Реков и пак ќе речам (напишам) постои но тоа можат да бидат највеќе двајца, од секој друг ќе добиеш нож во грб, порано или подоцна.
Да и тоа одсабајле, ми го побара лаптопот за интервју за работа, а мене ми требаше (исто за работа) и не му го дадов.... и мене ми е многу жал, ама невработен сум, со мало дете и секој денар ми е важен, на некој начин животот ме натера да му свртам грб на другар ми...Си му забил на некој твој другар нож во грб?
Да и тоа одсабајле, ми го побара лаптопот за интервју за работа, а мене ми требаше (исто за работа) и не му го дадов.... и мене ми е многу жал, ама невработен сум, со мало дете и секој денар ми е важен, на некој начин животот ме натера да му свртам грб на другар ми...
Кога ќе прочитам вакво нешто, одма ми доаѓа на ум дека тој што ова го вели или пишува во случајов е всушност таква личност.
И жена ти, здравје покрај сопруга треба да ти биде и другар. Исто и во нејзе нема да имаш доверба и ќе и викаш секоја вечер пред легнување.
„Мх, каков брачен другар, подобро куче да си имам“ и ќе отидеш во дневна да спиеш со кучето.
Постои другарство луѓе, постои.
Ова !
Секогаш мајка ми ми вика дека сум многу добар и дека тоа на крај ќе ти се врати со лошо, дека не чини секогаш да си добар, дека треба да кажеш НЕ на некои работи. Кога видов дека пред мене го пцуе и озборува, а другиот ден се "најдобри другари". Кога плачеше која му е тешко, а после се замислуваше пред другари и другари. Одтогаш ама за никој и за ништо не ми е гајле. И не, мислам дека нема право пријателство
Sent from my LT22i using Tapatalk 2