Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Само шо завршив со прва сезона и не очекувам Едард да умри уште првата сезона па како умира како некој клошар последен, и шо, сеа Калеси со змејовиве ќе игра голема улога во понатамошните епизоди ? И, арно шо Кал Дрого умре, онака ситна смрт, ако претераше преку Narrow Sea мајче ќе му ебеше на сите, сам и то. :D
--- надополнето: 17 април 2013 во 21:14 ---

Ако магијата не постои кога ги нема змејовите, како Торос од Myr со огнен меч ги уништил портите на Pyke при Greyjoy Rebellion?! Или wildfire користел?

Ако магијата не постои кога ги нема змејовите, како Торос од Myr со огнен меч ги уништил портите на Pyke при Greyjoy Rebellion?! Или wildfire користел?

Wildfire. Така објасни некој пред една страница. Го напрскал мечот со wildfire и го запалил.

Постои магијата и без змејовите. Пример онаа магија на children of the forest, првобитните населеници на Westeros.
Змејовите повеќе се поврзани со онаа магија која доаѓа од истокот (blood and fire magic).

Се крена магијата( шо би се рекло маната) кога падна црвената комета, коа се родија змејовите :)

Инаку ептен добар потег на Калиси со продавањето на змејот. Им ја зима цела армија плус им ги зима и младите што сеа ги тренираат. Го остава Астапор(градот) без ниеден војник и ќе го стави како прва мета, ќе го освои со војската, ќе го заколи шефовите, и ќе си го земе змејот назад. Ете и го првиот трон, Калиси на Астапор. Затоа што реално, и да ја земе војската од 8.000 луѓе плус нови неистренирани војници, со што ќе ги пренесе, и требаат и бродови.
Барем тука глеам логика во потегов со змејот.
Џејми има причина повеќе да се реди со сестра му сега откако ја нема раката :D
Теонче спаси газ, у буквална смисла :D

So close :(
64448_10151605044702755_1349417123_n.jpg

dali teon spasi glava ne znam posto ovoj sto go spasi vo razgovorot mu rece zimata doagja

За Битката на Пајк, знам дека Торос бил првиот кој влегол внатре во ѕидините, ама никаде немам видено ништо за употреба на магија за да се срушат портите на Грејџој.
(инаку во таа битка учрствувале и Еддард и Џејми).

thoros first run to the iron gates swingin his flame sword
vaka nekako bese vo knigite mislam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom