Скопје слави, членови буквално од сите населби.
Полна 2-ка, 22-ка, 24-ка немам коментар

, 7-ца, 15-ка во двете насоки, се славеше во секој можен автобус кој поминуваше по Партизанска.
Си оглед на тоа што некој тврдеше дека полната Борис Трајковски била нивната гордост, денеска требаше Скопје да плаче после утакмицава.
Ама види мајката испадна не навивале сите за Металург

Што да се каже, Комити бевме околу 1 200 сигурно, ОГРОМНА штета што имавме многу малку карти и што организаторот ни остави толку мал простор.
Гз преку глава беше, а внатре милијарда степени човече

Не знам како преживеавме.
Обична публика седи на столо9вите, а ние моравме да фатиме уште 2 блока од тоа што беше првично отстапебно. Глупости живи знаеа дека нема да биде полна салата, можеа комотно 2/3 од горната трибина да ни отстапат само за нас. И навивањето ќе беше многу подобро, вака не ни дозволија да добиеме микрофони за да биде далеку покоординирано навивањето.
Али сепак беше добро, на моменти фантазија, на моменти се потфрлаше.
Ауф каков меч изиграа нашите момци

Браво момци, за сто пати помалку пари, со срце за вашите навивачи ИМ ПОКАЖАВТЕ КАКО СЕ ИГРА!!!
Жалосно што одново потфрливме во последните минути и дозволивме да се вратат, такво нешто не смее ни инекс Пролет да си дозволи а камоли тим што претендира за титулата.
Тотално не заслужено ќе беше ако изгубевме, со оглед на тоа што низ цел меч водевме, со разлика од 2 до 5 голови.
Прв пат дојдоа на -1 и до израмнување во последната минута.
Какво отворање на мечот.
Нашата трибина можам да речам дека беше солидно исполнета, скоро цела, луѓето на страничните трибини СИТЕ беа за Вардар, а на спротивната трибина истотака имаше фанови на Вардар, но повеќето беа за Металург.
Мечот почна маестрално 0-5 после 6-7 минути

ЏАМБО ФАКИНГ МИЛИЌ ЧОВЕЧЕ

Ги искина. Георгиевски не можеше никако да му даде гол. Ги искина

На спротивната страна најдобриот светски голман КОМПИР ОДБРАНИ.
Најслаб негов меч, МИЗЕРИЈА ЖИВА.
Додуша не беше ни он крив, СИТЕН ВЕЗ ИМ ИГРАВМЕ

Сакал некој да се согласи со мене или не, СУДИЈАТА НЕ УТЕПА.
Токму он ги врати во игра. Им даде неколку пробивања за контри и НЕ ГО ВИДЕ ОЧИГЛЕДНОТО пробивање на Вугринец при 3-5, ситуација во која мислам дека дури и даде две минути за наш играч.
Сите погодуваа кај нас, ама ќе го издвојам Карачиќ. Во ккво играчиште прераснува секоја чест.
Што сака си прави, обавезно мора да го натурализираме

Сличен тип на играч ко Миркуловски.
Се утепа од голови и асистенции.
Пикерите наши се изнарешетаа.
Мислам дека НИТУ ЕДНАШ не утнаа ни Столе, ни Маркоски ни Лазовиќ.
Столе со срце за Вардар

Испука како и што очекувавме.
Лазаров скоро невидлив, амаон ја ркена цела сала на нозе со цепелинот во првиот дел.
На трибини ги немаше пиратчињата во првиот дел. Така да нема потреба да коментирам кој владееше.
Имавме слабо кортео од фонтана, ама од негде на почеток на улицата кај Борис до влегување буквално ГРМЕШЕ.
Си викам колку малку луѓе тргнавме, ќе падне резил, кога гледаш таму чекаат уште 300 луѓе, и од друга страна доаѓаат уште 400

СКОПЈЕ ВО МАЛО ЗА СРЦЕТО НА СКОПЈЕ!!!
Судијата како за Лино да судеше, не утепа со некои пробивања вез веза, а не видсе чекори од Батиновиќ, пробивања од Вугринец....
Наумче слаб, ама овој Вугринец не исуши, Стара курва маме му бам, само он ги држеше.
Напразно му е се, каков џентлмен какви глупости.
ДАВА ГОЛ И ТРЧА НАКАЈ НАС:
ЦЕЛА ЕКИПА ГОМНАРИ, ДАВААТ ГОЛОВИ И ЦЕЛО ВРЕМЕ НАКАЈ НАС ПРОВОЦИРААТ.
Од наша екипа НИЕДЕН не го направи тоа.
Али јебига некој
ИМА ФАНОВИ ДА СЕ РАДУВА СО НИВ; НКОЈ ГИ НЕМА ПА МОРА ДА ПРОВОЦИРА ПО СПОРТИВНИТЕ.
Пред крај на полуреме почнаа да влегуваат хулиганите.
Прво влегоа едно 20-тина девојчиња на возраст од 13-14 години.
Позади нив влегоа хулиганите од 4-Б при основното училиште Стив Наумов.
Еден од нив имаше превртен шал Комити, веројатно од татко му во времето кога навивал за Вардар. И оанака утре поголем дел од нив ќе дојдат на запасд против Пелистер фудвбал, да навиваат за Вардар.
Напред од Панче Арсовски, пак ги собирале сите ученици.
Од неофицијално инфо слушнавме дека доцнеле едно полувреме бидејќи класната не ги пуштала да искочат порано, чекале да заврши втора смена.
Пред нив бодигарсдите од политичкит партии, партиските рекетари колку да обезбедат сигурност полицијата да не мава по нив.
Второ полувреме почнавме лошо. Иако водевме бевме како муви без глави.
Овие ни направија трик. Ги извадија првотимците и ставија втора екипа.
Тој Батиновиќ не утепа човече, што му се дешава

