ficdogg
221b
За сите фанови на J. K. Rowling,од вчера нејзината нова книга е пуштена во продажба. The Casual Vacancy е нејзина прва книга наменета за повозрасна публика. Веќе ја има на торенти ^ ^.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
I'm already half-way through it. Reading it on my Kindle and loving it! Ќе напишам review кога ќе ја завршамЗа сите фанови на J. K. Rowling,од вчера нејзината нова книга е пуштена во продажба. The Casual Vacancy е нејзина прва книга наменета за повозрасна публика. Веќе ја има на торенти ^ ^.

I'm already half-way through it. Reading it on my Kindle and loving it! Ќе напишам review кога ќе ја завршам![]()
I'm already half-way through it. Reading it on my Kindle and loving it! Ќе напишам review кога ќе ја завршам![]()
Малце гуглање, одма ќе ја најдеш.Од кај ја ископавте толку брзо?
Кога видов дека има напишано 500+ страници, одма ја баталив.Не очекувајте нешто посебно од книгава, генерички ликови и 500+ страни без некоја посебна приказна.
Ако Хери Потер е 10/10 оваа е едвај 2/10. Да беше напишана од некој друг ќе ја оставев после првите 50 страни. Како успеа после Потер ова да го напише уште неможам да сватам.

. Сеуште кога го гледам вториот дел и таа сцена ме обзема некое чудно чувство...
Книгите ги имам изначитано, по милион пати (и македонските и англиските верзии). Се сеќавам кога од саем си ги купив 4 и 5-от дел, во еден ден успеав и двете да ги прочитам, ама после тоа цела недела закрепнував 

Подоцна ќе проверам, што ти треба?Го има некој при рака македонското издание на „Хари Потер и Редот на фениксот“?

Подоцна ќе проверам, што ти треба?![]()

Ок, ќе проверам подоцна, иако мислам дека нешто не е во ред со нашиот превод.Оригиналниот превод на цитатов:
But when Sybill Trelawney spoke, it was not in her usual ethereal, mystic voice, but in the harsh, hoarse tones Harry had heard her use once before:'The one with the power to vanquish the- Dark Lord approaches: born to those who have thrice defied him, born as the seventh month dies: and the Dark Lord will mark him as his equal, but he will have power the Dark Lord knows not: and either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives: the one with the power to vanquish the Dark Lord will be born as the seventh month dies: The slowly revolving Professor Trelawney sank back into the silver mass below and vanished.
Во англиското издание е 37 глава, кај нас не знам. Би требало да е исто.![]()
Ок, ќе проверам подоцна, иако мислам дека нешто не е во ред со нашиот превод.