Помош: Барам еден филм!

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Како се викаше тој филмот со женската која ја мачи еден египедски дух, и се облекува во цела во црно, со египедска маска, и оди нешто да бара. Како се викаше овој филм никако да ми текне.
Некој?

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Јас мислам дека се викаше Visage или нешто слично, незнам зошто но кога ќе се присетам на таа жена во црна наметка со златна египетска маска која шета по ходници осветлени од месечева светлина - ми доаѓа името Фантомот од Операта, а сигурен сум дека не е тој филм, исто така прилично сум сигурен дека другар ми го има на својта пиратска мега колекција, па ке тркнам до него да ги разлистам двд-ата и да го најдам насловот, значи за 1-2 часа поконкретен одговор.
edit: lag double post

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Јас мислам дека се викаше Visage или нешто слично, незнам зошто но кога ќе се присетам на таа жена во црна наметка со златна египетска маска која шета по ходници осветлени од месечева светлина - ми доаѓа името Фантомот од Операта, а сигурен сум дека не е тој филм, исто така прилично сум сигурен дека другар ми го има на својта пиратска мега колекција, па ке тркнам до него да ги разлистам двд-ата и да го најдам насловот, значи за 1-2 часа поконкретен одговор.
edit: lag double post
Не е со златна маска туку е цела во црно и е со црна маска, но обликот и е ист како оваа. Иначе, не е овој филм со име Visage

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.679
Поени од реакции
88.602
Значи вака, го знам филмот кој е, Али Баба и 40те разбојници. Арно ама има еден куп направени филмови и тоа не само англиски и неможам да го најдам точно тој што го барам. Сигурно на повекето ви текнува дека имаше еден филм со Али Баба што стално идеше на телма ми се чини, тој у главна улога многу ми личеше на Џери Луис и се си мислев дека е он ама нема он таква улога.
Хелп плис :icon_mrgr:
Друже како ти текна на филмов, алал ти вера :cuc:. Незнаев дека филмот е од 1954 година, порано секоја недела се даваше на Телма, а башка и тој стариот Али Баба јако глумеше :icon_mrgr:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.815
Поени од реакции
12.206
Даааа леле браво, кај го најде.
Туку не можам торент да најдам. Ќе ми помогне некој?
На Тера го даваше порано редовно ги гледав.
Е со торенти слабо ми оди. Торент за мене е река во Швајцарија :)

miki002

Фејл гејмер
Член од
18 февруари 2010
Мислења
369
Поени од реакции
269
Брее тој фантомот од Лувр, се отепав од пребарување фантом, фантомот од музеот, а знаев дека е француски, затоа и се забунив со Висаж. Добар филм.

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.002
Поени од реакции
582
Брее тој фантомот од Лувр, се отепав од пребарување фантом, фантомот од музеот, а знаев дека е француски, затоа и се забунив со Висаж. Добар филм.
Да не го имаш некаде најдено на интернет или торент?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.193
Поени од реакции
10.215
Филмов што го барам е веројатно од осумдесетите години бидејќи го имам гледано на МТВ пред некои 10-13 години. На почетокот две дечиња, момче и девојче беа на некакво кампување и кога се разделија си поделија еден приврзок во форма на срце, едниот дел на момчето, другиот на девојчето. Не им паметам имињата. Поминуваат 10-тина години и момчето живее со баба му. Девојчето станало позната актерка и кога ќе го види тоа момчето, ќе оди да ја посети. Кога ќе ја сретне ќе има сцена во која типот ќе го емитира Чарли Чаплин. Мислам дека при крајот и ќе ја одведе од договорената свадба. Не знам колку се точни деталите зашто помина доста време од кога го гледав. Кој го најде, го частам. :D

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
Филмов што го барам е веројатно од осумдесетите години бидејќи го имам гледано на МТВ пред некои 10-13 години. На почетокот две дечиња, момче и девојче беа на некакво кампување и кога се разделија си поделија еден приврзок во форма на срце, едниот дел на момчето, другиот на девојчето. Не им паметам имињата. Поминуваат 10-тина години и момчето живее со баба му. Девојчето станало позната актерка и кога ќе го види тоа момчето, ќе оди да ја посети. Кога ќе ја сретне ќе има сцена во која типот ќе го емитира Чарли Чаплин. Мислам дека при крајот и ќе ја одведе од договорената свадба. Не знам колку се точни деталите зашто помина доста време од кога го гледав. Кој го најде, го частам. :D
Филмот е Starstruck, филм на Холмарк од 1994 година (така и го најдов). Мислам дека кога го даваа на МТВ беше преведен како „Сети се на мене“... Нема баш многу што може да се најде за филмов.
Еве слика:
Star_Struck_TV-573330-full.jpg

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.193
Поени од реакции
10.215
Филмот е Starstruck, филм на Холмарк од 1994 година (така и го најдов). Мислам дека кога го даваа на МТВ беше преведен како „Сети се на мене“... Нема баш многу што може да се најде за филмов.
Еве слика:
Прегледај го приврзокот 60970
Според содржината од ИМДБ, тој е. Од сликата скоро ништо не можам да видам. И мислев дека на МТВ во преводот имаше нешто ѕвездено/а, ама викам да не утнам може не е тој филм. Фала многу :) :)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.871
Поени од реакции
1.621
Имаше еден филм на МТВ поодамна се сеќавам на следново : Таткото поседува хотел , а ќеркава е премногу разгалена и ќе зезне некоја работа таму , а татково под казна ќе ја стави да работи како собарка во хотелот...

Член од
1 август 2009
Мислења
453
Поени од реакции
960
Имаше еден филм на МТВ поодамна се сеќавам на следново : Таткото поседува хотел , а ќеркава е премногу разгалена и ќе зезне некоја работа таму , а татково под казна ќе ја стави да работи како собарка во хотелот...
На филм со баш ваква содржина не се сеќавам, но се сеќавам на еден друг многу сличен - Maid to Order (1987). Еве и линк од Википедија, па провери да не е тој.

Kajgana Shop

На врв Bottom