Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јас исто така преминав од Сони Ериксон W395 на Икспериа Типо и вервај кај Типото не се слуша толку убаво музика. Сепак кај Ериксонот има два звучника.
Чекај малку, изгледа се збунив тро :P Ти кога рече на Типото мислеше на Икспериа Типо или Сони Икспериа Типо?
Добро не може еден нов телефон до толку да е лош во репродуцирање музика? Иначе вокмениве од Сони Ериксон шо беа човече....:eek: кој звук го вадат то е чудо.

Изгледа ќе падне одлуката на алкател ОТ916. Кога би имал пари би си го земал телефонов нокиа c5-00 5mp, единствено што нема е wifi, но тоа е мал проблем.

се наоѓа вакво нешто во скопјево ... футролата !!!
IMG_7340.jpg

IMG_7341.jpg

Ако ви кочат телефоните, ѕирнете што апликации имате. Ако има некоја сомнителна избришете ја. Од време на време правете рестарт, нека се освежат процесите и рамот. Препорачливо е и да не го полните телфонот до крај. Чувајте некои 20-30% слободни.

Таск килери врска немаат. Истото важи и за вируси, односно анти-вируси.

се наоѓа вакво нешто во скопјево ... футролата !!!
Тешко кај нас.
http://www.ebay.com/itm/SPIGEN-SGP-..._MobilePhonesCasesPouches&hash=item27c81c21c8

Ако ви кочат телефоните, ѕирнете што апликации имате. Ако има некоја сомнителна избришете ја. Од време на време правете рестарт, нека се освежат процесите и рамот. Препорачливо е и да не го полните телфонот до крај. Чувајте некои 20-30% слободни.

Таск килери врска немаат. Истото важи и за вируси, односно анти-вируси.

Тешко кај нас.
http://www.ebay.com/itm/SPIGEN-SGP-..._MobilePhonesCasesPouches&hash=item27c81c21c8

ne ti drzi voda mislenjeto, razlikata bez i so task killer e povekje od ocigledna sega ti ako imas nexus normalno deka nema da ti koci tolku kako poeftinite androidi.

Шо мислите за овај телефон?
vivaz-black-pl.jpg

Вака изгледа супер, ама прочитав еден куп поплаки :cautious:

da ve prasam kolku odat nokia e72 gold model imam eden sakam da prodavam ?/

Добро не може еден нов телефон до толку да е лош во репродуцирање музика? Иначе вокмениве од Сони Ериксон шо беа човече....:eek: кој звук го вадат то е чудо.
Јас не реков дека Tipoto лошо репродуцира музика туку дека е послаб за разлика од вокмен на Сони Ериксон.

Изгледа ќе падне одлуката на алкател ОТ916. Кога би имал пари би си го земал телефонов нокиа c5-00 5mp, единствено што нема е wifi, но тоа е мал проблем.
Од тие што ги нареди во претходниот пост овој ти е најдобар. Андроид има блиц камерата му е ок батеријата 1500 mah добра е не е некоја слаба али ипак знаеш дека смарфоните не држат батерија многу, телефонот е на тач а и имаш QWERTY таститура.
E сега екранот малце му е малечок али имаш таститура за пишување така да.

Xperia Tipo или ZTE Blade III ? И зошто?

Од тие што ги нареди во претходниот пост овој ти е најдобар. Андроид има блиц камерата му е ок батеријата 1500 mah добра е не е некоја слаба али ипак знаеш дека смарфоните не држат батерија многу, телефонот е на тач а и имаш QWERTY таститура.
E сега екранот малце му е малечок али имаш таститура за пишување така да.
Фала, веќе го земав и презадоволен сум од: камера(која е патем 5мп а не 3,2 како што пишува секаде?), звук, можам да кажам и од тастатурата за која бев скептик, јбг навика на онаа со 3 букви на едно копче. Сликите после ќе ги префрлам на пц да видам каков квалитет се.
Едно што ме чуди е wifi, го вклучив, подесив број кој сака, бирав да запомни, ставив на ауто, не бирав која заштита има рутерот, само си пишува scanning, connecting, disconnected и така во круг.
Може ли некој да ми ги објасни ознаките горе кои се јавуваат, што е:
E, H? Да знам кое што значи да не трошам беспотребно интернет кој е бесплатен 50мб месечно. По мое Е би требало да е мобилниот интернет од ОНЕ, а Н хотспот т.е рутерот кој ми го пронаоѓа во куќава?

