Srcee
Unforgettable
- Член од
- 29 април 2008
- Мислења
- 5.275
- Поени од реакции
- 3.496
Арја дефинитивно е еден од најдобрите ликови. На сите кои ја читале книгата им е омилена. Мене барем, комбинацијата Арја - Џакен Хагар ми беше нешто нај од цела серија. Сета таа неизвесност околу трите смрти...Ај веќе кога почнавте за ликови да зборувате, јас би ја спомнал Ариа. Интересна лик е и се некако гзлачки ми се вади од кашите.![]()
--- надополнето: 16 април 2013 во 20:56 ---
Сакаш да кажеш дека Калиси го разбираше овој што зборуваше?Па Гишчарскиот дијалект, на кој зборат во Астапор е селска варијанта на Валиријскиот, како што тоа се Италијанскиот, Шпанскиот... во однос на Латинскиот.
--- надополнето: 16 април 2013 во 20:57 ---
Остај ја ти Калиси што се филма. Она може да мисли што сака.Колку што се сеќавам јас нели Калиси во Карт викаше дека змејовите неможат да живеат без неа (кога и беа украдени) бидејќи се приврзани за неа како мајка и деца.
--- надополнето: 16 април 2013 во 20:58 ---
Тирион секако има пари, Ланистер е. Само што му ја дадоа новава професија, он почна да чита книги и да се секира за даноците. Јас не мислам дека ќе ги користи парите за свои цели.The Imp со париве главен што е, мислам дека ќе си сврти многу во своја корист и ќе среди многу проблеми.
--- надополнето: 16 април 2013 во 20:59 ---
Зошто мислиш дека ја купи баш неа прво?kalisi tocno znae sto pravi ne slucajno od site robovi prvo ja kupi taa crnkata