ficdogg
221b
За сите фанови на J. K. Rowling,од вчера нејзината нова книга е пуштена во продажба. The Casual Vacancy е нејзина прва книга наменета за повозрасна публика. Веќе ја има на торенти ^ ^.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
I'm already half-way through it. Reading it on my Kindle and loving it! Ќе напишам review кога ќе ја завршамЗа сите фанови на J. K. Rowling,од вчера нејзината нова книга е пуштена во продажба. The Casual Vacancy е нејзина прва книга наменета за повозрасна публика. Веќе ја има на торенти ^ ^.
I'm already half-way through it. Reading it on my Kindle and loving it! Ќе напишам review кога ќе ја завршам![]()
I'm already half-way through it. Reading it on my Kindle and loving it! Ќе напишам review кога ќе ја завршам![]()
Малце гуглање, одма ќе ја најдеш.Од кај ја ископавте толку брзо?
Кога видов дека има напишано 500+ страници, одма ја баталив.Не очекувајте нешто посебно од книгава, генерички ликови и 500+ страни без некоја посебна приказна.
Ако Хери Потер е 10/10 оваа е едвај 2/10. Да беше напишана од некој друг ќе ја оставев после првите 50 страни. Како успеа после Потер ова да го напише уште неможам да сватам.
Подоцна ќе проверам, што ти треба?Го има некој при рака македонското издание на „Хари Потер и Редот на фениксот“?
Подоцна ќе проверам, што ти треба?![]()
Ок, ќе проверам подоцна, иако мислам дека нешто не е во ред со нашиот превод.Оригиналниот превод на цитатов:
But when Sybill Trelawney spoke, it was not in her usual ethereal, mystic voice, but in the harsh, hoarse tones Harry had heard her use once before:'The one with the power to vanquish the- Dark Lord approaches: born to those who have thrice defied him, born as the seventh month dies: and the Dark Lord will mark him as his equal, but he will have power the Dark Lord knows not: and either must die at the hand of the other for neither can live while the other survives: the one with the power to vanquish the Dark Lord will be born as the seventh month dies: The slowly revolving Professor Trelawney sank back into the silver mass below and vanished.
Во англиското издание е 37 глава, кај нас не знам. Би требало да е исто.![]()
Ок, ќе проверам подоцна, иако мислам дека нешто не е во ред со нашиот превод.