A Song of Ice and Fire

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Ќе ја завршат со некоја сцена на Daenerys, која што ја нема во книгите. А може и некоја што ја има, со оглед на тоа што епизодата се вика Mhysa. Веројатно кога ќе го ослободи Yunkai, и ослободените робови ќе викаат "mhysa, mhysa....", и сите ќе бидат среќни and so on.
Очигледно е дека е fan favourite кога станува збор за серијава. А што е интересно, еден од најкритикуваните ликови кај оние што ги читаат книгите.
Кога почнавме ние да ја хејтаме Daenerys, после петтата книга?! Или петтата книга беше само eye opener.
Како и да е, ќе и измислуваат дејства само за да биде што поприсутна, иако знаеме колку досадна станува нејзината приказна понатаму.

Инаку, да би бирал јас, веројатно првото појавување на unCat. Може да прикажат како Beric ја оживува.
Смртта на Joffrey мислам дека ќе ја чуваат за во наредната сезона.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Глеам ги набројуваш делата на сер Џејми, обидувајќи се да ја докажеш/покажеш неговата вредност (храброст). Сметам дека си заборавил еден битен настан,хронолошки баш овде, измеѓу овие твои пасуси. Нешто големо и баш во контекст на муабетот за неговата борбена спремност, храброст... Ти текнува?

не е никаков споилер
Тука те цитирав оти во темата за серијата палат огнови да ги запалат сите што дискутираат спојлери или нешто слично.

Не ми текнува за што ми зборуваш? Кој е тој настан што е толку важен во развитокот на Jaime?

А тоа што го пишав за Whispering Wood не знам зошто мислиш дека е спојлер. Веќе се случи тоа во првата сезона, а во втората сезона Karstark бараше да го погубат Jaime.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.365
Поени од реакции
84.594
Тука те цитирав оти во темата за серијата палат огнови да ги запалат сите што дискутираат спојлери или нешто слично.

Не ми текнува за што ми зборуваш? Кој е тој настан што е толку важен во развитокот на Jaime?

А тоа што го пишав за Whispering Wood не знам зошто мислиш дека е спојлер. Веќе се случи тоа во првата сезона, а во втората сезона Karstark бараше да го погубат Jaime.
Не е никаков споилер - се однесуваше за одговорот што треба да ми го дадеш, но бидејќи го пишав на крај, можеби личело дека се однесува на Висперинг Вудс. За да не испоскокаат одма сите, затоа го пишав.

Не реков дека важен за развојот на Џејми, туку во контекст на покажувањето на неговата храброст. Битка една, не ти текнува?

ОК,
он и Нед и Мормонт, а секако и Торос, учествуваа во опсадата на Пајк, одкога Станис ги среди Виктарион и ко., со маневарот кај Убавото Острово, мислам беше. Беше истакнато дека најдобрите борци на страната на Роберт, биле он и Нед, мада доста често, кога зборат за тој настан, го потенцираат влегувањето на Торос,во ѕидините.

ова го нема на вики-страната на Џејми, зошто - не знам

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Не е никаков споилер - се однесуваше за одговорот што треба да ми го дадеш, но бидејќи го пишав на крај, можеби личело дека се однесува на Висперинг Вудс. За да не испоскокаат одма сите, затоа го пишав.

Не реков дека важен за развојот на Џејми, туку во контекст на покажувањето на неговата храброст. Битка една, не ти текнува?

ОК,
он и Нед и Мормонт, а секако и Торос, учествуваа во опсадата на Пајк, одкога Станис ги среди Виктарион и ко., со маневарот кај Убавото Острово, мислам беше. Беше истакнато дека најдобрите борци на страната на Роберт, биле он и Нед, мада доста често, кога зборат за тој настан, го потенцираат влегувањето на Торос,во ѕидините.

ова го нема на вики-страната на Џејми, зошто - не знам
Кај и да одел Robert, го оставал Jaime во градот, заедно со Cersei.

