Па они баш и не се знае како и зашто и кога се појавуваат.
Фактите велат дека се појавуваат кога е многу ладно или станува многу ладно кога ќе се појават.
Факт е дека се немаат со илјадници години вака појавено.
Знам де, и јас ги имам читано книгите. Не со толкава љубов колку тебе и остала компанија, ама ги имам. Мене серијата многу повеќе ми се допаѓа.
Зборот ми беше, сценаристиве ни ги пикаат во серијава уште од првата сцена, од првата епизода, значи од воведот, а еве го дојдовме до трета сезона, една третина од неа, и тие уште го немаат поминато ѕидот.
--- надополнето: 16 април 2013 во 21:15 ---
Епа за тоа ваљда ќе одат по логика дека е вештерка/волшебничка/мајка на Смоуки/којзнае уште што и дека знае се.
Барем јас така мислам дека ќе биде.
Ок, јас не верувам во тоа. Она јес да има моќи и ја бива за маѓии, ама до толку, огнот да и нацрта кај да оди да го бара Гендри, не ми се верува.
--- надополнето: 16 април 2013 во 21:16 ---
Е де, затоа јас гледам серии, многу сакам принципиелни ликови.
Е не заебавај сега, не може да не си бил импресиониран кога се откри тоа со кромидот, и дека и покрај тоа што Давос му го спасил цел народ, Станис сепак го казнил за криумчарење со тоа што му ги исекол врвовите од прстите.
--- надополнето: 16 април 2013 во 21:17 ---
Не само Red Priests туку се и сешто што е поврзано со магијата во Westeros и Essos влече корен од змејовите. Ова може да се види од првата сезона каде до нивното појавување на крај скоро и да немаше ништо натприродно (со исклучок на White Walkers). Инаку пред ова змејовите биле истребени и целата магија замрела 100+ години (не ми текнува точно). Во овој период Red Priests, Warlocks и сл. користеле измами и трикови за да го зачуваат својот углед и влијание поради што неможеле вистински да користат магија. Пример за ова е Thoros of Myr кој користи обичен меч кој е полиен со wildfire и така го одржува огинот активен.
Да бе, затоа и тие што правеа wildfire викаа дека во последно време као многу поуспешно иде процесот, откога се појавија змејовите.
--- надополнето: 16 април 2013 во 21:19 ---
Podrick Paine најголемиот
ебач во GOT.
Па не знам баш дали ова е вистина, или Литлфингер им рекол на куртизаниве да не му земаат пари на Тирион.
--- надополнето: 16 април 2013 во 21:21 ---
Калиси го примети тоа, и плус примети дека сите луѓе што ја гледаа одозгоре беа жени, а оние осудените мажи. Нели после тоа беше и муабетот со Мисандеи "Сите мажи мора да умрат", очигледно во тој град премногу се применува тоа.
Хмм ова не го забележав. Што е финтава, зошто жените не ги осудуваат?