз и гаќи да речам пошто еден ден или гаќите ќе се скинат или гзот ќе се исере... :facepalm:
--- надополнето: 25 јули 2013 во 03:03 ---

Па не денес нормално,порано немале ајфони,лаптопи и лајна не викам дека било нешто подобро али другарството им било основна занимација ама тоа е денешното општество направи многу глупава младина и од него се е можно и треба да се очекува.
Нема другарство затоа што денеска т.е. веќе 2 децении наназад е нов систем за нас Капитализам систем во кој се ценат пред се материјалните добра, а не духовните ...
Како второ интересот за дружба е доста намален бидејќи порано немало ниту мобилни, смартфони, компјутери, таблети, интернет... и едноставно децата па и возрасните а и воопшто луѓето биле приморани повеќе време да поминуваат заедно и да се дружат, се одело доста повеќе на гости кај роднини, комшии, пријатели... но денеска овие технолошки принајдоци буквално ги затворија луѓето во сопствениот дом(говорам за во слободното време) !
Трето постои голема љубомора, завист, ривалство и натпреварување помеѓу луѓето кој повеќе да се истакне, кој повеќе да/ќе успее во животот, кој повеќе да се покаже пред другите секако со материјални добра бидејќи денеска е Капитализам систем во кој се цени исклучиво Материјалното !
А другарството еднаш ако го спое*еш толку, тешко дека веќе со истата таа личност повторно некогаш ќе се спријателите, а најмногу другарствата се расипуваат поради злите јазици, поткажување, издајништво, кодошлук, оговарање и сл. доволно е некој да каже нешто лошо за тебе и повеќе да не сакаш да го видиш пред очи тој човек а не пак другари да бидете !

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
Vistinski drugari [ki] postojat ali ne kako porano sega drugarstfoto go krade ajfon.ponekogas drugarot tie po blizok od brat

Kajgana Shop

На врв Bottom