A Song of Ice and Fire

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ако за сапуници сметаш серии чии епизоди имаат буџет од над милион долари, со масовни битки, непредвидливи и напнати ситуации, тогаш да, ова е дефинитивно сапуница.
Еј стварно, неколку личности ми имаат кажано дека серијата им личи на теленовела. Као "Замисли да немаше толку пари вложено во серијава, ќе беше апла сапуница."

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Еј стварно, неколку личности ми имаат кажано дека серијата им личи на теленовела. Као "Замисли да немаше толку пари вложено во серијава, ќе беше апла сапуница."
Па како нема да им личи кога се што гледале е Касанда и Есмералда, после Бандини и Мандини, а сега Ѓузел и Базел... Нормално е, тие за LOTR би рекле сапуница е да имаше уште некој дел, за нив се што е 5+ епизоди е сапуница.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Sapunica. I sto podaleku odi, se povekje potsekja na cista sapunica.
Имаш очи и уши ама за џабе, глуп си како тиква. Гледај си таму величествениот и бурни времиња и немој да јадеш трици на погрешно место.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ги имат книгите на интернет, на српски или хрвацки?

Absu Lamja Shinbyeong

Priestess of Prometheus
Член од
5 јануари 2013
Мислења
35
Поени од реакции
30
Hhahaha, heads are rolling...de, de, ne se napnuvajte tolku, ne ve vregjam, samo go iznesuvam mislenjeto i toa ne samo za serijata, tuku i za knigite. Vistina, lugjeto razlicno mozat da go definiraat toa sto e sapunica. Npr., za mene e sapunica se sto se raboti za kralot sto go siluval cicko mu, pa tetka mu umrela, pa ispadnalo deka ne e mrtva, potoa kerkata se izebala so istiot gore spomnat cicko itd. Mislam deka ke bese mnogu podobro da ne gi tegnese tolku knigite. Prvite tri mi bea vo red, posle vekje pocna da me nervira i da se razvodnuva mnogu. Ama, toa e samo moeto mislenje.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ако за сапуници сметаш серии чии епизоди имаат буџет од над милион долари, со масовни битки, непредвидливи и напнати ситуации, тогаш да, ова е дефинитивно сапуница.

Плус, ваквите коментари би требало да одат во темата за серијата, а не тука. Овде зборуваме за книгите.
Имаше една масовна битка во која во ниедна сцена немаше повеќе од 30-50 луѓе.И тоа цела сезона го тупеа како последната епизода ќе била бог знае што.Диверзијата на роб кога праќа војска да го нападне кампот на Ланистите се состоеше од 20 луѓе како трчаат надоле по рид.

Кои масовни битки те молам кажи ми? Единствената работа поради која ја гледаат сите серијата е зошто конечно чекаат да се случи нешто што ќе промени нешто,од почетокот цело време се спрема за нешто големо и нема ништо.Спроред тоа како некој ликови се дозволува да умрат и одма ги заменуваат други се кладам дека и 90% од ликовиве да умрат нема да се смени ништо,освен што ќе убацат нови ликови со нови приказни кој што на ниеден начин не влијаат на глобалната приказна.ПАТ позиција.

Серијава е како да играш WOW интересно е али без END GAME.Со тоа што писателов уште пишува книги не верувам дека некој ќе го види крајот за помалку од 5 години.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Имаше една масовна битка во која во ниедна сцена немаше повеќе од 30-50 луѓе.И тоа цела сезона го тупеа како последната епизода ќе била бог знае што.Диверзијата на роб кога праќа војска да го нападне кампот на Ланистите се состоеше од 20 луѓе како трчаат надоле по рид.

Кои масовни битки те молам кажи ми? Единствената работа поради која ја гледаат сите серијата е зошто конечно чекаат да се случи нешто што ќе промени нешто,од почетокот цело време се спрема за нешто големо и нема ништо.Спроред тоа како некој ликови се дозволува да умрат и одма ги заменуваат други се кладам дека и 90% од ликовиве да умрат нема да се смени ништо,освен што ќе убацат нови ликови со нови приказни кој што на ниеден начин не влијаат на глобалната приказна.ПАТ позиција.

Серијава е како да играш WOW интересно е али без END GAME.Со тоа што писателов уште пишува книги не верувам дека некој ќе го види крајот за помалку од 5 години.
А во кои серии има битки со повеќе луѓе? Во Спартак, каде се е направено со CGI? Колку сакате вие, не знам. Game of Thrones е серија, го нема буџетот кој го имаше Lord of the Rings. Многу пари од буџетот се трошат на сетовите и костимографијата. Ако ги гледаше Making Game of Thrones видеата, ќе видеше колку труд треба бил вложен само во еден шатор за сцените зад ѕидот.

Ти ги имаш прочитано книгите? Ако ги немаш, прочитај ги, ќе видиш дека смртта на кој било лик, без разлика дали е главен или спореден има големи последици и како резултат се јавуваат огромни промени.

И ај сега ти кажи ми, кој е тој лик што одма бил заменет со друг после смртта?

Леле видете ја темава :)
Not sure if trolling...or just plain dumb. :facepalm:

Од кај ги извадија тие глупости не знам...

Член од
25 мај 2012
Мислења
25
Поени од реакции
16

Во книгите битките се со многу повеќе луге
И мислам дека малку си ја промашил темата :tapp:

Член од
31 март 2010
Мислења
24
Поени од реакции
12
Баш секоја смрт си носи последици. Пр. смртта на Ед Старк предизвика Роб да збесне и да посака Ланистерс да ги згази. Смртта на Кал Дрого остави последици у смисла на племето Дотраки, значително се намали и се е препуштено на Калиси и сл. Како што споменаа погоре го нема тој буџет на The lord of the rings и што сакате :D Плус се снима во 5-6 земји што е сигутрно голем трошок. Викаат дека доста е скратено од книгите ама сето тоа е нормално. Мое мислење е дека е извонреден али секако секој си има различно мислење и напротив не се трудам да побијам нечие :)

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Ги имат книгите на интернет, на српски или хрвацки?

Бацко, можеш да ги најдеш изданијата на Лагуна (одличен српски превод) во Топер, на пример- на влез во ГТЦ од страната на ХолидејИн или во ТЦ Буњаковец. Ги гледав, мислам и во книжара спроти Мекдоналдс кај Рекорд...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
За Late Lord Frey
Интересно е ова именце, што му го закачи Хостер, а у ствари он не само што го надживеа татко му, него и него го испрати...
За Late Lord Frey... Hoster не мислеше да му речи " Умрен еден " туку тоа име му го даде оти многу касно за време не Бунтот на Robert се приклучи во војната. Исто како Tywin, чекаше да види кој има предност и се придружи на страната на бунтовниците. Значи, не беше работата да го навреди дека е стар или нешто слично, туку дека задоцни за војната.

.
Точно е ова. Но двозначно е значењето. Значи и задоцнет, но и починат.

И самиот Лорд Фреј, ја експлоатира таа двозначност, во првата книга (стр.504, српско издание на Лагуна), кога преговара со Кејт, зборува за татко и:
"- Знаеш, ме вика покојниот Лорд Фреј. Сака можеби да каже дека сум мртов? Е, па не сум мртов и, ти ветувам, ќе го надживеам, како што го надживеав и татко му."

...и си го одржа ветувањето.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Дечаци ја запоставувате темава.
Ајде, како мислите дека ќе заврши сезонава? Јас се си мислам со смртта на Џофри, или со отварањето на очите на Кејтлин после Црвената венчавка.

Kajgana Shop

На врв Bottom