Doctor Who

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Одлична епизода ама очекував повеќе за series finale. Треба да ги вратат приказните со 2 епизоди, така повеќе се добива време да се развие приказната како што треба.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Introducing John Hurt as the Doctor; best cliffhanger ever!
И покрај фактот што имам ептен ограничено познавање за првите 8 реинкарнации на докторот, мислам дека ова ќе биде поврзано со the Time War.
Затоа што најмалку се знае за тој период измеѓу тв филмот од 1996, и почетокот на NewWho. И затоа што 11 го позна кој е, ме наведува да помислам дека е токму 8 (остарен), а не 12 или некој од понатамошните.
But it's probably bollocks anyway, сигурно одма ќе наидам на нешто што ја побива теоријава.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Introducing John Hurt as the Doctor; best cliffhanger ever!
И покрај фактот што имам ептен ограничено познавање за првите 8 реинкарнации на докторот, мислам дека ова ќе биде поврзано со the Time War.
Затоа што најмалку се знае за тој период измеѓу тв филмот од 1996, и почетокот на NewWho. И затоа што 11 го позна кој е, ме наведува да помислам дека е токму 8 (остарен), а не 12 или некој од понатамошните.
But it's probably bollocks anyway, сигурно одма ќе наидам на нешто што ја побива теоријава.
Сите теории велат дека тој е изгубената регенерација помеѓу 8ката (филмскиот) и 9ката (Фантастик Доктор) т.е. тој е човек кој едноставно не го заслужува епитетот да се вика Доктор поради своите дела. Е сеа, тој период се случила Time War па очигледно збори за тој нас. Но со оглед што Hurt вика дека е тајна (а војната е еден од најпознатите настани во историјата на Галаксијата) тогаш веројатно се работи за нешто друго за времетраење на војната или пак причината за некое дејствие.
Иако може да е идна регенерација, познатиот негативец Valeyard, кој е меѓу-регенерација кој решава да не го следи Doctor фазонот, кој се појавил во класичната серија, па со искуството од тогаш, 11ката го има препознато.

Како и да е - Мофат.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Го гледав со последните два доктори
Cristopher Eccleston според мене е незаменлив за таа улога и со кеф го гледав и чекав филмот додека глумеше тој.
David Tennant добар е али со Eccleston според мене не можи.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
И тоа за Valeyard е добра теорија, ептен интересен концепт има ликот.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Го гледав со последните два доктори
Cristopher Eccleston според мене е незаменлив за таа улога и со кеф го гледав и чекав филмот додека глумеше тој.
David Tennant добар е али со Eccleston според мене не можи.
Јас не се слагам со тебе, баш Тенант и Смит се прави доктори и во фаца и во движење. Овој може да глуми во некој акционен филм или обезбедување. Ко Џејснон Сатам е.

Дејвид, Мет > Еклестон

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас не се слагам со тебе, баш Тенант и Смит се прави доктори и во фаца и во движење. Овој може да глуми во некој акционен филм или обезбедување. Ко Џејснон Сатам е.

Дејвид, Мет > Еклестон
Еклстоун си ја заврши својата работа одлично, како Докторот со болка, кој уште се обвинува себеси. Мрачен и тажен Доктор, кој сепак наоѓаше сила да се насмее. Тенант и Смит се поинакви Доктори. Тенант е полабав и почовечки, поради тоа што е приврзан за Роуз, додека Смит е тотално нова приказна, едноставно не сака другите луѓе со него да патат како што патеа за време на Тенант, ама сепак не му успева баш.

Како и да е - се работи за еден ист лик и сите се одлични. :icon_lol:

Иначе, еве ви време до специјалката, па по повод 50 години, изгледајте по неколку епизоди од класичните Доктори и видете како секој се разликува по карактерот, последично по тоа што правел минатиот Доктор. Еклстоун не кажал кој поранешен Доктор му бил инспирација, додека Тенант кажал дека инспирација му бил Бејкер (Петтиот Доктор, тој со шалот), додека за Смит е Вториот Доктор.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
^^Шо знам, на мене не ми се свиѓа идејата за Кристофер за доктор. Точно дека добро го одигра, според приказната како што треба и дека е страва глумец ама ги нема покретите и фаците што ги прават овие двајца. Ептен се класа они а и за доктор, не е кратка коса. Ептен е обичен. Можда и затоа не ме импресионира за разлика од овие двајца. :)

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
^^Шо знам, на мене не ми се свиѓа идејата за Кристофер за доктор. Точно дека добро го одигра, според приказната како што треба и дека е страва глумец ама ги нема покретите и фаците што ги прават овие двајца. Ептен се класа они а и за доктор, не е кратка коса. Ептен е обичен. Можда и затоа не ме импресионира за разлика од овие двајца. :)
Де бе секој го замислува различно докторот, незначи дека треба да има некоја шашава фризура или незнам што. Мене баш тој ми беше најфаца, некако како најсигурен ми делува со движења, говор и она што го говори, али не велам дека Тенант беше лош само некако пофаца ми е Еклестоун

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Тоа дека е премногу обично облечен и фризурата - се согласувам. Ама и со тоа е причина, бидејќи е милитантен, роден во војна. Исто како и мета-докторот, тој во другиот универзум, променет поради присуството на Роуз.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.231
So, Matt Smith is still a go? Или ќе продужи со John Hurt како доктор, т.е според теориите ќе продужи како prequel за време на the Time War со John Hurt?
Нова сезона после 50 годишнината ќе има така? Иначе добро беше финалето, а ми се допадна класичното сврзување на цела сезона со настаните.

Kajgana Shop

На врв Bottom