Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Коа ќе помислам и добро е што е воведено правило да не се коментира на рецензиите за последен гледан филм.Има некои рецензии што ти доаѓа окото да си го извадиш.
Има финта и дупка во подфорумот...Цитирај ја рецензијата на оваа тема и вади му ги очите слободно.

D

dystopian

Гостин
Goodfellas (1990)

Нема да пишувам многу бидејќи воопшто не сум воодушевен од филмот и го сметам за еден од најпреценитети филмови според рејтинг на IMDB. Не сум сигурен како издржав 2 часа и 20 минути да го догледам, веројатно да не имаше толку висока оцена немаше ни да го погледнам. Од мене добива 6/10
Goodfellas преценет филм?

Го исхејта најдобриот гангстерски филм на сите времиња, ок според многумина Кум е подобар, ама за мене Добри Момци е совршенство, неверојатен спој на одлична глума, одлично разработена приказна, течна нарација и ѕверски саундтрак. Најискрено не можам да му најдам ниту една маана (ако ги тргнеме на страна бројните goofs по кои Скорсезе е познат), глумата е перфектна, нема ниту една вишок сцена, приказната тече совршено, има хумор, драма, насилство, што повеќе сакаш од крими филм? Што конкретно не ти се допадна?

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.528
Поени од реакции
4.430
Сериозно народе, Гудфелас го исхејтаа вас никаде ве нема.....
Па уште и dragonsky лајк ставил.
Токму за ова највеќе бев испровоциран што ме натера да го пишам претходниот пост :mad:

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Мене Goodfellas не ми остави добар впечаток,на пола филм го изгасив...
Според мене најдобар крими филм,со најдобра приказна :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Го исхејта најдобриот гангстерски филм на сите времиња, ок според многумина Кум е подобар
Според мене нема прашање дали е подобар Кум мислам дека не се во иста лига.

Не реков дека не е добар, реков дека е посечен филм и дека е преценет според рејтинг. Како што можеше да прочиташ не искритикував посебно ниту еден дел од филмот туку едноставно му фали тоа екстра што го очекував.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Off Topic ;) : Дајте некој предлог која е најдобра екранизација на Злосторство и Казна ?

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Исхејтај ти уште некој филм шо не треба, па ќе ти предложат тогаш. :D

Иначе:

The 1980 horror classic ‘The Shining’ will soon see a prequel titled ‘The Overlook Hotel,’ written by ‘Walking Dead’ season 3 showrunner Glen Mazzara.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Изгледа нема да го даваат Oblivion во Синеплекс (или било кое друго македонско кино) :mad:

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
nova tura Thriller/Mystery filmcinja ? ne baram mn okolu 10tina-15 ke zavrset rab, po moznost poteski da se i po nekoj twist/mindfuck

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
nova tura Thriller/Mystery filmcinja ? ne baram mn okolu 10tina-15 ke zavrset rab, po moznost poteski da se i po nekoj twist/mindfuck
А да си пишеш на Гугл ќе ти извади листа за цел век да гледаш филмови, нели ти е попаметно?

Kajgana Shop

На врв Bottom