Дури и Левов ни брцаше голови, па и Додер не откорна
Левите крила нивни... ХАХАХАХАХА
Коражија

Овој ќе го реши шампионатот ОСЕЌАМ.
Златко влезе во игра... КОЛКУ ДА НАПРАВИ ПРЕСТАП
Кај нас крилава исушија, Марковиќ, Раковиќ, Ојлески и Јовчевски, сите дадоа по некој гол БРАВО МАЈСТОРИ
Судијата одново му дозволуваше премногу на Гревче Китевски, на Чокре и сличните фаци, а одново позади нив до судиите дремеа фаците што се рекетари и постојано јадеа гомна...
Среќа го исклучи еднашка.
Тогаш ГИ УТЕПАВМЕ.
Вративме форма, вративме водство на +5.
На трибини сексови. Атмосферата го достигна максималното ниво.
НИКОЈ КАКО ТЕБЕ ДРУГ НЕ ГО ЕБЕ МЕТАЛУРГ, И ТИУТЛА ДА ОСВОИШ ЗА МЕНЕ НЕ ПОСТОИШ НАНАНАНАНАНА
Се ореше химната на Комити, се извади кореографијата, која се правеше вчера до раните утрински часови

Добредојде за Јохан во средината, а под тоа запалени стробови и бакљи. Сите од страните сдржеа бели и црвени најлони.
Дури и Пирати извадија парола за Јохан.
Тука еден период се навиваше против Албанците, и грмеше цела сала од двете групи.
После ние по свој пат, они си ќутеа со до крајот.
Претходно имаше инциденти.
По милијарсдити пат Пирати се обидоа да се пресметаат со обичната публика која седи на нивна трибина. Какви сељаци, јас стварно не можам да сфатам како некој може да биде во добри односо со вакви амеби.
Фрлаа со рачките од тапанот и со шишиња по другарите на Столе Стоилов, а како за беља погодија во глава една постара госпоѓа која беше токму нивен фан.
ПОЛЦИИЈАТА СПИЕШЕ.
Кога долните делови од наша трибина се симнаа да се пресметаат ПОЛИЦИЈАТА РЕАГИРАШЕ ОСТРО.
Слабо имаше организација од полиција...
Нкако во Борис голема им е салата изгледа, никако не знаат да ја обезбедат

Се дрзнаа да маваат и по малите генерации на РК Вардар што седеа на страничната трибина и навиваа со цел глас.
РЕЗИЛ.
Секоја чест за Вујо и за Столе што се путшија да делат.
Притоа со рачки беше фрлано и по нашите ракометари кои беа на клупатаи Ојлески беше погоден во глава.
Амебите Пирати одново мораа да го соберат трансот за една минута. Јебига лоши спомени

На полувреме деца од по 12-3 години успеаа да им земат 2-3 шала
Цела сала беше во славеничка состојба. Како грмешѓе ОВА Е ЦРВЕНО ЦРНИОТ СВЕТ; ауу мајко мила. Не знаев кај се наоѓам

Солзи ми потекоа што се вика
И оп...
РЕПРИЗА НА КАЛЕ...
Жими се ако уште еднаш јас доживеам вакво сценарио СО КОВЧЕГ ЌЕ МЕ ВАДАТ ОД САЛА...
КАКО ДОЗВОЛИЈА?
Беше 5 разлика на 5 минути до крај.
И пак заебаа работа.
Овде дури на крај бевме и блиску до пораз откако ни израм,нија уште на минута и пол до крај

А и судијата посра работа кога им поклони едно пробивање...
И кога го исклучија Раковиќ.
Сомнително беше тоа, стварно имаше остар фаул но со никаква намера, Раковиќ се лизна и не сакајќи го собра Алушот со глава кој беше во чиста ситуација.
Требаше да биде толерантен тука судијата пошто стварно немаше намера, а пенал секако си имаше...
Пирати само тогаш ги слушнавме. Се крена нивниот дел од салата и в о тие моменти почнаа да свират на нашиот напад, па нивните играчи прв пат осетија дека имаат поддршка.
Но...
ИВАН МАДАФА КАРАЧИЌ

ЗА ЕКСПЛОЗИЈА

Следува напад за нив. На Димовски му паѓа топката. Маркоски ја фаќа.
И...
ВАРДАРЕ ФИНАЛИСТ, ВАРДАР Е ФИНАЛИСТ, ВАРДАР Е ФИНАЛИСТ

Да ги боли повеќе, ама мене уште срце ме стега за крајните минути

Подобро нека изгубат 30 разлика, него ли вакви завршници
На крај нема псореќен човек од мене вечерва. Којзнае колку луѓе ми се јавија да честитаат затоа што знаат како се сака еден клуб, и дека победава ми значи премногу.
Како и лани така и сега ја псоветувам на убиените на Македонци во Смилковци, меѓу кои имаше и фанови на РК Вардар
Во нивна чест имаше едно минутно молчење и парола ПОЧИВАЈТЕ ВО МИР!
Oстана да се победи Загреб.
Ќе виодиме како ќе оди, нашиве се исцедија ко лимони. Особено абутовиќ, на крајот беше како од војна да искочил. Ама има време ќе стегнат заби за КОМИТИ!!!
До тогаш...
Ги повикувам БРАТОТ
PewDiePie, БРАТОТ
Alen_001 да кренат раце и заедносо нас да запеат:
Одиме...
NEMOZE NAM NIKO NISTAAAA, JACI SMO OD SUDBINEEEE, MOGU SAMO DA NAS MRZE ONI STO NAS NE VOOOOOLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE