A
andrea85
Гостин
Имам работа моментално,сум пробала и на некои други поатрактивни места, знаеме сите дека се е со црвени книшки . Е сеа јас ти зборам дека ефектот од инвестициите не можеш да го бараш веднаш ме разбираш ли! треба време, малку за да почнат со производство и извоз фирмит со полн капацитет ко што се планирани, по нив да дојдат барем уште толку... што си се запнал податоци та податоци. И демек според тие податоци, претходно за потрошувачката кошница беа вероостојни за преживување..////добро, права струка. Сигурно не си пробала да најдеш работа како економист само следејќи огласи. Дали знаеш колку економисти се побарани за овие година две и дали знаеш колку кандидати конкурираат за едно работно место економист во фирма?
мене не ме интересира дали е бранко или стојан. Понискиот ешалон (советници, кабинети, секретари...) е тукуречи ист сиве овие години. Мене ме интересираат ефектите кои ги спомена од оние параметри кои ти ги посочив плус дал знаеш колкава е номиналната, колку реалната плата и дали знаеш зошто се укинаа податоците за потрошувачка корпа (патем секоја нормална држава во Европа ги пресметува). Како економист кој вели дека има ефекти, би требало овие податоци да ги имаш.