А тоа што Ned бил еден од најдобрите борци не е баш за пофалба на напаѓачите на Pyke. Тој не е ништо повеќе од просечен борец, а штом го сметале за еден од најдобите при опсадата, претопоставувам дека и многу други докажани воини не биле таму, не само Jaime. Ни Selmy не учествуваше во битката.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Смртта на Joffrey мислам дека ќе ја чуваат за во наредната сезона.
Хмммм јас мислам во оваа ќе се деси. Како иде хронолошки, смртта на Џофри па Црвената свадба или обратно?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.858
Поени од реакции
10.333
Хмммм јас мислам во оваа ќе се деси. Како иде хронолошки, смртта на Џофри па Црвената свадба или обратно?
Red Wedding па Purple Wedding после неа, барем јас така мислам. Сезонава нема шанси да го скинат Џофри, RW е 9та епизода (претпоставувам според насловот на епизодата), па после се стивнуваат работите (прва сезона 9та епизода го скинаа Нед, втората сезона 9та епизода беше Blackwater). Најверојатно другата сезона околу 4та-5та епизода ќе биде тоа.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Red Wedding па Purple Wedding после неа, барем јас така мислам. Сезонава нема шанси да го скинат Џофри, RW е 9та епизода (претпоставувам според насловот на епизодата), па после се стивнуваат работите (прва сезона 9та епизода го скинаа Нед, втората сезона 9та епизода беше Blackwater). Најверојатно другата сезона околу 4та-5та епизода ќе биде тоа.
Ааа епа во право си.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
прво RW, па после тирион и санса, знам нешто сакаше Џофри главата на роб да и ја даде на санса за подарок за свадбата

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Тhere's only one man with an army that big who hasn't sided with the Lannisters. Тhe man who's daughter I was supposed to marry. Walder Frey.

прво RW, па после тирион и санса, знам нешто сакаше Џофри главата на роб да и ја даде на санса за подарок за свадбата
Прво Tyrion и Sansa е. Памтам дека Tywin му кажува на Tyrion што се случи so Robb 2-3 недели после свадбата. Тoa со главата нема врска со свадба. Joffrey сакаше да и даде главата на Robb just for laughs.

Мислам дека свадабата Tyrion/Sansa ќе ја гледаме 7 епизода, оти треба да има малку време меѓу неа и Црвената Свадба.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
ајде едно прашање, кој мислите дека е најдобриот фајтер во серијалот ??
јас сум за Артур Дејн,Џејми и Баристан

Член од
14 август 2006
Мислења
45.365
Поени од реакции
84.594
ајде едно прашање, кој мислите дека е најдобриот фајтер во серијалот ??
јас сум за Артур Дејн,Џејми и Баристан
тие се

но под услов, Баристан да е млад, Џејми цел, а Артур со Утринска Ѕвезда.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.365
Поени од реакции
84.594
да де :) и берик е тука негде според мене
изгледа не.

можеш тука негде да ги стаиш можда: Грегор, Силниот Белвас, Црвена Кобра и Виктарион (сигурно уште некој, Роберт можда, Бриена?). Берик не е нивна лига тепач. IMO

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
изгледа не.

можеш тука негде да ги стаиш можда: Грегор, Силниот Белвас, Црвена Кобра и Виктарион (сигурно уште некој, Роберт можда, Бриена?). Берик не е нивна лига тепач. IMO
берик беше талентот, прилично добро се покажуваше на турнирите, млад ама прилично талентиран, осакатувањата што ги претрпи му беа пресудни да ја изгуби борбата со сандор, сандор според мене е подобар од Грегор, грегор е само една планина мускули, и роберт за време на бунтот беше стварно јак, и Регар исто.
Оберин беше онака трикстер, Виктарион го знам само онака не сум уште до четврта книга да читам за него

Kajgana Shop

На врв Bottom