Ќе го пофалам и bluetooth кој лета со преносот:D Порано на сони ериксон имаше опција да командуваш со туѓ телефон/компјутер преку bluetooth, пример влегуваш во друг телефон и прегледуваш слики, мп3, можеше дури и да му влезеш во повиците и да ги вртиш последните повици итн. Можеше и преку bluesoleil да го командуваш и компјутерот, активираш програми, играв тогаш driv3r со помош на мобилниот. Овдека приметив дека можев да влезам во nokia 5310 и да имам целосна контрола врз меморијата(можеби и нешто друго имало), да си копирам фајлови и сл.

Xperia Tipo или ZTE Blade III ? И зошто?

Го имам еве скоро недела дена и имам само пофални зборови за него.Ке ти ги кажам причините зошто за него.Прво има очигледно поголем екран.Има голема разлика во екрани од типото и блејдот.Типото има 3.2 инчи а блејдот 4 инчи.Второ има двојно поголема резолуција на екранот.Другар мој има галакси 2 и можам да кажам во екран не видов разлики помеѓу нив.Во софтвер се исти и двата работат на ice cream сендвичот.Камерата му е 5 за разлика на типото кој има 3.2мегапиксели.Има многу добра батерија која е и појака од таа на типото.Има 4 гига внатрешна меморија која може да ја зголемиш со микро сд картичка до 32 гига.Се на се многу убав и на изглед и во функции телефонот.Е сега некој ке спомне едниот е Сони а другиот ЗТЕ.Јас воопшто не жалам за изборот.Искрено и доста ефтино се зема телефонот ако е со договор.Со еден збор за тие пари добиваш и повеќе него што плаќаш :)

И да ако ти е за интернет и сакаш да сурфаш тогаш дефинитивно зимај телефон со поголем екран.Милина е сурфањето на интернет преку wi-fi на блејдот.Симнав Опера mobile browser на него а бе лета телефонот.Тастатурата е супер екранот многу ме изненади со неговата прецизност и сензитивност.Јас не би ни се двоумел помеѓу овие два телефона зошто мислам дека не ни се во иста класа.Јас блејдот би го ставил во класа со Galaxy 1 во спецификации за кој нормално галаксито е подобар :)

И да кај да најдам футрола некоја убава за Blade III ?

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Фала, веќе го земав и презадоволен сум од: камера(која е патем 5мп а не 3,2 како што пишува секаде?), звук, можам да кажам и од тастатурата за која бев скептик, јбг навика на онаа со 3 букви на едно копче. Сликите после ќе ги префрлам на пц да видам каков квалитет се.
Едно што ме чуди е wifi, го вклучив, подесив број кој сака, бирав да запомни, ставив на ауто, не бирав која заштита има рутерот, само си пишува scanning, connecting, disconnected и така во круг.
Може ли некој да ми ги објасни ознаките горе кои се јавуваат, што е:
E, H? Да знам кое што значи да не трошам беспотребно интернет кој е бесплатен 50мб месечно. По мое Е би требало да е мобилниот интернет од ОНЕ, а Н хотспот т.е рутерот кој ми го пронаоѓа во куќава?

Ќе го пофалам и bluetooth кој лета со преносот:D Порано на сони ериксон имаше опција да командуваш со туѓ телефон/компјутер преку bluetooth, пример влегуваш во друг телефон и прегледуваш слики, мп3, можеше дури и да му влезеш во повиците и да ги вртиш последните повици итн. Можеше и преку bluesoleil да го командуваш и компјутерот, активираш програми, играв тогаш driv3r со помош на мобилниот. Овдека приметив дека можев да влезам во nokia 5310 и да имам целосна контрола врз меморијата(можеби и нешто друго имало), да си копирам фајлови и сл.
Гледам си почетник во телефони. Значи вака: Е значи дека си на интернет од операторот(во твојот случај ОНЕ). Значи Е значи EDGE интернет. H значи дека си на интернет од операторот
но со појак вид на мрежа ил икако да го наречам сеедно е, именувано HSDPA. Значи не е тоа вајфај. Кога си закачен на вајфај тогаш горе имаш знакче вакво:Untitled.pngозначено ти е горе со црвено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom